Copy
Alles over het diamanten muziekfestival.

Persbericht : Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd...in een notendop

Neerpelt - Het EMJ festival nadert : vanaf 27 april tot 1 mei ligt het epicentrum voor kinder- en jongerenkoren weer in Neerpelt.  Alles wordt door de meer dan 400 vrijwilligers in gereedheid gebracht.

60e Muziekfestival 2012

Tussen 27 april en 2 mei zal Neerpelt opnieuw het muzikale hart van Europa zijn. Al 60 jaar lang, komen ieder jaar ongeveer 100 groepen uit diverse Europese en andere landen naar Neerpelt. Dit muzikaal gebeuren wordt afwisselend voor internationale koren en instrumentale ensembles georganiseerd. Een professionele jury beoordeelt op een constructieve en niet competitieve manier de muzikale prestaties van de deelnemers. Naast de jury- en avondconcerten biedt het EMJ de deelnemers de gelegenheid om samen te musiceren tijdens workshops, de optocht, de happening en de sfeervolle proclamatie. Lees meer...

Festivalaffiche
De festivalaffiche kwam dit jaar van de hand van Hanne Lauwers.  Met een grote noot in een hartvorm geeft ze dit vocaal festival vorm.  Lees meer.

Festivalbutton
Onze deelnemers (meer dan 3600) lopen dit jaar rond met een mooie festivalbutton, een ontwerp van Thisa Berckmans die hiermee de mondiale verspreiding van onze festivalmuziek in beeld brengt. Deze button werd gekozen uit de 22 inzendingen die we begin februari mochten ontvangen.  Lees meer.

Concerten naar ieders smaak
Een extra lange editie van het festival betekent ook meer concerten. Naast de juryconcerten worden nog verscheidene andere concerten georganiseerd. Jaarlijks weerkerende EMJ-trekpleisters zijn natuurlijk de laureatenconcerten - zaterdag, zondag en dit jaar ook op dinsdag -, het zondagse aperitiefconcert en de kioskconcerten. Daarnaast zijn er nog verschillende gastconcerten ook buiten Neerpelt.  Lees meer.

Op zaterdag 28 april, zondag 29 april en dinsdag 1 mei kan iedereen juryconcerten bijwonen.  Raadpleeg de agenda voor meer details.

Dance Sings!
Voor de 60ste editie van het muziekfestival geeft het EMJ met Dance Sings! een podium aan drie talentvolle groepen van eigen bodem. Drie topgroepen uit Neerpelt leveren het levende bewijs dat muziek, zang en dans onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Lees meer.

Openingsfeest
Wanneer de nacht zijn schaduw werpt over het dorp, zijn het de geesten van de Klezmermuziek die muzikanten en vuurwerkmakers bijeenlokken rond een monumentaal en onuitgegeven decor. Ladders reiken uit naar de oneindige hoogte en bieden een opstap aan de elektronische muziek van "Anakronic Electro Orchestra" en aan het magische vuurwerk van "Pascal Ducos".  Kortom, het openingsfeest vrijdagavond 27 april zet meteen al de juiste toon voor dit diamanten festival.  Lees meer.

Programma in een notendop
Zoveel muzikale hoogtepunten.  Meer informatie kan je vinden in onze festivalkrant "In een notendop".  Download hier.

Tijd voor de pers
Leon Houben is op woensdag 25 april van 15 tot 17 uur telefonisch te bereiken op 0479 81 59 03 voor meer info over het festival of voor het maken van afspraken voor interviews.
Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt stelt een persbadge ter beschikking.  Deze badge vergemakkelijkt de toegang tot de concertzalen en je contacten met de organisatoren, festivalmedewerkers, dirigenten, juryleden,.. De badge kan je online aanvragen via deze link. Daarna is ze op vertoon van je gewone perskaart af te halen op het festivalsecretariaat dat tijdens het festival gevestigd zal zijn in De Peel, Norbertinessenlaan Neerpelt.


Download hier de bovenstaande foto.

Leon Houben,
EMJ Pers & communicatie
0479 81 59 03
pers@emj.be
of te bereiken via het festivalsecretariaat 011 66 23 39


ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter Jan Coninx - Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken

Pers : Leon Houben

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2012 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences