Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt van 1 mei tot 5 mei 2014.

Persbericht : Inschrijvingen 62ste EMJ gestart

Neerpelt - Van 1 tot 5 mei 2014 bruist Neerpelt (België) opnieuw van het muzikale koortalent. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten is dit festival een vaste waarde geworden en een referentie die koren van overal graag op hun palmares zetten. Om de twee jaar nemen meer dan 100 groepen deel aan dit internationale koortreffen.
Onder het motto "Alle Menschen werden Brüder" wordt afwisselend een vocaal en instrumentaal festival georganiseerd. Het Europees Muziekfestival is dan meer dan ooit het gebeuren waar duizenden jongeren uit verschillende landen en culturen mekaar ontmoeten en waarderen via hun zang en muziek.
Koren kunnen nu inschrijven en moeten dit doen voor 25 oktober.
Ook het publiek kan zich van nu af al voorbereiden op het 62ste EMJ. Wie van plan is de talrijke concerten bij te wonen en wil genieten van het muzikaal talent van Europa's betere vocalisten, op zoek is naar informatie over toegangstickets, de parade, de workshops of de Happening kan deze informatie in de loop van de volgende weken en maanden vinden op de vernieuwde website.

Eenvoud siert de 62ste festivalaffiche

Ieder jaar opnieuw stelt het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zich voor door middel van ondermeer een nieuwe affiche. De 62ste affiche die het EMJ van 2014 aankondigt, is reeds klaar. Het is een mooi werkstuk van Terry Weckx uit Hechtel-Eksel. Onder leiding van leerkracht Carine Van Gerven die ook in het bestuur van het EMJ werkzaam is, volgde Terry het secundaire kunstonderwijs aan de Wico campus Mater Dei in Overpelt. Nadien volgde ze nog schilderkunst aan het Sint-Maria-Instituut in Antwerpen en aan de Academie voor Beeldende Kunsten 'Meylandt' in Heusden-Zolder. Momenteel werkt Terry voltijds als designer bij Bioracer.
Hoe zij tot dit ontwerp is gekomen vertelt Terry Weckx zelf: "Het is eigenlijk heel spontaan gebeurd. Nadat ik hoorde van de affichewedstrijd die het EMJ had uitgeschreven, heb ik gewoon geprobeerd iets op papier te zetten. Ik liet me leiden door de ideeën die ik op dat moment had en focuste me op het thema 'koor'. In het ontwerp moet je echter niet te ver zoeken naar een betekenis. Ik teken altijd zeer eenvoudige figuren. Ook de figuren op de 62ste festivalaffiche stralen eenvoud uit. Laat je verbeelding maar spreken en je ziet ongetwijfeld wat je zoekt in de figuren op de affiche."

Cultuurprijs


EMJ Pers

Leon Houben
EMJ Pers & communicatie
+32 479 81 59 03
pers@emj.be
of via de EMJ organisatie +32 11 66 23 39www.emj.be

ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter : Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken

Pers : Leon Houben

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2013 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences