Copy
Dit is een eflyer van Frascati Theater

ME/WE
talkshows & internationaal theater

over het individu versus het collectief

Van wo 12 t/m za 15 maart staat Frascati met vier zalen geheel in het teken van een internationaal theater- & debatprogramma over het spanningsveld tussen het individu en het collectief.

De gespannen relatie tussen individuele en collectieve belangen loopt als een rode draad door onze geschiedenis. In een tijd waarin de grenzen van economische en ecologische groei pijnlijk zichtbaar worden, is dit aloude dilemma actueler dan ooit. Na de hoogtijdagen van het individualisme zoeken we weer verbondenheid. De overheid trekt zich steeds meer terug en roept iedereen op meer verantwoordelijkheid te nemen. Maar hoe geven we vorm en inhoud aan de gemeenschap en zijn we eigenlijk wel in staat om het belang van de gemeenschap boven dat van het individu te plaatsen?

HIGHLIGHTS
Ruben Maes en Albert Jan Kruiter presenteren in Frascati 2 een dagelijkse talkshow. Scherpzinnig en met humor vormen ze een zelfverklaard tribunaal waarin ze zowel burgers als participatiesamenleving aanklagen. Te gast zijn onder andere René Gude, Wunderbaum, Evelien Tonkens, Naomi Velissariou, Jos van der Lans, Jonas Staal, Edit Kaldor, Gabriël van den Brink en Lotte van den Berg. In première gaan Frascati makers Tijdelijke Samenscholing met Marcus Bakker, naar gelijknamig CPN coryfee en grootvader van Michiel Bakker en Emke Idema met een levensgroot theatergezelschapsspel RULE™.  Verder in Frascati 1: internationale voorstellingen van Kate McIntosh (Nieuw - Zeeland), de Zwitserse kunstenaar Christophe Meierhans en de Britse groep Coney.

klik hier voor het complete programma & tickets