Copy
C Land Logistics - News #60

Bangladesh Flyg

Som vi tidigare informerat om (i News 54, 55, 56) har det under sommaren varit ett hårt tryck på Dhakas flygplats, bland annat efter att tyska myndigheter även infört stopp för gods på direktflighter från Dhaka till Tyskland. Beslutet medförde att stora kapaciteter flyttades bort från marknaden och detta på en redan ansträngd marknad.

Efter Eid i mitten av september har situationen normaliserats, delvis via en viss ökad kapacitet från flygbolagen men framförallt tack vare en minskad godsmängd. C Land erbjuder en veckosamlastning som baseras på bokning tisdag, Cargo och Doc cut/off onsdag, avgång lördagar/söndagar och med en estimerad ledtid på 6–8 dgr samt att vi erbjuder dagliga avgångar utifrån era önskemål.
 

Bangladesh Sjö

Efter en ansträngd situation kring Eid och stora godsmängder inleddes en åkarstrejk måndagen den 26 september. Orsaken är ett förbud som infördes av transportministeriet, varpå åkerinäringen gått ut i strejk. Strejken avblåstes temporärt i tisdags morse för att släppa igenom containers för export, och återupptogs igen onsdagen 28/9 kl. 06.00

Tillfarten in och ut i hamnen är blockerad och i dagsläget ligger det ca +5000 containers blockerade i hamnen. Feederbåtar anlöper för att lossa men får enbart med sig ett begränsat antal för exporten och hamnen fylls allt mer för varje dag. Även möjligheterna att få tag i tomma enheter för lastning är mycket begränsade. Vi har sedan tidigare påverkats av Eid och strejken kommer även att förvärra en ansträngd situation.

Vår ambition är som alltid att hålla er kunder uppdaterad om hur just ni påverkas.
 
Kontakta oss gärna för ytterligare information.

Med vänlig hälsning,
Henrik Bengtson
Share
Forward to Friend
Kontakta oss
Phone + 46 33 340 12 00
Fax + 46 33 340 12 19
Mail info@cland.se
Webb www.cland.se

Avregistrera från detta nyhetsbrev   
Uppdatera dina inställningar