Copy
Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt van 3 mei tot 6 mei 2013.

Persbericht : Het 61ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt

Neerpelt – Van 3 tot 6 mei 2013 heeft in Neerpelt het 61ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Kinderen en jongeren vanuit alle hoeken van Europa en zelfs uit China en Hongkong reizen dan naar de Noord-Limburgse gemeente af om er te musiceren en te verbroederen.
Op vrijdagavond verwelkomen 200 kinderen van Neerpelt de musicerende jeugd van Europa tijdens de kick-off, met aansluitend een fantastische nieuwe openingsactiviteit, ‘A Taste of Neerpelt’,  op het Marktplein in het hartje van de gemeente.
 
Op zaterdag en zondag is het tijd voor het serieuzere werk: de meer dan 100 instrumentale groepen – duo’s, jazzcombo’s, fanfares, harmonieën, strijkorkesten,… – laten aan het grote publiek horen waarvoor ze al die weken en maanden hard oefenden. Dit optreden wordt beoordeeld door een internationale jury. Deze juryconcerten zijn gespreid over een achttal locaties in Neerpelt, Overpelt en Achel en zijn toegankelijk voor het publiek. Het EMJ houdt de inkomprijs voor deze concerten bewust laag.
 
Dat dit Muziekfestival meer is dan de juryoptredens alleen mag blijken uit de nevenactiviteiten die er georganiseerd worden: workshops voor de deelnemende groepen, verbroederingsconcerten, proclamaties, de Happening en nog zoveel meer. Op zaterdag- en zondagavond treden de beste ensembles op tijdens de laureatenconcerten in het Dommelhof Theater. Voor meer informatie kan u terecht op de website van het Festival: emj.be of info@emj.be


Leon Houben,
EMJ Pers & communicatie
0479 81 59 03
pers@emj.be
of te bereiken via het festivalsecretariaat 011 66 23 39


ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter : Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken

Pers : Leon Houben

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2013 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences