Copy
Manifest Orientering 12/2017
VELKOMMEN TIL BOKLANSERING I MORGEN:
DEN DANSKE SUKSESSEN ENHEDSLISTEN

Partiet som ga venstresida selvtilliten tilbake

Danske Enhedslisten har gått fra å slåss mot sperregrensa til å bli Skandinavias største venstreradikale suksess. Hvordan har de klart det?


Forlaget Manifest inviterer til lansering av boka «Den danske suksessen Enhedslisten. Partiet som ga venstresida selvtilliten tilbake». Det blir boksamtale, signering, pølser og pils – og ikke minst: flott besøk fra Danmark! 


TID: Onsdag 10. mai kl. 19.00
STED: Wurst (Torggata 11)


Møt JOHANNE SCHMIDT-NIELSEN og PELLE DRAGSTED fra Enhedslisten i samtale med forfatter FREDRIK V. SAND og ELLEN ENGELSTAD, redaktør i Manifest Tidsskrift. 

Bli med inn i partiets kulisser. Strategen Pelle føler seg som en opposisjonell fordi han mener at fornyelse ikke er et fy-ord. Den politiske superstjerna Johanne går fra å dumpe 200 kilo pasta på Finansdepartementets trapper, til å forhandle om statsbudsjettet i det samme bygget. 


Dette er en politisk oppveksthistorie. Det er fortellingen om strategier, store drømmer, en extreme makeover, og om dilemmaet som hjemsøker så mange partier til venstre i politikken: Er det mulig å vokse uten å bevege seg til høyre og miste seg selv på veien?

Arrangementet er gratis. Velkommen!


Arrangementet på Facebook her.

Bestill boka om Enhedslisten her.
BOKSAMTALE: DU HAR SPARKEN!
Som ansatt, tillitsvalgt og etter hvert konserntillitsvalgt i Orkla har Stugu vært med på noen av de beste årene i norsk arbeidsliv. Med en sterk fagbevegelse i spissen har ansatte fått mer makt. De har kjempet fram bedre arbeidsvilkår og en lønnsutvikling som har bidratt til å utjevne forskjeller.

Nå er dette i ferd med å snu, og i sentrum for utviklingen finner vi Human Resource Management – og spesielt «hard» HR. 
 
Hva er HR? Er det bare et fint navn på personalavdelinga, eller er det i praksis sofistikert fagforeningsknusing? I denne boka ser Stugu på systemet og ideologien HR, hvordan det brukes og misbrukes og hvordan fagbevegelsen kan møte det.
 
Forlaget Manifest
inviterer til boksamtale med forfatter
STEIN STUGU, NATALIA ZUBILLAGA, nestleder LO i Oslo og JOHN THOMAS SUHR, leder i Oslo/Akershus Handel og Kontor. EIVIND VOLDER RUTLE fra Forlaget Manifest leder samtalen. 

TID: Mandag 15. mai kl. 16.30-18.00.
STED: Tronsmo bokhandel


Bestill boka Du har sparken! her.

Arrangementet på Facebook her.

Les intervju med Stugu og bokomtale på frifagbevegelse.no her.
SAMIR OG DEN LANGE REISA
Samir og familien er ikkje lengre trygge heime i Afghanistan, og må legge ut på flukt. Flukta ender deira ender i Noreg, og dei spør om dei kan få lov å bu her. I Noreg byrjar Samir på skulen, og vert bestevenn med Synne.

Men får Samir og familien hans lov til å bli i Noreg?

Dette er en barnebok. Passer barn fra 6-12 år.


Bestill boka her.

Les kronikk av forfatter Kristian Fjellanger og illustratør Jenny Jordahl i Dagbladet her.
POPVENSTRE
Popvenstre er en festival for grasrota, for de sosiale bevegelsene og for kultur som vil noe – en politisk møteplass der protokoll og pulverkaffe er bytta ut med parkhygge og gitarforsterkere.

Manifest er samarbeidspartner
for festivalen, som går av stabelen lørdag 17. juni i Kubaparken i Oslo. På programmet finner du blant mye annet:

* Feministisk quizshow
Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl holder quizshow basert på deres nye spørrebok
«Hva vet du om damer?» – oppfølgeren til den populære «60 damer du skulle ha møtt».

* Stemmer fra grasrota

Eystein Garberg, forfatter av Manifest-pamfletten «Rettferdig pensjon på 1-2-3», vil delta i en samtale om hvordan fagbevegelsen jobber lokalt for å bekjempe sosial dumping og forsvare medlemmenes rettigheter.

* Hvordan slå tilbake høyrepopulismen?
Debatt om de nye venstresidebevegelsene og hvordan høyrepopulismen kan slås tilbake av folkelig engasjement med Emma Rees (UK), Winnie Wong (USA) og Paolo Gerbaudo (IT). Ordstyrer: Ellen Engelstad (Manifest).


Les mer om festivalen og bestill billetter her.
LEDIGE KONTORER I VÅR ETASJE
Vi har ledig kapasitet i våre lokaler i 5. etasje av Frivillighetshuset i Kolstadgata 1 på Tøyen.

Vi ønsker å leie ut 1 eller 2 av våre kontorer, avhengig av interesse, med plass til 1-4 personer.

Interesserte kan kontakte tankesmie@manifest.no

Periode for utleie: Fram til 01.09.2019.
DEBATT OM ARBEIDSMILJØLOVEN
Forrige ukes Debatten på NRK handlet om arbeidstidsforkortelse og arbeidsmiljøloven. 

Manifests Ida Søraunet Wangberg debatterte med to unge gründere som ikke hadde så mye til overs for arbeidsmiljøloven (fra 35 minutter ut i sendingen).


Se hele programmet her.

Les mer i våre pamfletter Styrk arbeidsmiljøloven og I takt med tiden.
PROFITTFRI VELFERD
Å la kommersielle krefter drive offentlige tjenester har verken gitt bedre eller billigere tjenester. Derimot har det skapt flere millionærer. Men det er fullt mulig å stenge døra for velferdsprofitører – og enklere enn mange tror. 

I denne pamfletten viser vi flere mulige veier til målet om profittfri velferd. Mange steder har tillitsvalgte, ansatte og politikere allerede vunnet lokale kamper. Bli med til blant annet Tromsø , Oslo, Bergen, Moss og Trondheim og se hva de har fått til der. 

Dette er en håndbok for folkevalgte, fagorganiserte og alle andre som ønsker å bidra til at vi prioriterer fellesskap foran profitt.


Bestill pamfletten Profittfri velferd her.
HVA VET DU OM DAMER?
I denne boka har spørsmålene én ting til felles: Alle handler om damer!
 
Hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? Hva er tittelen på Vigdis Hjorths siste roman? Og hvem sa «Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!»?
 
Forfatter Marta Breen har samlet 500 spørsmål i et bredt utvalg av kategorier. Her finner du alt fra politikk og vitenskap til sport og kultur. Boka inneholder også spørsmål for barn. 
 
Dette er quizboka for deg som er lei av at nyhetene, historiebøkene og quizkveldene domineres av menn. Gjør deg klar til å briljere med hva du kan om damer – og til å lære litt mer!


Bestill quizboka Hva vet du om damer? her.
SKJULT RIKDOM
Svimlende 7600 milliarder dollar er gjemt i skatte­paradiser rundt om i verden. Aldri før har så mye penger blitt sendt til Sveits, Caymanøyene eller andre steder der de rike slipper å betale skatt.

Dette er blant de banebrytende funnene Gabriel Zucman presenterer
i sin inter­nasjonale bestselger Skjult rikdom, som nå er tilgjengelig på norsk. Zucman har kartlagt hvor stor andel av verdens rikdom de skjuler. På en enkel måte forklarer han hvordan skatteparadisene fungerer.

Han lanserer også en strategi for hvordan vi kan sette en stopper for de rikes skatteflukt. Boken er essensiell lesning for alle som ønsker å forstå mer av den voksende ulikheten i verden.


Bestill boka Skjult rikdom her.
                            
Manifest senter for samfunnsanalyse
Adresse: Kolstadgata 1, 0652 Oslo

Telefon: 22 99 52 10