Copy
Beste mensen, 

Zoals je wellicht weet heeft Janneke een maandelijkse nieuwsbrief. Deze keer gaat het onder andere over ons afscheid van het Achterban Comite dus we dachten dat het wel leuk was om dat met jullie te delen. (Excuus als je deze email eerder vandaag al hebt gekregen.) 

Met hartelijke groeten,

Jelle & Janneke 

PS wil je Janneke's email automatisch in je mailbox? Klik hier: http://eepurl.com/dHMpd5

 

God's liefde heeft ons tot hiertoe bewaard en gezegend. Zij veranderd nooit, omdat Hij nooit verandert. Wat de toekomst zal brengen? Wij weten het niet, maar wij kennen Hem die gisteren, heden en in eeuwigheid Dezelfde is. Opnieuw leggen wij onze hand in de Zijne en bidden: wilt U ons leiden! (Hudson Taylor)

Beste mensen,

Einde Achterban Comite Huisman 2005- 2021
Het hoogtepunt van deze maand is de allerlaatste bijeenkomst van ons AchterBanComite. Dat was 21 juli 2021. Twee comite leden reisden vanaf het allereerste begin in 2005 met ons mee. Bart van den Brink en Petra de Bruijn. Ook Ellen van Maanen en Jan van Voorthuijsen hebben jaren ondersteuning geboden. Wat een zegen! We kenden hoogte- en dieptepunten, maar het kwam uiteindelijk altijd goed. God is trouw! Zelfs waaiden oud-comite leden Trudy Oudhof en Hugo van Campen nog even binnen. 
We hebben met elkaar gegeten op de Bergstraat en informeel terug mogen blikken op deze jarenlange reis, die nu ten einde is.
Pantoffels uit Servie kregen een plaatsje. Lees hier waar die vandaan komen. Een oude oma die in de bergen woont en alleen eens per paar jaar de berg afdaalt breit daar in rust en stilte deze pantoffels. 


 

Drie laatste blogs:

1. De aarde lijkt wel op een vrouw die geboorte pijn heeft. Brandhaarden in Canada, de ongelofelijke hitte in Amerika, de recente overstromingen in Duitsland, Belgie en het zuiden van Nederland. Wat kunnen wij in ons klein hoekje doen? 7 elementen voor organisch tuinieren in een rijtjeshuis Een echte Home Makers Blog.

2. Dat "Home Maken" heeft ook wel wat voeten in aarde en de ene zus schreef hier een gedicht aan de andere zus. Waar Ik Hoor

3. Je bent ook vast benieuwd hoe het in Wageningen gaat met ons nieuwe project voor het Leger des Heils. Hier kun je het Plan zien en op de website (in wording) kun je een indruk krijgen hoe het er nu uitziet. De visie erachter schrijven we niet met grote letters op de website. Maar Rowan Williams formuleert het fantastisch in dit artikel: One of Christianity’s leading theological minds said that believers who strive to make rational arguments for the faith in conversation with secularists should have fairly modest aspirations – basically, he said, their humble role is to keep a “foot in the door” until a saint comes along.
Lees het hele artikel hier

Prijsvraag

Wij zijn op zoek naar een mooie titel voor op het raam. Denk je mee? Woorden waar we aan denken zijn:

  • Flexworkspace  
  • Workspace Wageningen. (engels voor de internationale stad)
  • Rust en Ruimte (in kleine letters er onder)
  • Ora et Labora, (mooi, maar kan vervreemdend zijn voor niet christenen)
  • Stadsklooster

Kom maar op met je ideeen! Lig je weleens wakker? Zie het als een woordspel;-) Komt jou titel op het raam? Dan win je een prijs t.w.v. 15 euro.

En dan nog iets:

Marcela Speranda, (in mijn boek schrijf ik over haar in het hoofdstuk Zuurstof voor je ziel) is een docent aan de universiteit van Osijek, dierenarts en moeder van acht kinderen. Recent is zij een klein bedrijfje begonnen met haar man. Mocht je eens een origineel kadootje zoeken? Dit is een aanrader die ik van harte aanbeveel. Marcela heeft me een proefpakketje gestuurd. Heerlijk spul!  www.terrapiaskincare.com Marcela writes, “This is our side business. My husband and I have been studying zeolites for many years and we discovered a lot of benefits from using them. It is excellent for wound healing, therefore good for the skin. Zeolite heightens the effect of other humectants from the cream, and it helps create smooth skin.”

De Engelstalige blog, leidt een heel eigen leven.

Het is mooi om te zien hoe The World Around My Table zijn naam waar maakt. De online retraites zijn nu een maandelijkse vaste prik met mensen uit alle hoeken van de wereld. Steeds een klein groepje van rond de 6-10 mensen. 

Een muziek tip:

Misschien ga je juist door een hele moeilijke periode (of de zoveelste moeilijke periode) Hierbij een lied om je te bemoedigen. Het laat de creativiteit zien die tijdens de corona crisis naar de oppervlakte kwam. Wait for the Lord, whose day is near

Wat nog in 't vat zit:

Kloosterweekenden:
Samen met Jantien van den Brink hoop ik in het najaar drie Klooster Weekenden te organiseren. Lijkt het je mooi om eens een paar dagen op het klooster ritme mee te draaien en dat met een paar bekende gezichten te doen? Dat kan. Hou 't in de gaten, binnenkort meer!

Stiltedagen:
Ook komen er in het najaar weer een aantal stiltedagen aan. Voor als een paar dagen teveel voor je is en je wel graag even de stilte in wilt. Maar daarover meer na de vacantie.

 

Of je nu op reis gaat, of al bent geweest: Hopelijk heb je een mooie rustige zomer met niet teveel onverwachte moeilijke dingen.

 


 


 

 

Copyright © 2021 Jelle & Janneke Huisman, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp