Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt van 1 mei tot 5 mei 2014.

Persbericht : Europees Muziekfestival voor de Jeugd met veel hoogtepunten

Het 62e Europees Muziekfestival voor de Jeugd, dat  aan een vocale editie toe is, verwelkomt van 1 tot 5 mei a.s.  90 koren uit 25 landen oftewel 3500 jonge stemmen uit heel Europa én Japan. Ook dit jaar belooft het een Festival te worden met veel hoogtepunten. Voor de deelnemers zijn de juryconcerten natuurlijk het allerbelangrijkste. Koren die een goed EMJ-diploma kunnen voorleggen, zijn immers graag geziene gasten op internationale podia.

Maar ook voor bezoekers en toeschouwers biedt het EMJ tal van vocale hoogtepunten en festiviteiten. Juryconcerten beluisteren bijvoorbeeld loont beslist de moeite. Als toeschouwer zie en hoor je de koren in een opperste concentratie het beste van zichzelf geven. Juryconcerten zijn er zowel op vrijdag 2, zaterdag 3 als zondag 4 mei in verschillende concertzalen.

Er zijn nog andere ‘highlights’. Een concert van het Liverpool Signing Choir bijwonen wordt ongetwijfeld een buitengewone ervaring. Het koor, bestaande uit jongeren met een auditieve beperking en zelfs volledig doven, heeft zich tot doel gesteld om de schoonheid, die in gebarentaal schuilt, uit te dragen via de universele taal van de muziek. Op die manier wil het koor ook de sociale integratie van slechthorenden en doven stimuleren. Het koor neemt niet deel aan de juryoptredens, maar verleent wel op een hartverwarmende manier medewerking aan de sing-in, de happening, de drie proclamaties en enkele workshops.

Verder is er uiteraard het openingsspektakel ‘Kick-off’ op donderdag 1 mei om 19 uur in de sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof.  Tijdens  een sprankelende show, met onder meer een koor bestaande uit 200 Neerpeltse schoolkinderen dat er het festivallied zal vertolken, heet het EMJ er de jeugd van Europa van harte welkom. Nog op donderdag 1 mei van 17.00 tot 00.30 uur op het Martktplein  is er  ‘A Taste of Neerpelt’. Dit is een totaalspektakel om het Festival op een muzikale en smakelijke manier in te zetten. Plaatselijke traiteurs, slagers en andere handelaars presenteren er aan democratische prijzen hun lekkerste gerechtjes en dranken. Regionale bands zorgen er voor muzikaal vertier. Topattractie die avond wordt een concert door de Vlaamse a capella groep ‘Voice Male’. Een indrukkende vuurwerkshow omkadert het optreden van ‘Voice Male’.

Zeker niet te missen is ook nog de sing-in ‘Sing a song’ op vrijdag 2 mei  om 20.30 uur in de sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof. Jeugdkoren uit heel Vlaanderen, aangevuld met buitenlandse EMJ-koren, laten je er voelen wat het is om samen te zingen. Ook de happening ‘Sweet sweet music’ op zaterdag 3 mei om 20.30 uur in de sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof is een niet te missen muzikaal evenement. Zoete muziek uit diverse Europese streken zal menig hart beroeren. In Neerpelt en omliggende gemeenten zijn er ook nog heel wat gast- en verbroederingsconcerten, zodat het EMJ extra toegankelijk wordt voor een heel breed publiek. Voeg daarbij de dagelijkse parades, proclamaties en laureatenconcerten en je weet dat het 62e EMJ er een is met veel hoogtepunten.
 

Goed om weten 

Het volledig gedetailleerd EMJ-programma en tal van interessante weetjes, vind je in het programmaboekje dat tijdens het Festival aan de verschillende concertzalen en in ‘Piazza Festivo’ (OC De Peel aan de Norbertinessenlaan) te koop is aan de prijs van 4 euro.

Toegangprijzen juryconcerten : 7,5 euro voor de drie dagen. Voor de avondconcerten zijn de toegangsprijzen 8 en 13 euro. Het is aangewezen om tijdig te reserveren voor die concerten. Dat kan vanaf 14 april aan de balie van het Provinciaal Domein Dommelhof. Voor CJP-kaarthouders zijn er kortingen op de toegangstickets.

Wie op een snelle en vlotte manier diverse juryconcerten wenst te bezoeken zonder zich zorgen te moeten maken over het zoeken naar een parkeerplaats, stapt best op de hop on / hop off bus. Deze pendelbus volgt, meermaals per dag, een welbepaald traject om alle muziekliefhebbers naar de diverse jurylocaties te brengen.

Voor nog meer wetenswaardigheden, nuttige info, foto’s en filmpjes verwijzen we graag naar www.emj.be of www.emj.be/mobile en de Facebook pagina.


Meer persfoto's...
 


EMJ Pers

Leon Houben - Johan Bloemen
EMJ Pers & communicatie
+32 479 81 59 03
pers@emj.be
of via de EMJ organisatie +32 11 66 23 39
Perscentrum EMJ

 

www.emj.be

ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter : Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken
Pers : Leon Houben, Johan Bloemen

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2014 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences