Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt van 1 mei tot 5 mei 2014.

Persbericht : Inschrijvingen voor het EMJ 2014 ook dit jaar weer een succes

Neerpelt - De organisatoren van het 62ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd kunnen zich ook deze keer weer verheugen op voldoende interesse uit binnen- en buitenland. Reeds een kleine 100 koren uit 25 landen schreven zich in. Zowat heel Europa, van noord tot zuid en van oost tot west, zal vertegenwoordigd zijn. Maar ook een koor uit Matsumoto (Japan) prijkt reeds op de deelnemerslijst.
Het aantal inschrijvingen zal de volgende dagen hoogstwaarschijnlijk nog aangroeien vermits verschillende koren hun deelname nog dienen te bevestigen. Bij de mogelijke deelnemers zitten nog een aantal “exotische” landen uit verschillende continenten. De organisatoren hopen dat de dure reiskosten geen reden hoeven te zijn om op dit feest van de muziek afwezig te blijven.
Deze vocale editie van het EMJ heeft plaats van 1 tot 5 mei 2014.
Contact: info@emj.be
Meer info: deelnemende koren


 

Ook Imago Tijl is "Ambassadeur van het Festival"

Het is geen vooraanstaand koor en evenmin een verdienstelijk  instrumentaal ensemble, maar toch mag  dansgroep  Imago Tijl uit Neerpelt zich sinds 2007 ‘Ambassadeur van het Festival’ noemen. Een en ander heeft natuurlijk te maken met hun jarenlange begeesterende deelname aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd en hun vele succesvolle optredens op podia in heel de wereld.
Voorzitter Wout Swinnen: “Dansgroep Imago Tijl is onlosmakelijk verbonden aan WICO, campus  St.-Hubertus, Neerpelt. Opgericht in 1957 als Keurgroep Tijl, ontwikkelde de dansgroep gaandeweg een volstrekt unieke stijl. Dat bracht Imago Tijl met haar 170 dansers en danseressen naar zowat alle Europese landen, alsook naar Amerika, Azië en Afrika.”
“In 2007 werden we ‘Ambassadeur van het Festival’. Die titel hebben we te danken aan onze jarenlange deelname aan het EMJ tijdens proclamaties, happenings en optochten en natuurlijk ook aan de vele uitwisselingen die we opstarten met festivaldeelnemers,” vervolgt voorzitter Swinnen.
“In de toekomst willen we blijvend inspanningen doen om onze taak van ‘Ambassadeur van het Festival’  zo goed mogelijk in te vullen door uitwisselingen en samenwerkingsverbanden tot stand te brengen en door het publiek tijdens het EMJ te verwennen met onze optredens” aldus nog Wout Swinnen.
 

Zes nieuwe plichtliederen

De plichtliederen zijn sinds 1962 een vast onderdeel van het repertoire dat deelnemers uitvoeren tijdens hun  optredens voor de vakjury.  Bovendien zijn ze een goede maatstaf in de evaluatie van elk koor. De plichtwerken zijn vooral  van de hand van Vlaamse componisten.
Het inoefenen en uitvoeren van de plichtliederen, wat een hele uitdaging is,  geeft de deelnemende koren de gelegenheid kennis te maken met Vlaamse koormuziek. Een en ander betekent ook dat werk van Vlaamse componisten al meer dan 50 jaar wordt uitgevoerd in zowel Europa als andere continenten.
Ook voor het 62ste EMJ kregen zes Vlaamse koorcomponisten een compositieopdracht. Jan Coeck, Paul Steegmans, Erika Budai, Roland Coryn, Peter Pieters en Raymond Schroyens hebben deze belangrijke taak op zich genomen. De plichtliederen worden eind december aan ieder ingeschreven koor bezorgd.


 

EMJ Pers

Leon Houben - Johan Bloemen
EMJ Pers & communicatie
+32 479 81 59 03
pers@emj.be
of via de EMJ organisatie +32 11 66 23 39

 

www.emj.be

ONZE COORDINATEN

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
tel +32 11 662 339
info@emj.be


ORGANISATIE

Voorzitter : Rutger Nuyts
Staf : Chris Hermans, Nadine Vanderstukken

Pers : Leon Houben

ONLINE

www.emj.be
Copyright © 2013 EMJ festival, All rights reserved.
Writing press about the European Music Festival for Young People in Neerpelt

Our mailing address is:
EMJ festival
Toekomstlaan 7
Neerpelt 3910
Belgium

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences