Copy
Familie Houben bezoekt SOL | Leuk bericht uit SOL | Even voorstellen: Carine | HTW bedankt Joyce Bilal | Oproep Kerstmarkt | Update gezondheid Marion Spikman| Jaarrekening akkoord bevonden| Enkele cijfers

Nieuwsbrief nummer 3 - sept 2018

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij of geïnteresseerd bent in het werk van Stichting HelpTeamWork (HTW). Reacties, tips en ideeën zijn welkom op nieuwsbrieven@helpteamwork.nl.

Familie Houben bezoekt SOL
Samen met hun dochter Pernille bezochten Rens en Nicole Houben uit Weert onlangs het gezinshuis in Mombasa. Pernille (15 jaar) was bereid haar ervaringen in een verslag op te schrijven, welke we hier graag met iedereen delen.

Op de foto staat Pernille omringd door Rose, Shamim, Jemima en Amani 


“Hoe ik Kenia vond: nou een hele beleving, ik heb mijn ogen uitgekeken!
Toen we ‘s nachts aankwamen reden we met de bus langs een woonwijk, ja zo noemen ze dat bij ons. In Kenia heten deze wijken “villages”. Er waren nog heel veel mensen op straat en er was ook veel verkeer. In Nederland ligt iedereen te slapen en zie je bijna niemand. 
Ik merkte toen al dat er heel veel armoede was. Waar ik erg aan moest wennen was dat ze in Kenia aan de andere kant van de weg rijden (red. links). De grote weg was van asfalt maar als we naar Springs of Life gingen moesten we ook nog over veel zandwegen. Dit zie je in Nederland niet, ja als je op het platteland bent; veel hobbels en kuilen."  Lees verder.

Leuk bericht uit SOL


De kinderen groeien goed!

Vanuit Mombasa bereikten ons een aantal heuglijke feiten over de kinderen. Zo zijn ze allemaal overgegaan naar de volgende schoolklassen en hebben het enorm naar hun zin. Rose en Shamim zitten nu ook op dezelfde school als de rest. Hun school was namelijk verhuisd naar een kleinere locatie en zij voelden zich daar niet op hun gemak. Ze zijn nu gelukkig op hun nieuwe school en vinden het fijn om elke ochtend met de anderen mee te kunnen gaan. Ze zijn allemaal gezond en groeien goed, zoals de foto duidelijk laat zien.


Even voorstellen: Carine
Zoals in de vorige nieuwsbrief al was vermeld is Carine Vos de nieuwe schrijver van de nieuwsbrief. Hierbij stelt ze zich graag voor.
“Ik ben Carine, en ik woon met mijn gezin (man Rodney en dochter Janna) in Zwolle. Ik kende de stichting HelpTeamWork al wel, maar vooral door de Jeany’s. Toen ik zag dat er hulp werd gevraagd bij het schrijven van de nieuwsbrief, heb ik aangeboden om dit te doen. Schrijven is voor mij een heel fijne bezigheid. Ik doe het (bijna) niet beroepsmatig, maar heb wel diverse publicaties op mijn naam. Zo ben ik de trotse auteur van 2 boeken op het gebied van studiekeuze, mijn professionele bezigheid. Nu dan ook de nieuwsbrief voor HTW. Heel iets anders, maar zeker net zo leuk! Ik hoop jullie met prettig leesbare nieuwsbrieven ieder kwartaal te kunnen verblijden.”
 

HTW bedankt Joyce Bilal


Ondertussen heeft HTW de vorige nieuwsbriefschrijfster, Joyce Bilal, voor haar jarenlange inzet flink in het zonnetje gezet. En wat geef je iemand met schrijversbloed? Uiteraard hét schrijversattribuut bij uitstek: een mooie pen. Joyce, vanaf deze plek: hartelijk dank voor al je tijd, moeite en je inzet voor onze stichting!


 
Oproep Kerstmarkt

Wij zoeken ideeën voor artikelen/producten die we kunnen maken en vervolgens verkopen op de kerstmarkt van het Deltion College. Natuurlijk zijn er wel enkele randvoorwaarden. Het moet haalbaar en maakbaar zijn, tegen niet al te hoge inkoopkosten waar we toch iets aan over kunnen houden. Heb je leuke ideeën? Laat het ons weten!

Update gezondheid Marion Spikman

Enige nieuwsbrieven geleden vertelden wij dat Marion Spikman de diagnose Non-Hodgkin kreeg, maar dat de vooruitzichten goed waren. Gelukkig kunnen we nu het heuglijke nieuws melden dat zij na 8 chemokuren onlangs de uitslag heeft gekregen dat zij schoon is. Zij blijft onder controle, maar we zijn bijzonder dankbaar over dit positieve bericht. Marion laat het volgende weten: "Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de lieve kaarten en berichten. Dat heeft me goed gedaan!"

Jaarrekening akkoord bevonden 

Onze accountant, Felix MKB uit IJsselmuiden heeft de cijfers van 2017 weer gecontroleerd, de jaarrekening opgeleverd en akkoord bevonden. De 100%-doelstelling is in 2017 voor het 7e jaar op rij behaald. 

Enkele cijfers:

- 10 kinderen
- 170.145 euro aan giften
- 35 SuperSubs
- 27 kindsponsoren Kenia
- > 300 Twittervolgers
- > 600 fans
- 35 nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting HelpTeamWork.

Stichting HelpTeamWork
Van Zuijlenware 101
8014 WR ZWOLLE
tel: 06 8178 0174 

www.helpteamwork.nl

 
Copyright © 2018 Stichting HelpTeamWork, All rights reserved.

Stichting HelpTeamWork


Email Marketing Powered by Mailchimp