Wordt dit bericht niet goed weergegeven of gebruik je Microsoft's Outlook 2007 of 2010,
klik dan op de volgende link voor de online-versie.
 
 
 [logo Savannah Bay]  
Savannah's genderstudies nieuwsbrief
 
 
Lieve lezer,De geschiedenis van de vrouwenbeweging blijft fascineren. Zo kwam eind vorig jaar de film Suffragette uit, over de strijd van Britse vrouwen voor het kiesrecht in de vroege 20e eeuw, Helaas belichtte de reclamecampagne, waarin de zin "I'd rather be a rebel than a slave" werd uitgelicht, hoe veel er nog beter kon én kan. Voor lezers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de vrouwenbeweging raden wij My Life on the Road aan, de autobiografie van feministische pionier Gloria Steinem, en 21 Revolutions, waarin 21 schrijvers en artiesten terug blikken op een eeuw van revolutie aan de hand van artefacten uit de archieven van de Glasgow Women's Library. Het Handboek Genderstudies in Media, Kunst en Cultuur is verplichte kost voor de genderstudies student, maar ook voor andere nieuwsgierige lezers een boeiend en diepgravend overzicht van het discipline, die aandacht besteedt aan de rol van genderstudies in onze snel veranderende maatschappij.  

De sociale strijd voor gelijkheid wordt nog dagelijks gevoerd. Waarom is 'feminist' voor de één nog een vies woord, en voor de ander een geuzennaam? Chimamanda Ngozi Adichie onderzoekt de betekenis achter de definitie in We Should All be Feminists. Activiste Anja Meulenbelt breekt een lans voor de Palestijnse zaak in Kwart over Gaza, waarin ze de aanwakkerende islamofobie in de Lage Landen en het conflict in Gaza adresseert. En in Between the World and Me beschouwt Ta-Nehisi Coates in een persoonlijk verhaal de brandende actualiteit van het hedendaagse leven van zwarte vrouwen en mannen in de VS, en de geschiedenis waar ze onder gebukt gaan. 

Genoeg stof tot nadenken. Mocht je interesse hebben om mee te praten, neem dan contact op met de feministische leesgroep In Between Readings, georganiseerd door medewerkers van Savannah Bay. De eerstvolgende sessie, op woensdag 23 maart, is gecentreerd op Rosi Braidotti's The Posthuman. Meer informatie vind je hier.

Veel leesplezier!
-Het Savannah Bay team.

Savannah's Selectie

 

Adele Patrick

21 Revolutions

Prachtig koffietafel boek waarin essays van 21 Schotse schrijvers en artiesten, reacties op de unieke collectie memorabilia van de eeuw omspannende vrouwenbeweging en sociale geschiedenis uit de Glasgow Women's Library, zijn gebundeld. Tegelijkertijd een diepgravende excursie in de geschiedenis van Schotland en de bibliotheek en een parade van hedendaags Schots schrijverstalent.
 
Verkrijgbaar in de winkel


Rosemarie Buikema en Liedeke Plate

Handboek Genderstudies in Media, Kunst en Cultuur

Alweer een tijdje geleden is hét handboek voor genderstudies studenten compleet herzien en vernieuwd. De laatste editie heeft acht nieuwe hoofdstukken. De bestaande hoofdstukken zijn herschreven en geactualiseerd met hedendaagse voorbeelden, debatten en theorieën, bijvoorbeeld over social media, religie en secularisme, graphic novels, queer theory en documentaires. 


Rosi Braidotti

The Posthuman

Deze klassieker over de invloed van geavanceerde technologie op onze lichamen en maatschappij wordt opnieuw in het zonnetje gezet tijdens de volgende sessie van leesgroep In Between Readings op 23 maart, georganiseerd door onze eigen Els en Karijn. Geïnteresseerd? Bekijk hier het evenement op Facebook.


Savannah's nieuwste BOEKEN 


Paperback | € 8,99

Bestel hier


Paperback | € 18,95

Bestel hier


Paperback | € 39,95

Bestel hier


Gebonden | € 23,95

Bestel hier


Paperback | € 19,95

Bestel hier


Gebonden | € 16,95

Bestel hier


Paperback | € 24,95

Bestel hier


Paperback | € 18,95

Verkrijgbaar in de winkel 
 


Deze gratis nieuwsbrief is een uitgave van Boekwinkel Savannah Bay in Utrecht, © 2010-2013.
Wanneer je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je jezelf via de volgende link afmelden:
 afmelden van de nieuwsbrief | verander je abonnement 

*
Email Marketing Powered by Mailchimp