Copy
Origins | ThomasTour  | ThomasTerras | ARTZUID

Zomer 2021 in en rond De Thomas: kunst! 

Vol blijdschap nodigen we u uit om naar ons huis te komen voor de verhalen in en rond De Thomas. Verhalen die te vinden zijn in de kunst en de architectuur van De Thomas. U vindt deze kunst letterlijk in het hart van ons huis, de kerkzaal. Origins, een kunstproject van Ivan Cremer, is vanaf 5 juli dagelijks te bezoeken. Ook heeft hij Choreography of Origins en Dancers from Oblivion in en rond De Thomas opgesteld. Wij vertellen deze kunstzinnige verhalen in de ThomasTour, een gratis audiotour die te volgen is met een smartphone (of tablet).  En we mogen u ook verwelkomen op het ThomasTerras: een oase aan de Zuidas.
 
We zien er naar uit, u weer live te ontmoeten! 
Evert Jan, Tabitha en Paula
Programmamakers De Thomas 
Kunst: De Thomas en Origins 


Architect Thomaskerk K.L.Sijmons  © Architectenbureau K.L. Sijmons DZN

Heel bijzonder: tussen 5 juli en 17 oktober 2021 staat het imposante sculptuur Origins van beeldhouwer Ivan Cremer in de kerkzaal van de Thomaskerk. Het geheel is een grootse hommage aan de architect van de Thomaskerk Karel L. Sijmons, zijn grootvader.

‘Alles wat ik te zeggen heb zit in deze kerk’, waren de enige woorden die architect Karel L. Sijmons (1908-1989) achterliet over de totstandkoming zijn levenswerk: De Thomaskerk.

Voor zijn kleinzoon Ivan Cremer de aanleiding om een zoektocht te beginnen naar de betekenis van de architectuur, en daarop te reageren met zijn werk als beeldhouwer. Volgens Cremer een zoektocht naar de oorsprong van het bestaan, geschreven in hout en steen.
Behalve de vijf meter hoge sculptuur Origins, worden in de kerkzaal van De Thomas ook zes kleinere bronzen beelden getoond die ten oorsprong liggen aan het project; de serie Choreography of the Origins.
In de theaterzaal van De Thomas is een documentaire te zien over de totstandkoming van het gehele project. 

Artist impression van de 5 meter hoge sculptuur Origins in de Thomas © Ateliercremer.com

Meer informatie over Origins >
Nieuw: gratis audiotour langs alle kunst in De Thomas, open vanaf 5 juli 2021

Vanaf juli 2021 biedt De Thomas u de ThomasTour aan: een gratis audiotour-wandeling door het pand aan de Prinses Irenestraat 36. Wat vindt u allemaal in ons huis? 

Kom naar De Thomas en luister via uw eigen mobiele telefoon of tablet naar de achtergrond van het ontwerp, het verhaal van de architect en de verhalen van de kunstenaars, die artefacten in het pand hebben gebracht. In de zomer van 2021 treft u ook de beelden van Ivan Cremer
 in De Thomas. 
Meer informatie over de ThomasTour >


ThomasTerras

Dagelijks is het ThomasTerras geopend, een oase van rust aan de Zuidas. Het terras bevindt zich aan de binnentuin. Kom even op verhaal tijdens of na een bezoek aan Origins, of spreek hier af voor een kunstbezoek aan De Thomas. 

ThomasTerras
Prinses Irenestraat 36
Elke dag open van 12-17 uur t/m zondag 17 oktober 2021 Ook te reserveren voor groepen en partijen: alle informatie staat op de website. 

 
Wat biedt het ThomasTerras >
Kunst: ARTZUID2021

Vóór De Thomas staan verder drie manshoge beelden van Cremer, Dancers from Oblivion, als onderdeel van de Sculptuur Biënnale ARTZUID21. Deze kunstroute is elke dag te bezichtigen tot en met zondag 17 oktober 2021. 


Te vinden voor De Thomas: 'Dancers from Oblivion', van kunstenaar Ivan Cremer. Onderdeel van ARTZUID 2021. Kunstroute start vanaf juli 2021.
Op de agenda >
Bezoek onze website Bezoek onze website
De Thomas op LinkedIn De Thomas op LinkedIn
De Thomas op Facebook De Thomas op Facebook
De Thomas op Instagram De Thomas op Instagram
De Thomas op Twitter De Thomas op Twitter
Copyright © *2021* De Thomas, All rights reserved.