Copy
Theatertroep: stuk voor stuk
Zeven gevierde schrijvers hebben van De Theatertroep de opdracht gekregen om een eenakter te schrijven tussen de tien en twintig minuten. De enige restrictie die is gegeven is dat het geen monoloog mag zijn en minstens twee personages moet bevatten (geen maximum!). Op 21 oktober staan ze in het Thomastheater.

De Theatertroep combineert theater met een andere grote liefde: literatuur. Met geestdriftig enthousiasme gaan de literaire schrijvers het avontuur met hen aangegaan. 
Bij De Thomas zullen de eenakters te zien zijn van Gustaaf Peek, Jamal Ouariachi en Arie Storm.

Zet je schrap voor een avond vol verrassingen!
Vanaf 19 uur ben je welkom, om 19:30 beginnen de eenakters. De eenakters worden gevolgd door een korte nabespreking onder leiding van dominee Evert Jan de Wijer. Tickets zijn verkrijgbaar via de website en aan de deur, voor 15 euro pp.
Tickets voor de Theatertroep in het Thomastheater op 21 oktober >
De drie eenakters zijn Stuk voor Stuk:

De eerste maandag - Jamal Ouriachi

De eerste maandag van de maand, twaalf uur ’s middags: het luchtalarm wordt getest. Vijf vrienden verkeren na een weekend vol middelenmisbruik in een staat van zware beneveling. Ze menen buiten gevechtsvliegtuigen te horen overvliegen, en raken ervan overtuigd dat er in de verte een bombardement te horen is. Gezamenlijk trekken zij zich terug in de kelder van het huis waar ze verblijven. Daar zal blijken dat geen van hen beschikt over ook maar het minste greintje overlevingsinstinct.

De Dostojevski van de polder - Arie Storm

Een gevaarlijk virus houdt de wereld in zijn greep. Een schrijver, zijn vrouw en zijn dochter zitten thuis te werken, want niemand mag de straat meer op. Dan klinkt er een doffe bons. Na enig onderzoek blijkt er een lijk in het trappenhuis te liggen, en het is niet zomaar een lijk maar het is het lichaam van een Nederlandse schrijver die het grootste deel van het jaar in Rusland woont. Hoe is het lijk daar terechtgekomen? En wat kwam de schrijver uit Rusland überhaupt doen? De Dostojevski van de polder gaat over de kracht van verbeelding, een kracht die niet per se positief hoeft uit te pakken.

Pakje voor... - 
Gustaaf Peek

In hun geboortehuis zijn een zus en een broer in een duel verwikkeld over de vraag wie van hen nu werkelijk dood is. Ze grijpen naar bewijzen, roepen argumenten en nemen afschrikwekkende houdingen aan die van hun rigor mortis moeten getuigen. Terwijl ze hiermee bezig zijn, worden ze aanhoudend gestoord door een pakketbezorger die koste wat kost een pakje wil afgeven. De zus en broer negeren hem, maar de volhardende en vindingrijke bezorger dreigt hun isolement te doorbreken. Wie zal het eerste toegeven? Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om dood te zijn? Wat zit er in het pakje? Wat is er ook alweer mis met leven?

Theatertroep

Gemaakt door
Schrijvers: Gustaaf Peek, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Marijke Schermer, Tom Hofland, Iduna Paalman, en Don Duyns
Spelers: Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever
Redactie: Don Duyns en Josje Kraamer (Uitgeverij Querido)
Productie en marketing: Lolita Storm


Foto Arie: Irwan Droog.
Foto Gustaaf: Maya Hermes.
Foto Jamal: Arnout Hulskamp.
Theaterfoto's: Barbara Raatgever
Tickets voor de Theatertroep in het Thomastheater op 21 oktober >
Coronamaatregelen
De Thomas is gebonden aan de landelijke coronamaatregelen: bij een activiteit zoals een ThomasFilm, theatervoorstelling of muziekconcert werken wij met een coronatoegangsbewijs aan de deur. Dit is een bewijs van vaccinatie, een zeer recente negatieve testuitslag of een herstelbewijs. 
Colofon
De Thomas
Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam
Openingstijden: www.dethomas.nl/contact
Algemene informatie: info@dethomas.nl
 
Copyright © *2020* De Thomas, All rights reserved.
We informeren u regelmatig met nieuws uit De Thomas, huis om op verhaal te komen.
Niet meer ontvangen? Meld je hieronder af. Doorsturen? Graag! 
De Thomas op Instagram
De Thomas op facebook
De Thomas op LinkedIn
Twitter
De Thomas
Copyright © *2020* De Thomas, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp