Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt van 3 mei tot 6 mei 2013.

Persbericht : 61ste EMJ neemt op vrijdag 3 mei een wervelende start

Neerpelt – Het 61ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd start op vrijdagavond 3 mei a.s. met een flitsende, amusante en … smakelijke Kick-off en A Taste of Neerpelt.
Deze openingsfestiviteit begint om 19.30 uur in de sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof en omvat een één uur durende show die de toepasselijke naam ‘Kick-off’ draagt. Zowel deelnemers als publiek zijn daar van harte welkom om er in een ontspannen en gezellige sfeer te genieten van sprankelende acts en optredens, vergelijkbaar met de proclamatieshows.Zo is er een concert door een kinderkoor dat samengesteld is uit 200 leerlingen van het 2de en 3de leerjaar van Neerpeltse basisscholen. Zij vertolken onder meer de ‘Ode an die Freude’, het lijflied van het EMJ, en een lied dat geschreven en gearrangeerd werd door Johan Taens die een rijke ervaring heeft in de wereld van de kindermusicals. Met hun optreden heten deze 200 leerlingen de jeugd van Europa van harte welkom in Neerpelt.

Verder op het programma staan optredens van de Koninklijke Schutterij St.-Sebastiaan uit St.-Huibrechts-Lille, worden de juryleden voorgesteld en zal het EMJ twee nieuwe ambassadeurs aanduiden, één uit de Verenigde Staten van Amerika en één uit Rusland. In de sporthal zal op een leuke manier zichtbaar gemaakt worden welke landen deelnemen aan deze editie van het Festival.

Om 20.30 uur trekken festivaldeelnemers, optredende artiesten en toeschouwers, onder leiding van de drumband van de Koninklijke Schutterij St.-Sebastiaan, in een vrolijke stoet van de sporthal naar het Marktplein waar om 20 uur ‘A Taste of Neerpelt’ van start is gegaan. Dit ‘smakelijk’ evenement wordt door vzw Beiaard Neerpelt letterlijk ingeluid. Jan Verheyen zal om 20 uur stipt vanuit de toren van de St.-Niklaaskerk de eeuwenoude traditie van het “beieren” op klokken nieuw leven in blazen.

Op een groot podium treden groepen op uit China, Rusland en Polen alsook de bigband ACA uit Beringen en het Slagensemble van het NIKO uit Neerpelt. Afwisselend met deze optredens kan u genieten van sfeervol amusement door ‘Toeternietoe’ uit Hasselt. Deze band vergast de aanwezigen op walsen, meezingers, carnavals- en hedendaagse muziek. Sfeer, leute en plezier zijn dus gegarandeerd.

Wie intussen honger heeft moet zich uiteraard niet naar huis spoeden om de maag te stillen. Her en der op het Marktplein staan immers tentjes opgesteld waar een tiental Neerpeltse horecazaken u hun ‘A Taste of Neerpelt’ voorstellen en uitnodigen om tegen een democratisch prijsje te smullen van de lekkerste hapjes. De volgende dagen krijgt u op deze pagina’s trouwens een overzicht van wat ‘A Taste of Neerpelt’ te bieden heeft.

Later op de avond  is het halsreikend uitkijken naar de indrukwekkende acts van de wereldbekende Belgische theatergroep ‘TOL’. Met hun show ‘Pedaleando Hacia El Cielo’ brengt TOL een imposante luchtvoorstelling met dansende engelen, luchtacrobatie op fietsen, sprookjesachtige figuren en muzikanten. Niet te missen! Na TOL neemt bigband ACA over om samen met het publiek een lange nacht in te gaan.61e Muziekfestival 2013

Tussen 3 mei en 6 mei zal Neerpelt opnieuw het muzikale hart van Europa zijn. Al 61 jaar lang, komen ieder jaar meer dan 100 groepen uit diverse Europese en andere landen naar Neerpelt. Dit muzikaal gebeuren wordt afwisselend voor internationale koren en instrumentale ensembles georganiseerd. Een professionele jury beoordeelt op een constructieve en niet competitieve manier de muzikale prestaties van de deelnemers. Naast de jury- en avondconcerten biedt het EMJ de deelnemers de gelegenheid om samen te musiceren tijdens workshops, de optocht, de happening en de sfeervolle proclamatie.

Persbereikbaarheid

Op maandag 29 april van 17 tot 19 uur op 0479/815903 (Leon HOUBEN), waarvan tussen 17.30 en 18.30 ook op Skype (emj-pers).
Of tijdens het festival: 0479/815903.

Leon Houben,
EMJ Pers & communicatie
0479 81 59 03
pers@emj.be
of te bereiken via het festivalsecretariaat 011 66 23 39

Meer foto's

ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter : Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken

Pers : Leon Houben

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2013 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences