Copy
Manifest Orientering 29/2016

Manifest og De Facto inviterer til:

MEDIEKURS

NÅR: 3. og 4. januar 2017
HVOR: Frivillighetshuset, Kolstadgata 1, Oslo (rett ved Tøyen T-banestasjon)

Tillitsvalgte i fagbevegelsen, frivillige organisasjoner og kulturfolk er stadig mer avhengige av medier, både de gamle (aviser, TV, radio) og de nye (Facebook, Twitter).

På dette intensive todagers kurset får du opplæring i hvordan mediene fungerer og hvordan du kan bruke dem til fordel for deg og din organisasjon.

* Hvordan lage en mediestrategi?
* Hvordan takle journalister og mediepress?
* Hvordan opptre på radio og TV?

Kurset avsluttes med individuell medietrening.

Kursledere er:
* CATHRINE SANDNES (Manifest) med lang erfaring som journalist, redaktør og mediedebattant
* MAGNUS MARSDAL (Manifest) med lang erfaring som journalist og mediedebattant
* BOYE ULLMAN (Rørleggernes Fagforening) med lang medieerfaring som tillitsvalgt
* PAUL BJERKE (De Facto) med 30 års erfaring som journalist, redaktør og medieforsker

KUN FÅ PLASSER IGJEN: For å sikre utbyttet for deltakerne er det bare 12 plasser på kurset. Meld deg på nå for å sikre plass!

Pris for to dagers tettpakket kurs med lunsj inkludert:
Manifest-abonnenter: 6000 kroner
Andre: 8000 kroner

Påmelding til paul.bjerke[at]de-facto.no

Påmeldingsfrist: 20. desember

Les om kurset på våre hjemmesider her.

KURS OG FOREDRAG
Vi reiser gjerne rundt og holder foredrag om temaene vi jobber med. Vi leder også debatter hvis det er ønskelig.

Manifest arrangerer også jevnlig skrivekurs for tillitsvalgte og medlemmer i fagbevegelsen. Kurset er for deg som har lyst til å skrive kronikker, leserinnlegg eller andre tekster, men som kanskje ikke har så mye erfaring med det.

Ta kontakt for avtale om tidspunkt og honorar. Vi gir rabatt til våre abonnenter.


Les mer om våre kurs og foredrag her.
JULESALG
Kjøp julegavene dine fra Forlaget Manifest!

Akkurat nå er det gode tilbud i nettbutikken. 

Bruk koden mimir100 når du handler, og få Frihet, likhet, Island for 100,-.


Gå til nettbutikken her.
VI TRENGER DIN STØTTE!
Manifest Tankesmie er mulig fordi over 300 fagforeninger, klubber, fylkeslag og forbund er med som abonnenter, og dermed er med på å finansiere driften vår gjennom årlige beløp.

Som takk for støtten får abonnentene tilsendt våre pamfletter. Alle abonnerende organisasjoner får også rabatt på Manifest Årskonferanse, og har stemmerett på årsmøtet som avholdes i forbindelse med konferansen.


Vi oppfordrer alle folkelige organisasjoner, i og utenfor fagbevegelsen, til å tegne abonnement. Dette vil styrke skoleringsarbeidet og kunnskapen blant medlemmene, samtidig som dere gir et viktig bidrag til finansieringen av Manifest Tankesmie.


Les mer her dersom din klubb, forening eller forbund vil bli Manifest-abonnent!

I tillegg støtter rundt 300 enkeltpersoner oss økonomisk med månedlige eller årlige bidrag gjennom ordningen Manifestvenn.


Avhengig av årlig støttebeløp, mottar Manifestvennene bøker og pamfletter i posten. Alle som støtter oss får i tillegg til elektronisk informasjon, gode rabatter på Manifest Årskonferanse og invitasjoner til våre arrangementer. 

Registrer deg og bli Manifestvenn i dag!
STYRK ARBEIDSMILJØLOVEN
I 2015 sendte Høyre-Frp-regjeringen norsk arbeidsliv tilbake i tid. Med åpning for mer bruk av midlertidige ansettelser og uthuling av arbeidstids-bestemmelsene har tillitsvalgte mistet viktige verktøy for å sikre gode arbeidsforhold.

I denne pamfletten møter du en ringevikar som ønsker seg fast jobb, en kiosk-medarbeider som mistet jobben da hun ba om kontrakt, en organisasjons-medarbeider som møter opp i lunsjen på byggeplasser for å verve medlemmer. 

Hva må gjøres for å sikre at arbeidsmiljøloven er moderne og passer for vår tid, slik at den også framover kan sikre en trygg arbeidshverdag for alle?

I denne pamfletten får du også
Piketty-tegneren Esben S. Titlands tegneserie «Baklengs inn i framtida. En tegneserie om arbeidsmiljølovens historie».

Bestill pamfletten her.
60 DAMER DU SKULLE HA MØTT
8 av 10 biografier som kommer ut i Norge i dag, handler om menn. 87 prosent av alle omtalte personer i de vanligste svenske lærebøkene er menn. I visse skolebøker er det flere navngitte nazister enn kvinner...

Marta Breen (forfatter) og Jenny Jordahl (illustratør) synes det var deprimerende å innse at historiene om mennesket i så stor grad blir fortalt med kvinner i en evig birolle. De har derfor laget sin egen historiebok – og det i tegneserieform!

Her kan du bli kjent med fascinerende personligheter som krigsreporter Lise Lindbæk, presten Ingrid Bjerkås, samepionér Elsa Laula Renberg, kommunist Ellisif Wessel, jazzsanger Radka Toneff, ostegründer Synnøve Finden og 56 andre gode kvinnfolk.


Bestill boka her.

Kjøp også kortstokken «55 damer du skulle ha møtt» her!
JEREMY CORBYN
Jeremy Corbyn overrasket alle gjennom å gjøre suksess. I 30 år var den britiske politikeren først og fremst kjent for to ting: Han hadde vunnet kåringen «årets parlamentariske skjegg» fem ganger, og han var mot det meste: mot krig, kutt og kapitalisme. Utover det gjorde han seg lite bemerket.

I 2015 forandret alt seg. Jeremy Corbyn ble valgt til leder for det britiske arbeiderpartiet Labour. Hva skjedde?

Dette er fortellingen om mannen som hatet å være midtpunkt, men som havnet i begivenhetenes sentrum. Om folket som gjorde opprør, en fagbevegelse som våknet og om året britene stemte seg ut av EU. 

Det er også historien om et fenomen som brer om seg: skepsis til partielitene og drømmen om en annen måte å drive politikk på. 


Bestill boka her.
                            
Manifest senter for samfunnsanalyse
Adresse: Kolstadgata 1, 0652 Oslo

Telefon: 22 99 52 10