Nieuwsbrief Stichting Anak Filippijnen - Juni 2014
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website Anak
Website Anak
Email
Email

Een nieuwe website en meer!

www.anak.nl

Wegens technische problemen lag de website er ineens uit. Met behulp van www.knowhowww.nl hebben we in korte tijd een geheel vernieuwde website opgezet. Neem gauw een kijkje op www.anak.nl en like us on Facebook!

Goed nieuws uit de Filippijnen. Er is weer een hele batch scholars afgestudeerd en een hoop leerlingen voor de middelbare school geslaagd. 
Dankbaar zijn we voor alle acties die mensen opzetten om kinderen in de Filippijnen naar school te sturen.

En in het najaar een avondje lekker biologisch eten voor het goede doel! Maar eerst een fijne zomer toegewenst!

Jeannine Laurens
Voorzitter Stichting Anak Filippijnen

 

Vernieuwde contracten
Elk jaar is het een vaste ceremonie op het kantoor van Anak. De scholars komen met hun ouders op kantoor voor het vernieuwen van hun contract als scholar. Hier worden ook plichten aan verbonden zoals veel inzet, maar de scholars helpen op kantoor en bij het organiseren van activiteiten.
Afscheid en een nieuw begin
In juni start het nieuwe Filippijnse schooljaar. We nemen afscheid van onze afgestudeerde scholars en verwelkomen een nieuwe batch scholars. Hoe belangrijk een diploma is voor kinderen uit sloppenwijken is enorm. Het maakt echt het verschil tussen een heuse toekomst kunnen bouwen voor jezelf of voor altijd proberen te overleven.

Dit geldt niet alleen voor de betreffende scholar, maar ook voor zijn/haar gezin en toekomstige gezin. Het betekent dat ze in de nabije toekomst een echt huis kunnen bouwen voor hun ouders, dit betekent bijvoorbeeld dat een compleet gezin een dak boven zijn hoofd heeft, voor altijd! Ze zijn de nieuwe generatie en een sociaal vangnet voor hun familie. Op hun beurt zullen zij broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes kunnen helpen.

Dank voor uw steun!
Ja, ik wil vaste donateur worden!
Armoede is geen reden....

Ik ben Nadin Berayo, een scholar van Stichting Anak Filippijnen.  Ik ben net afgestudeerd: Bachelor of Science in Secondary Education. Ik ben er trots op dat uw hulp er voor heeft gezorgd dat ik het gered heb! Dankjewel zeggen is niet genoeg om te laten zien hoe dankbaar en gezegend ik ben. Dankzij u kon ik mijn dromen waar maken en u liet mij zien hoe mooi het leven kan zijn. Anak heeft mij de kracht gegeven om ook in moeilijke tijden niet op te geven.

Anak heeft mij doen realiseren dat armoede geen reden is om niet succesvol te worden. Dank u wel.

Nadine Berayo, juni 2014


 

Royalties Marathon New York boek doneert de schrijver Rene Wijnstra (1968) aan Anak om Filippijnse kinderen naar school te sturen. Bestel hier het boek voor € 13,95 exclusief verzendkosten en steun Anak.

 
Nu al een baan!

De studiebeurs van Anak heeft mij ontzettend veel geholpen bij het ontwikkelen van mijn talenten, vaardigehden en bij mijn zelfvertrouwen. Ik was onder studenten die het zelfde mee maakten, ik kon alles met hen delen en ik kon mijn studie afmaken. Anak heeft mij ook geholpen toen de storm ons huis verwoestte. Ik ben zo dankbaar, want ik heb direct een baan gevonden als staflid van de accounting afdelingen bij EMB Corporation!

Stefanie Albaciete, BA Accounting Technology University of Negros Occidental


 
Share
Tweet
Forward
Share
Graag willen wij meer kinderen een handvat bieden om de cirkel van armoede te doorbreken. Meer onderwijs. Op vaste donateurs kunnen wij rekenen, een groot of klein periodiek bedrag zorgt ervoor dat wij kinderen een studiebeurs voor een complete vervolgopleiding kunnen bieden. 
Ja ik wil een kind een betere toekomst geven
Facebook
Facebook
bekijk hier onze website
Copyright © 2014 Stichting Anak Filippijnen, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@anak.nl
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Koninginneweg 53A
1075 CH Amsterdam
The Netherlands