Copy
Lees deze nieuwsbrief online
Lente | ThomasFilm | ThomasBoek | Vooruitzicht 2021 bij De Thomas 
Bloeiende boomgaard, Arles 1888, Vincent van Gogh'Spring has sprung'. Een nieuw jaargetij,  nieuwe energie?

Begin april was het Pasen. De koudste in tijden, als we het KNMI en onze eigen gevoelstemperatuur mogen geloven. Maar nu zien we de bloesems en is het onmiskenbaar lente!
We kijken erg uit naar de versoepelingen voor de samenleving maar blijven voorzichtig. Daarom organiseren we de komende activiteiten nog online. We nodigen u met deze nieuwsbrief uit voor de komende ThomasFilm en ThomasBoek. In de Film kijken we terug op onze jeugd, en in het Boek vooruit naar een toekomst waarin een klimaatramp heeft plaatsgevonden. U leest hieronder verder. 

Vooruitzicht 
Achter de schermen zijn we druk bezig met diverse activiteiten voor de komende periode: zo zijn we bezig met een serie gesprekken onder de titel 'ThomasTalk' over wat het is om mens te zijn. De opnamen zijn aan de gang; ook hierover hoort u binnenkort meer. 
Ook komt er een rondwandeling in ons huis, een 'ThomasTour' aan die via de eigen mobiel te volgen is. Om op verhaal te komen. We vertellen daarin meer over de kunst in het pand en de architectuur. 
Later dit jaar, tussen 1 juli en 17 oktober, vindt ARTZUID plaats: een wandeling door ons stadsdeel langs beelden die er geplaatst zijn. De Thomas hoopt een indrukwekkend stuk toe te voegen aan deze route; hierover informeren we u binnenkort. 

Dit nieuwe elan laat de energie komen, we hopen ook bij u! Tot ziens in en bij De Thomas.

Evert Jan, Tabitha en Paula
Programmamakers De Thomas 

Afbeelding: Bloeiende boomgaard, Arles 1888, Vincent van Gogh
ThomasFilm: Youth. Een terugblik op leven in jeugdigheid.

Op vrijdag 30 april bespreken we de film Youth. Dit doen we online. Meepraten? Dat kan na aanmelden.
We volgen een handvol vreemde badgasten, maar de meeste aandacht gaat uit naar twee oude vrienden die al jaren voorbij de houdbaarheidsdatum leven.


De cynische componist Fred Ballinger (Michael Caine) heeft daar vrede mee, de Amerikaanse filmregisseur Mick Boyle (Harvey Keitel) blijft hopen op een comeback. Heerlijk barokke ode aan de jeugd (ook de jeugd die is levend gebleven in oude mensen), vol prachtige beelden, intelligente bespiegelingen en prikkelende aforismen.

Youth zet aan het nadenken over ouder worden, kwetsbaarheid en menselijkheid en we gaan graag met u in gesprek. U kunt de film thuis bekijken (klik hier voor meer informatie). Wij ontvangen vervolgens uiterlijk zondag 25 april uw opmerkingen/vragen/ideeën door te mailen naar film@dethomas.nl.
We nemen uw reactie mee in de bespreking die op vrijdag 30 april om 20.00 uur online komt te staan. We zijn benieuwd naar uw reflectie.

Kijk de trailer:

ThomasBoek: KliFi. Een dystopische toekomst wacht ons.

In ThomasBoek mei lezen we ‘KliFi’, de nieuwste roman van Adriaan van Dis:

In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming.

In deze editie van ThomasBoek bespreekt ds. Evert Jan de Wijer samen met programmamaker Tabitha van Krimpen ‘KliFi’ van Adriaan van Dis.  Wij ontvangen vervolgens uiterlijk maandag 10 mei uw opmerkingen/vragen/ideeën door te mailen naar boek@dethomas.nl.
We nemen uw reactie mee in de bespreking. Deze kijkt u vanaf
 donderdag 20 mei. Vanaf 20.00 uur zal de video te bekijken zijn via de website en ons Youtubekanaal.

Bij boekhandel Van Rossum aan de Beethovenstraat is dit boek te koop. U leest op hun website een fragment.
Tip: via de app 'online Bibliotheek' is het boek ook al te beluisteren, voorgelezen door Van Dis zelf. Te vinden in uw app store.

Terugblik oasen van hoop (februari - april 2021) >
Op de agenda

* Elke woensdag 12.3- 15.30 uur ThomasTroostcafé
* Elke woensdag  14-15 uur ThomasTheologie (aanmelden via predikant@dethomas.nl)
* 30 april -
ThomasFilm 'Youth'.  Reageren? Doe dit uiterlijk op 23 april.
* 20 mei:
ThomasBoek 'KliFi' (online). reageren? Doe dit voor maandag 10 mei.
Op de agenda >
Bezoek onze website Bezoek onze website
De Thomas op LinkedIn De Thomas op LinkedIn
De Thomas op Facebook De Thomas op Facebook
De Thomas op Instagram De Thomas op Instagram
De Thomas op Twitter De Thomas op Twitter
Copyright © *2021* De Thomas, All rights reserved.