Copy
Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt van 3 mei tot 6 mei 2013.
Vic Nees in 2012

Persbericht : EMJ verliest in Vic Nees een bezieler en vriend

Neerpelt – In volle voorbereidingstijd van het 61ste festival verliest het EMJ een trouwe bezieler en vriend. Op 14 maart overleed Vic NEES na slepende ziekte.

Vic NEES was één van de grootste koorcomponisten in Vlaanderen. In die hoedanigheid werd hij dan ook in 1968 aangezocht om deel uit te maken van de internationale jury van het dan nog eerder prille EMJ. Hij schreef toen ook zijn eerste plichtwerk voor de kooreditie.

Die vrijwillig opgenomen taak is hij met plezier vele jaren blijven vervullen. Later werd zijn bijdrage nog uitgebreid toen hij lid werd van het adviescomité. Hij is dan ook jarenlang een stuwende kracht en bezieler van dit festival geweest en werd door bestuur, medewerkers en deelnemers meer en meer beschouwd als een ware vriend van het EMJ.

Zijn deskundig advies werd erg gewaardeerd, zijn kritische kijk van onschatbare waarde om het EMJ in de loop der jaren springlevend te houden en mee te helpen groeien met de tijd. Tot 2006 leverde Nees ook heel wat plichtwerken voor het vocale festival. Mede dank zij het EMJ werden zijn werken over de hele wereld verspreid en uitgevoerd.61e Muziekfestival 2013

Tussen 3 mei en 6 mei zal Neerpelt opnieuw het muzikale hart van Europa zijn. Al 61 jaar lang, komen ieder jaar meer dan 100 groepen uit diverse Europese en andere landen naar Neerpelt. Dit muzikaal gebeuren wordt afwisselend voor internationale koren en instrumentale ensembles georganiseerd. Een professionele jury beoordeelt op een constructieve en niet competitieve manier de muzikale prestaties van de deelnemers. Naast de jury- en avondconcerten biedt het EMJ de deelnemers de gelegenheid om samen te musiceren tijdens workshops, de optocht, de happening en de sfeervolle proclamatie.Leon Houben,
EMJ Pers & communicatie
0479 81 59 03
pers@emj.be
of te bereiken via het festivalsecretariaat 011 66 23 39

ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter : Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken

Pers : Leon Houben

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2013 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences