Copy
C Land Logistics - News #84

APM Terminals Göteborg

Den 13 april avslogs medlarnas andra förslag för en lösning i konflikten och blockaden fortsätter i form av över- och mertid samt visstidsanställning. Med start den 3 april inleder APM sitt omställningsprogram med bland annat nya arbetsscheman inom fartygsoperationen och mottagningsparken. Ambitionen är att anpassa sig och effektivisera hanteringen i hamnen.

En titt i APM:s nyhetsarkiv är en tragisk läsning där det äldsta inlägget, daterat 2016-05-27, lyder ”Uppdatering om pågående konflikt mellan hamnarbetarförbundet och APM terminals”. Uppmärksamheten i media är fortsatt sval samtidigt som situationen är allvarlig och frågan har ställts: Hur hade media, allmänhet och politiker reagerat om det var Arlandas flygplats som var utsatt för blockaden?

Vi ser tyvärr ingen ljusning på situationen, men C Land kommer fortsatt göra vårt yttersta för att hålla er uppdaterade om just er sändning.Den 13 april avslogs medlarnas andra förslag för en lösning i konflikten, i form av över- och mertid samt visstidsanställning, och blockaden fortsätter.
 

Kapacitetsbrist flygfrakt

Delvis till följd av ovan situation, samt en generellt ökad volym, vill vi uppmärksamma er på att det råder en stor kapacitetsbrist hos de flesta flygbolag både till och från Sverige. Vi rekommenderar därför en mycket god framförhållning inför kommande flygtransporter. Som brukligt vid kapacitetsbrist påverkas även flygbolagens prisbilder där priserna justeras uppåt.


Export sjöfrakt

På grund av kraftigt ökade exportvolymer, konflikt i hamn samt minskad kapacitet (blank voyage Chinese New year) råder kapacitets- och utrustningsbrist. Detta medför spekulativa bokningar och ökad administration hos rederierna. I ambition att minimera dessa införs nu ”annullerings- och ändringsavgifter” hos flertalet rederier. Vi rekommenderar därför en mycket god framförhållning inför kommande sjötransporter.


Kontakta oss gärna för mer detaljerad information,
Henrik Bengtson
Share
Forward to Friend
Kontakta oss
Phone + 46 33 340 12 00
Fax + 46 33 340 12 19
Mail info@cland.se
Webb www.cland.se

Avregistrera från detta nyhetsbrev   
Uppdatera dina inställningar