Wordt dit bericht niet goed weergegeven of gebruik je Microsoft's Outlook 2007 of 2010,
klik dan op de volgende link voor de online-versie.
 
 
 [logo Savannah Bay]  
Savannah's Boekenweek 2016
 
 
Lieve lezer,De Boekenweek begint a.s. zaterdag, het thema dit jaar is Duitsland: 'Was ich nog zu sagen hätte...'. Dus onze etalage en toontafels staan bol van de mooie Duitse literatuur en interessante non-fictie.  Kijk voor een overzicht op Savannah's Selectie.
De Boekenweek loopt t/m zondag 20 maart: die dag kun je gratis met de trein reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Boekenweekgeschenk Het Boekenweekgeschenk Broer is van Esther Gerritsen. Broer is een raak familieverhaal, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat het verhaal ook over jou gaat..
Je krijgt het van ons cadeau bij aankoop van minimaal E 12,50 aan Nederlandstalige literatuur.

BoekenweekessayIn zijn Boekenweekessay Zink traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van een vergeten landje tussen België, Nederland en Duitsland.
Bij ons te koop voor E 2,50, zolang de voorraad strekt.

ActiviteitenMorgen, 10 maart, verplaatsen we ons naar de bibliotheek op de Oudegracht voor een bijzondere avond over Manderley voor altijd, de biografie die de Frans-Engelse schrijfster Tatiana de Rosnay schreef over Rebecca du Maurier.
De Rosnay wordt geïnterviewd door Sarah Meuleman.

We openen de Boekenweek op 12 maart met Alfred Birney in gesprek met Sarah Klerks over zijn nieuwe autobiografische roman, De tolk van Java.
Met muzikale én verbale begeleiding van gitarist Glenn Pennock! Dit wordt echt een speciale avond, mis het niet.
Er zijn nog plaatsen, meer informatie vind je hier

Maandagmiddag 14 maart ontvangen we de Duitse schrijfster Jenny Erpenbeck. Germanist Ewoud van der Knaap interviewt haar over Gaan, ging, gegaan, haar roman over vluchtelingen in Berlijn. Buurtgenoot en soepspecialist De Burgemeester maakt deze middag soep voor ons uit het kookboek Soep voor Syrië. De opbrengst van de soep gaat naar Vluchtelingenwerk.

LeestipsOns Boek van de Maand is de verpletterende debuutroman van de jonge schrijfster Lize Spit, Het Smelt. Een schrijfster om in de gaten te houden - wat een talent!

Verder tippen we het bijzondere levensverhaal van een Irakese immigrant, Hoe ik talent voor het leven kreeg, van voormalig asielzoeker Rodaan al Galidi. Boek van de maand februari, Ivanov van Hannah Bervoets is ook niet te missen - literatuur voor het hoofd, lichaam en hart. Dat de wreedste dictators de mooiste poëzie konden schrijven bewijst Paul Damen in zijn intrigerende bloemlezing Bloemen van het kwaad.

Tenslotte blikken we met de tip Het jaar van de gelukszoekers van Sunjeev Sahota en Gij nu, de nieuwe roman van Griet op de Beeck (bekend van Vele hemels boven de zevende) vast vooruit naar het ILFU in april. Beide auteurs zijn dan te gast op dit geweldige nieuwe festival in het oude Postkantoor, samen met nog vele anderen (en Savannah, als festivalboekwinkel). Noteer het in je agenda: 21-23 april!

Maar nu eerst veel Boekenweekplezier!
Liefs en tot ziens in de winkel,
het team van Savannah Bay

PS ook de Geef Mij Maar Een Boek actie (Oorlogswinter van Jan Terlouw voor E 1) loopt nog! Zolang de voorraad strekt!

Savannah's Selectie

 

Alfred Birney

De tolk van Java

Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon – de verteller – bestaat er geen heden, alleen de zware last van de Tweede Wereldoorlog die ze alledrie met zich meedragen. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, treurig en rauw.
 


Hanna Bervoets

Ivanov

Een fascinerende roman over de invloed van cultuur op ethiek en over de grenzen die we trekken om te bepalen wie of wat we zijn. Op soepele wijze vermengt Bervoets de  waargebeurde geschiedenis van de Russische wetenschapper Ivanov in de jaren 20 van de vorige eeuw, met de fictieve memoires van journalist Felix uit 1994, tijdens het hoogtepunt van de AIDS-epidemie.


Alicia Gescinska

Een soort van liefde

Deze sprankelende roman vertelt het verhaal van vele soorten liefde. Lichamelijk, geestelijk, hartstochtelijk of ingehouden, steeds is de liefde ongrijpbaar en ambivalent.
Na de dood van haar vader ontvangt Elisabeth een brief voor hem en ontdekt ze een verbintenis met Anna, een vrouw die ze nooit heeft gekend.


Savannah's nieuwste BOEKEN 


Paperback | € 24,95

Bestel hier


Paperback | € 21,95

Bestel hier


Paperback| € 22,95
Bestel hier


Paperback | € 19,90

Bestel hier


Paperback | € 21,99

Bestel hier


Paperback | € 19,95

Bestel hier


Paperback | € 24,95

Bestel hier


Paperback | € 14,95

Bestel hier


Paperback | € 19,95

Bestel hier


Paperback | nu voor maar € 1!

Bestel hier


Gebonden | € 19,95


Bestel hier 
 


Deze gratis nieuwsbrief is een uitgave van Boekwinkel Savannah Bay in Utrecht, © 2010-2013.
Wanneer je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je jezelf via de volgende link afmelden:
 afmelden van de nieuwsbrief | verander je abonnement 

*
Email Marketing Powered by Mailchimp