Copy
Winddelen in Brabant, EGR Oprichtingsvergadering & Zonnepanelen actie
Energie Gilze Rijen
Geachte heer / mevrouw,

Wanneer u deze nieuwsbrief leest, zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de oprichtingsvergadering van aankomende donderdag en zetten we de laatste stappen in de opzet van het zonnepanelenproject, zodat we dit project donderdag aan u kunnen presenteren. Wilt u meer weten over de oprichting en de zonnepanelenactie? Lees dan alles hieronder. Verder in deze nieuwsbrief:
Energieakkoord & Winddelen
Op zoek naar
Energie Gilze Rijen op Twitter
Anderen energie laten besparen?

Oprichtingsvergadering
Vorige week hebben wij u uitgenodigd voor de oprichtingsvergadering. Deze vindt plaats aanstaande donderdag plaats. Bent u geïnteresseerd in zelf energie opwekken en energie besparing? Kom dan donderdag naar Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen. Het programma ziet er als volgt uit:
19:15 uur: Inloop
19:30 uur: Aanvang programma deel I: Oprichting Energie Gilze Rijen
20:15 uur: Koffiepauze met definitieve inschrijving als lid EGR
20:45 uur: Aanvang programma deel II: Presentatie Zonnepanelen Project
21:30 uur: Mogelijkheid tot inschrijving PV project.

Zonnepanelen
Zoals u hierboven kunt zien, krijgt u donderdag ook alle informatie over de zonnepanelenactie. De gekozen leverancier is dan aanwezig en u kunt dan ook uw vragen al stellen. Wilt u nu alvast antwoord op uw vragen? Kijk dan of uw vraag bij onze Veelgestelde Vragen staat. Het is zeer zeker lonend om nu zonnepanelen te plaatsen. Na plaatsing begint u al gelijk met opwekken van energie en dus ook besparing op uw kosten.
Ook als u uw huis wilt verkopen, is het interessant om een investering te doen in zonnepanelen. Wilt u daar meer over weten? Lees dan de informatie onder het kopje Energie Gilze Rijen op Twitter.

Wilt u dit jaar nog zonnepanelen op uw dak leggen voor een interessante prijs en mogelijk gebruik maken van een gemeentelijke subsidie? Schrijf u dan nu in!

Mocht u aanstaande donderdag niet kunnen komen, maar wel geïnteresseerd zijn, dan bent u een week later (donderdag 12 september) van harte welkom in de MFA De Molenwiek in Molenschot. Die avond staat geheel in het teken van de zonnepanelenactie!

Energieakkoord & Winddelen
Het energieakkoord is al meerdere malen in het nieuws geweest. Op dit moment moet er nog een definitief besluit genomen over dit akkoord. Zodra het definitieve besluit is genomen, zullen wij u de hoogtepunten uit het akkoord laten weten en waar mogelijk toelichten.

Vooruitlopend op dit energieakkoord is een actie Winddelen gestart door lokale burgers, ondernemers en bestuurders in Noord-Brabant. Deze groepen zijn allemaal betrokken bij lokale energie-iniatieven in onze provincie. Iedereen ondersteunt het idee dat er windmolens moeten komen, maar we vinden ook dat wij als burger daarvan mogen meeprofiteren. Wij roepen alle lokale en provinciale bestuurders op het mogelijk te maken dat we in Noord-Brabant niet alleen de lasten maar ook de lusten verkrijgen van de windmolens die geplaatst worden op basis van het energieakkoord.

"Met de petitie Winddelen Noord-Brabant, de wind waait voor iedereen, verzoeken wij bestuurlijk Noord-Brabant, Winddelen Noord Brabant mogelijk te maken. Geef uitvoering aan de wens van onderop om mee te doen, geef uitvoering aan de participatie oproep in het SER Energieakkoord, geef uitvoering aan de wens van lokale initiatieven ook op niet vooraf bepaalde locaties tot inpassing te komen. Werk samen met ons om ervoor te zorgen dat niet alleen de lasten maar ook de lusten en de CO2 reductie bij ons terecht komen. Het kan en hiervoor is een Brabants politiek besluit nodig. Provinciaal en lokaal. Bestuurders en andere belanghebbenden... Deel met ons de wind, die waait voor iedereen."

Wilt u ook meeprofiteren van de windmolens? Onderteken dan NU de petitie!

Op zoek naar
We zijn nog altijd op zoek naar nieuwe (actieve) leden. Op dit moment hebben we op de volgende vlakken specifieke ondersteuning nodig:
  • Juridisch vlak
  • Energiebesparing & Isolatie
  • Educatie op onder meer scholen
Hebt u ervaring met een van bovenstaande zaken en wilt u actief deelnemen in Energie Gilze Rijen? Meldt u dan nu aan!

Energie Gilze Rijen op Twitter
Gaat u uw huis verkopen en hebt u zonnepanelen op uw dak liggen? Dan hebt u geluk! Deze informatie hebben wij via Twitter gedeeld:
"Huizenkopers vinden woningen met zonnepanelen extra aantrekkelijk. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van masterstudent Thomas Wissink (TU/e)."
"De uitkomsten van het onderzoek zijn interessant voor woningbezitters die in zonnepanelen willen investeren, maar niet zeker zijn of zij gaan verhuizen voor de investering is terugverdiend. Zonnepanelen hebben zelfs zo'n positieve invloed op de keuze van de woning, dat een systeem een goede investering zou kunnen zijn voor woningen die te koop staan."

Kent u mensen die kunnen besparen op hun energiekosten of zelf hun energie op willen wekken?
Nieuwe (actieve) leden uit Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen zijn altijd van harte welkom. Men kan zich altijd aanmelden via onze website! Ook leden die voorheen bij Hulten hoorden en door herindeling van gronden hier officieel niet meer toe behoren zijn van harte welkom!

Vragen?
Hebt u nog vragen? Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,
Energie Gilze Rijen
Copyright © 2013 Energie Gilze Rijen, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp