Wordt dit bericht niet goed weergegeven of gebruik je Microsoft's Outlook 2007 of 2010,
klik dan op de volgende link voor de online-versie.
 
 
 [logo Savannah Bay]  
LHBT NIEUWSBRIEF
 
 
Lieve lezer,Het beste middel tegen de winterblues is natuurlijk de aankomende lente. En die brengt dit jaar wel iets heel bijzonders met zich mee: niet één, maar twee prentenboeken over transgender zijn. Het lammetje dat een varkentje is werd in het NRC al gelauwerd als 's Neêrlands eerste transgender-prentenboek, en om de slimme manier waarop dit onderwerp wordt behandeld. Het boek houdt zich aan een universeel uitgangspunt - kunnen zijn wie je bent - maar laat het kind ook kennis maken met de impact van transitie (van wollen vacht naar krulstaart) en de sociale omgeving (boeren met vastgeroeste vooroordelen). Meisje jongen jongen meisje, vertaald uit het Noors, gaat daarentegen wel over mensen: de tweeling Amund en Amanda laat zien hoe makkelijk ze van identiteit kunnen wisselen. We zijn erg blij dat we ons kinderboekenassortiment mogen aanvullen met deze prachttitels!

Verder wordt onze liefde voor lezen weer aangewakkerd door Hoe verliefd is de lezer?, een bundel van lesbische schrijfster Doeschka Meijsings nog nooit eerder gepubliceerde beschouwingen over kunst, literatuur, theater, film en nog veel meer. En liefhebbers van lesbische chick-lit kunnen hun hart ophalen met de trilogie vol spanning en romantiek van Belgische schrijfster Isabelle van Ewijk, over vriendschap, geluk en liefdesperikelen in België en Frankrijk. Het laatste deel, Verlost, is nu bij ons verkrijgbaar. Scroll snel verder voor intrigerende films, bijzondere biografieën en nog veel meer moois.

Veel leesplezier!
-Het Savannah Bay team
 

Savannah's Selectie

 

Pim Lammers

Het lammetje dat een varkentje is

Dit sympathieke prentenboek kreeg al een lovende recensie in het NRC vanwege de laagdrempelige, maar niet zoetsappige manier waarop het gender en identiteit voor kleuters bespreekbaar maakt. In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. 'Ik ben een varkentje,' zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?


Isabelle van Ewijk

Verlost

Verlost is het sluitstuk van een intrigerende trilogie over zowel de vrolijke als de moeilijke kanten van lesbische relaties (zie voor de eerste twee delen hieronder). Henri is gelukkig. Ze heeft een boeiende job en een heerlijk huis in Antwerpen dat ze deelt met haar grote liefde Tara. Maar dan duikt een onverwachte speler op die haar kersverse geluk doet wankelen: Tes, uit heimwee teruggekeerd uit Frankrijk, brengt Tara het hoofd op hol. Allemaal moeten ze op hun eigen manier leren omgaan met de veranderingen en ontdekken dat het lot hen soms een duwtje in de goede richting geeft.


Doeschka Meijsing

Hoe verliefd is de lezer?

Doeschka Meijsing was niet alleen een fervent lezer, ze ging vanaf haar puberjaren ook bijna wekelijks naar de film, een museum of een theater. Van wat ze zag en hoorde deed ze aanvankelijk alleen verslag in dagboeken, later publiceerde ze erover in verschillende kranten. Ze legde zichzelf geen enkele beperking op en schreef over werkelijk alles wat ze mooi vond: van Shakespeare tot Kuifje en van Marcello Mastroianni tot Sophia Loren. Xandra Schutte, Doeschka Meijsings partner en hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, selecteerde de beste beschouwingen en leidde ze in.


Savannah's nieuwste BOEKEN 


Lesbisch
DVD | € 10,99

Bestel hier


Lesbisch
DVD | € 10,99

Bestel hier


Homo
DVD | € 9,99

Bestel hier


Homo
Paperback | € 17,99

Bestel hier


Lesbisch
Paperback | € 17,95

Bestel hier


Lesbisch
Gebonden | € 19,95

Bestel hier


Transgender
Paperback | € 25,00

Bestel hier


Transgender
Gebonden | € 12,99

Bestel hier


Homo
Paperback | € 19,99

Bestel hier 
 


Deze gratis nieuwsbrief is een uitgave van Boekwinkel Savannah Bay in Utrecht, © 2010-2013.
Wanneer je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je jezelf via de volgende link afmelden:
 afmelden van de nieuwsbrief | verander je abonnement 

*
Email Marketing Powered by Mailchimp