Copy
View this email in your browser
Share
+1
Read Later
Forward
Share
Tweet
Forward
+1
Samen sterk!

Een warme zonnegroet!

Ondanks het vele grijze weer van de afgelopen tijd, wensen we jou en allen om je heen natuurlijk de warmte van de zon toe, van binnen en buiten -gelukkig is dat nu het geval-! Het zijn nog steeds dynamische tijden en zou ik elke verandering aan jullie vertellen zou er een dagelijkse nieuwsbrief moeten zijn... nou is dat best een idee, eigenlijk een van onze ideeën in onze zoektocht om echt een 'community' gevoel te creëren met elkaar. Een plek (digitaal maar liefst natuurlijk ook fysiek) waar we elkaar ontmoeten,versterken en, door elkaar gedragen, ook dromen realiseren. Waarbij iedereen mee kan doen aan de nieuwsbrief, zodat deze automatisch gevuld wordt met elkaars bijdrage. Ook in het bestuur is het dynamisch, steeds meer komen we op het niveau van werkelijk bouwen! Dat is een heel goed gevoel, en vraagt ook om heel helder te kijken wie het beste op welke plek invulling kan geven aan onze droom en kracht. Dat lijkt steeds beter te lukken en natuurlijk houden we je op de hoogte van de veranderingen.
 

We zullen de komende tijd gebruiken om vanuit het bestuur:
  • HARTeams te vormen die de projecten gaan dragen
  • de digitale mogelijkheden die er zijn om echte 'open source communities' te bouwen binnen HvW te onderzoeken en activeren. We willen hiervoor diverse interactieve platforms bouwen die voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zullen zijn.
  • prioriteiten te gaan stellen in waar onze aandacht naar uit moet gaan
  • met een verzoek tot donatie te komen om deze ontwikkelingen te kunnen borgen

Verder in deze nieuwsbrief:
  • de CoolX on the move!
  • HvW op de Parade
  • Ecorys onderzoek
  • Education Cities
  • het Expertisecentrum

Een geweldige, warme zomer gewenst, namens jullie HARTeam, Indi

De CoolXperience is on the move! We hebben al veel inschrijvingen, prachtige bijdragen en dat alles georganiseerd  door  een geweldig team, dank jullie wel!


 
Zoals we eerder vermeldden heeft Ecorys in opdracht van OCW een onderzoek uitgevoerd over Onderwijs Op Andere Locatie. Hiermee wordt bedoeld: anders dan in een schoolgebouw. HvW was ook van de partij, zowel in de opzet, als in de evaluatie van het onderzoek. Velen wachten op de uitslag van het rapport wat voor het zomerreces (3/7) zou worden vrijgegeven. Het ministerie van OCW heeft mij 24 juni aangegeven te hopen dit te realiseren maar houdt een slag om de arm.
 
Noteer in je agenda! Het onderwijsfeest op de Parade! HvW is ook aanwezig en natuurlijk hopen we velen van jullie te mogen begroeten en in 'real life' te ontmoeten!
 
Vorig jaar reisde ik, Indi, af naar Israel om daar te leren over de sprankelende resultaten van het werk van Education Cities, inmiddels steeds mondialer bekend. Ook de Europese Unie toont belangstelling en de eerste lijnen tot samenwerking met onze groep in NL en Education Cities International zijn gestart. Het hele principe komt er op neer dat iedere deelnemer in een omgeving zijn hoogste potentieel kan leven in de meest duurzame samenleving die daarin haalbaar is. Onderwijs, de kinderen en hun ontwikkeling staan hierin centraal en
hun omgeving leert hierin faciliteren!  Nieuwsgierig? Kijk vooral dan eens naar dit korte filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=BlECircdLGs en www.yaacovhecht.com en www.education-cities.com!

 
.Beircht van Lex Hupe: Wij zijn momenteel bezig om de training voor HvW-maatje digitaal te maken. We zetten het lesmateriaal op een youtube filmpje zodat je de lesstof gemakkelijk naar eigen behoefte, tijdsindeling en gewoon thuis tot je kan nemen!
Ook vestig ik even de aandacht op onze instaptraining: hiermee word je Vertrouwenspersoon die 1 gezin begeleidt en van ons intensieve coaching krijgt. Kosten hiervan zijn € 250 exclusief btw. Bevalt dit van beide kanten dan kun je doorgaan om de gehele training af te maken en worden deze instapkosten van het totaalbedrag afgehaald.
Verder zijn we natuurlijk ook actief tijdens de CoolXperience Zomerweek, we vertellen daar over wat het Expertisecentrum doet.
 
Copyright © 2015 www.hartverwarmendwijs.nl, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp