Copy
HARTverwarmendWijs nieuwsbrief, november 2015
View this email in your browser

Nieuws van het Expertisecentrum HARTverwarmendWijs! 

Warme herfstgroeten  lieve <<Voornaam>> <<Achternaam>> HARTverwarmendWijs heeft niet stilgezeten. Er zijn prachtige nieuwe ontwikkelingen gaande waarvan wij je graag op de hoogte willen houden. Deze brief richt zich speciaal op de ontwikkelingen rondom het Expertisecentrum voor Thuiszitproblematiek.
De nieuwsbrief spreekt voor zich en behoeft dus geen verder toelichting, gewoon lekker lezen met een warme kop thee op een moment dat het jou het beste uitkomt.
Lex en Indi kennen jullie waarschijnlijk al, Kris en Roland stellen zich hieronder graag voor. Veel leesplezier!
Hallo Ik ben Kris Wijkstra
Moeder van een groot gezin met een paar "eigen" kinderen( en een lieve man) en een aantal "harte"kinderen ( kinderen die op de een of andere manier in het zorgsysteem terecht zijn gekomen en (tijdelijk of voor langere duur) niet bij hun eigen ouders kunnen wonen). Lees HIER verder over mij!

 
Ik ben Roland Luttik, getrouwd met Sylvia en vader van 2 lieve kinderen Noa en Robin. Ik ben bedrijfskundige c.q. Controller in de financiele branche. Mijn zoon heeft een vorm van autisme en is zwak begaafd, waardoor ik mij (gezamenlijk met mijn vrouw Sylvia) vanuit de ouderrol ook bezig houd met realiseren van passende zorg en onderwijs die voor de ontwikkeling van mijn zoon essentieel is. Lees HIER verder over mij!
BREAKING!!! Politieke doorbraak. De 2e Kamer heeft een motie aangenomen om het leerrecht voor kinderen vast te leggen. Tot nu toe hadden we namelijk enkel een leerplichtwet, die ouders verplicht hun kind naar school te sturen. Eigenlijk is dat dus een schooldwangwet. Deze was begin vorige eeuw (1901!) ingesteld om boeren en arme mensen te dwingen hun kind naar school te sturen omdat ze anders mee moesten werken in het bedrijf of in de fabriek. Nu, ruim een eeuw later, zijn de tijden veranderd en is de wet in zijn tegendeel veranderd. Ondertussen was het fundamentele recht op goed onderwijs nergens beschreven. Daar komt nu een einde aan, dankzij Paul van Meenen (D66) en Tsjitske Siderius (SP). Dank! Een grote stap vooruit.
Bekijk de inhoud van de motie
hier.
 
Thuiszitters Tellen
Op 1 oktober waren we bij de Manifestatie Thuiszitters tellen.Omdat 1 oktober de teldatum is van alle leerlingen kozen de organisatoren deze dag uit om te laten zien dat er ook thuiszitters zijn en dat die ook meetellen in ons onderwijs. Klik hier voor het pittige gesprek dat Katinka Slump met Sander Dekker had.
Meer info over de manifestatie: klik hier.
Het Kan Wel! 2 oktober was er een thuiszitterssymposium in Alphen aan de Rijn waar uitsluitend ouders van een thuiszitter hun eigen verhaal vertelden. Indrukwekkend om te horen hoe deze gezinnen moeten knokken voor hun zaak. Het kwam recht uit het hart. Klik hier voor de website.
Het plan van Roland en Sylvia Roland en Sylvia Luttik hebben een kind met leerproblemen, Robin. Ze hebben zelf een plan opgesteld om hem op zijn (reguliere) school te houden en hem daar extra begeleiding te geven. Lees in dit artikel hoe ze dat hebben aangepakt.
Kent u een thuiszitter?
Wij komen graag in contact met gezinnen met een kind dat op school vastloopt, of al een tijdje thuiszit. Ken je zo'n gezin? Laat het ons weten. We kunnen dan samen naar mogelijkheden kijken om met dit gezin in contact te komen. Vul dan de vragenlijst in klik hier.
Social Media Wij zijn op facebook actief in de groep Expertise Centrum, hier zitten mensen in die een bijdrage leveren (of willen gaan leveren) om het Expertisecentrum te laten groeien. Ben je bv. orthopedagoog, sociaal raadsman, maatschappelijk werker, gezinscoach? We kunnen deze expertise goed gebruiken. Mail naar expertise@hartverwarmendwijs.nl en we nemen contact met je op.
Daarnaast zijn we actief op twitter: @hvwnederland
Voor het snel bereiken van de social media kun je ook op de iconen onderaan deze nieuwsbrief klikken, het lijkt wel toveren!
Documentaire We zijn in gesprek met de media over het maken van een documentaire over thuiszitters. Nu eens een keertje van de positieve kant: hoe leven ze en hoe leren ze? Wat zijn hun dromen en aspiraties? Waarom lezen ze liever Plato of kijken ze MOOCs over wiskunde op wetenschappelijk niveau?
Zembla In het voorjaar kwam deze reportage op TV over de thuiszittersproblematiek. Wij waren daar nauw bij betrokken. Dit programma heeft de problematiek op de politieke kaart gezet. Sander Dekker kan er niet meer omheen. Klik hier om de reportage te zien

 
 
Een thuiszitter aan het woord! In elke nieuwsbrief nodigen we een thuiszitter of een ouder van een thuiszitters uit zijn/ haar verhaal te vertellen.
Luister HIER naar het verhaal van Luca, 13 jaar
 
Copyright © 2015 www.hartverwarmendwijs.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp