Copy
View this email in your browser

Blokkentoren

Velen van jullie hebben me wel eens de metafoor van de blokkentoren horen gebruiken. De toren staat voor onze maatschappij, een systeem, keurig opgebouwd omdat plaats en functie glashelder waren. Het uitzicht bleef hetzelfde, zo ook de plek in het systeem. Tuurlijk, af en toe werd een blokje vervangen, op precies dezelfde plek. Zo bouwden we met zijn allen (onbewust) aan een stevig systeem waarin alles min of meer hetzelfde bleef. Nu voelen we dat de toren topzwaar is geworden. Op omvallen staat. Dat is reuze spannend want waar, hoe en naast wie ga je vallen? Voelt vaak als een onoverzichtelijke chaos. Maar toch. Als de toren dan valt, vallen we WEL allemaal horizontaal als gelijkwaardige stenen... Ontmoeten we nieuwe stenen met een heel ander verhaal. Doe je mee? Are you in? We staan klaar om je aan te moedigen, voor te bereiden, te luisteren naar jouw kleur, jouw klanken. HARTelijk welkom!

HARTegroet, namens jullie HARTeam, Indi
*Even HARTverwarmend bijpraten. En waar te beginnen, want hoewel het misschien stil lijkt is elke dag een nieuw, onverwacht avontuur!

*TIP!!!!!! Kijk woensdag a.s. naar Zembla! Deze keer over thuiszittende leerlingen. Een groot deel van het programma is door HvW en andere betrokken partijen ingevuld! Informatie"? Klik hier. Reacties worden reuze gewaardeerd!

*Er is nog een nieuwe update in de HARTeam-formatie, kijk daarvoor op: http://www.hartverwarmendwijs.nl/voorstellen-hartverwarmendteam. Dank je wel, Marco Tadema en Joseph Linnenbank voor jullie nu al fantastische bijdrage!

* op 13 mei en 8 juni vinden er resp. 2 onderwijsopstellingen plaats in Sneek en Leeuwarden o.b.l. Anneke Meiners  (http://opstellingenwerk.info). Kom mee doen en de ervaar hoe het onderwijssysteem er nu voor staat! Een inhoudelijke uitnodiging volgt!
Co-creatie
In de nabije toekomst willen we graag onze verbinding met jou verder verdiepen. Daar hebben we al ideeën bij. Maar heel graag horen we van jou wat JIJ graag zou willen van HvW om je meer betrokken te voelen! Laat het weten: contact@hartverwarmendwijs.nl
*We zijn gestart met, voorlopig, een besloten facebook-groep waar jongeren hun onderwijsdillema's met elkaar kunnen delen. Zoek op de pagina Kringgesprek of meld je via kim@hartverwarmendwijs.nl

*Dankzij de oproep in de vorige nieuwsbrief hebben we maar liefst 50 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. van HARTe welkom allemaal, en dank voor jullie bijdrage aan de transitie van het onderwijs!
 
* Het gaat goed met de projecten die HvW realiseert. Zoals beloofd zullen we in komende nieuwsbrieven meer gedetailleerde informatie delen. Meer weten: kijk alvast hier
 
Jonge bewuste kanjers startten hun eigen manier om het onderwijs een nieuwe impuls te geven! Kijk vooral eens hier!! Zet 'm op Irene en Linda, met dit prachtige initiatief naar een nieuwe wereld! Trots op jullie!
 
Bijzonder onderwijs IBBO start nu, na een mooie start in Geleen,  ook door in Meppel en Heelsum. Voor alle locaties zijn leerkrachten en docenten nodig. Lees de informatie of neem contact op: www.ibbo.eu of lees de folderinformatie hier.
Er zijn vele groepen bezig met de nieuwe manier van werken, denken, ervaren. Ook binnen wat we nu nog regulier noemen. Geniet van dit briljante filmpje van De Vrije Denkers! https://www.youtube.com/watch?v=GUTM8xnh7DM
 
HvW doet inhoudelijk mee aan het Ecorys onderzoek: Onderwijs op andere Locatie, een eerste voorzichtige verkenning hoe onderwijs op andere manieren onze kinderen kan bedienen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie OC&W.
 
Copyright © 2015 www.hartverwarmendwijs.nl, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp