Copy
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie
 
 
Nieuwsbrief HBO-I
  april - nummer 64 Hoger Beroepsonderwijs
 
 
     
  In deze editie:  
     
 
 
Agenda
21 juni: Platformvergadering (ochtend)
21 juni: Feestelijke lustrumactiviteit (middag)
6 oktober: HBO-ICT Job & Student Event
 
     
     
   
 

Vacature lid Dagelijks Bestuur HBO-i

Eind juni loopt de eerste dagelijksbestuurtermijn van Johan Huitema en Jorg Janssen af. Jorg heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen. Daarom zoekt Stichting HBO-i een nieuw lid van het Dagelijks Bestuur. Wil je bijdragen aan het verbeteren van ICT-onderwijs, door bijvoorbeeld het actueel houden van beroeps- en opleidingsprofielen, samen te werken met het nationale en internationale beroepenveld, samenwerking tussen opleidingen te verbeteren en door instroom te verhogen? Stel je kandidaat vóór 7 juni, mail naar Marie-José Martens via info@hbo-i.nl. De eventuele verkiezing en benoeming vindt plaats tijdens de platformvergadering van 21 juni. De aanstelling gaat in vanaf 1 juli en loopt in principe drie jaar. Het gaat om één dag in de week op detacheringsbasis, tegen vastgesteld tarief.

Meer informatie over het profiel van het HBO-i en dat van de leden van het Dagelijks Bestuur?
Lees verder…
  HBO I
   
   
   
 

Internationale Conference Tour HBO-i

Van 17 tot en met 25 maart vond de internationale Conference Tour van HBO-i plaats. 41 vertegenwoordigers van hbo-instellingen gingen op studiereis naar Singapore en Maleisië. Ze bezochten onder andere een hogeschool, Singapore Institute of Technology en Cyber Security Malaysia. De verhalen en foto’s van deze bijzondere reis vind je op de reisblog.

Reisblog lezen…
  HBO I
   
   
   
 

Terugblik HBO-i Docentendag 2017

Een dag vol interessante talks, levendige discussies, voorbeelden van innovatie in het onderwijs en nieuwe ideeën: de HBO-i Docentendag op 5 april was een groot succes. 

Lees verder…
  HBO I
   
   
   
 

NHL Hogeschool wint HoloLens bij wedstrijd HBO-i

De uitdaging: hoe zou jij de HoloLens inzetten om studenten uitdagende opdrachten te geven? De prijs: een HoloLens. De winnaar: Jos Foppele, namens Computer Science/NHL Hogeschool.

Lees verder…
  HBO I
   
   
   
 

6 oktober: Job & Student Event

Schrijf alvast in je agenda (en die van je studenten): 6 oktober is het jaarlijkse HBO-ICT Job & Student Event. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar we kunnen je een paar dingen beloven: een bekende dagvoorzitter, boeiende workshops en een beursvloer vol bedrijven die zitten te springen om jonge professionals een baan aan te bieden.

Meer informatie…
  HBO I
   
   
   
 

CodePact wil digitale vaardigheden in regeerakkoord

Digitale vaardigheden moeten een plek krijgen in het regeerakkoord. Dat schreef CodePact eerder deze week in een open brief aan de lijsttrekkers. De partners die CodePact steunen, vinden dat er vaart gemaakt moet worden met het aanleren van digitale vaardigheden bij kinderen en jongeren.

Lees verder…
  HBO I
   
   
   
 

Informatiemarkt van opleidingen voor informatiebeveiliging

Op 12 april vindt in het Centre of Excellence een informatiemarkt plaats van opleidingen voor informatiebeveiliging. Het evenement is bedoeld voor ICT’ers, studenten (mbo, hbo en universiteit) en beveiligingsprofessionals. Thema dit jaar: cybertrends.

Lees verder…
  HBO I
   
   
     
     
     
 
COLOFON   REDACTIEADRES
Redactie:
Renée Prins,
Marie-José Martens,
Marieke van Seggelen
  HBO-I stichting
Postbus 15051,1001 MB Amsterdam
T 020 626 17 82, F 020 627 03 22
E info@HBO-I.nl, www.HBO-I.nl
     
 
     
     
  Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen meld u dan hier af.