Erlend Larsen og Jenny Wilson med malerier, tegninger og broderier
View this email in your browser

SMEUÏG / FYLDIG
TØRR / DROOG

Ã…pning fredag 9. mai klokken 18.00. Varer til 5. juli.

Hva gjør man når to kunstnere som ikke kjenner hverandre fra før blir satt til å fylle et rom, sammen, med hver sin respektive kunst. Hvordan navigerer kunsten rundt hverandre og sammen i rommet? Hva skal til for å fungere hver for seg og ikke minst samtidig? Kan man betegne kunsten som typiske motsetninger, eller er det likheter mellom hensiktene og poesien. Denne utstillingen er, bortsett fra det den er som ren utstilling, også en hyllest til det rommet som oppstår i samspillet og i møtet mellom to kunstnere.

Velkommen! Vi sørger for litt god mat på åpningen.
Jenny Wilson: 'Painting is a way of seeking a liquid visual order'.
Et haltende øyeblikk der, et gjenkjennelig tegn der; blikket vandrer mellom en spesiell detalj og et fornøyd penselstrøk. Maleriene til Wison gir oss et slags fyldig smørete syn på klassisismen. Ofte ved bruk av fotografi, av statuer kanskje, som grunnen for og begynnelsen til en malerprosess hvor lag er lagt på, fjernet, dyttet tilbake, druknet og dratt frem igjen og hvor en innvendig malerhistorie blir skapt i prosessen. Blikket møter en - litt ukomfortabel - spenning mellom hva som var og det som er. Det er snakk om en konstruert kontekst, skiftende og på vei til å smelte bort.
Jenny Wilson (1982, GB) studerte BA (Hons) Fine Art på Central Saint Martins School of Art, London (2004), og MFA Painting ved Frank Mohr Institute, Groningen, Nederland (2009).

Utstillinger
2014 
 • NOK 6, Beetsterzwaag, Netherlands
 • RAW Art Fair, galerie with tsjalling, Cruise Terminal Rotterdam, Netherland
2013
 • Hello :), Halle 14, Leipziger Baumwollspinnerei, Leipzig, Germany
 • Gorgeous Wasteland, Galerie 244, SBK, Amsterdam, Netherlands   
2012
 • Shifting Technicalities, galerie with tsjalling, Groningen, Netherlands
 • Salon #2.0 - 2012, Stichting WEP, Groningen, Netherlands
Jenny Wilson har nettsiden www.jenny-wilson.com hvor du kan se flere av hennes arbeider samt lese litt mer om hva hun har gjort.

.
Erlend Larsen: 'Start from nothing, continue, and do it good'.
Larsen bor i Lillesand hvor han de siste årene har arbeidet med skrift, strek og broderi. Skriftene på lerret kan betegnes som en slags abstraksjon av noe som en gang gav en mening. I store flak henger de der, hjelpeløse dog med en historielignende styrke. Skriften på et mer sårbart og flyktig medium, nemlig kafeservietten, gir en annen effekt. De raske notatene som her gjengis, kan gjenopptas og bli meditert over. I den konserverte formen de her har fått, forandrer den overfladiske skriften seg nesten automatisk til noe dypt, filosofisk. Streken til Larsen blir videreført på forskjellige måter, i renskårete tegninger hvor den strenge konsekvensen avveksles av en enkelt utglider, en avstikker, som igjen fører til nye konsekvenser. I tillegg har kunstneren utviklet streken til broderi, men i en særegen form hvor han utstyrer bilder av playmates med (til tider) tekkelige broderte antrekk.
Erlend Larsen (1975, NO) har vært Assistent for Joshua Neustein, New York, studerte på Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam, Fine Arts, Bachelor of Art og Oslo Tegne og Male Skole, Oslo samt på Universitetet i Oslo. Grunnfag Kunsthistorie, Psykologi og Religionshistorie.

Utstillinger
2013
 • Festivalkunstner Ibsen- og Hamsun- dagene, Grimstad
 • So Gut Wie Möglich, de Drom e.v., Kröpelin ,Tyskland.
2012
 • Bunker 21 Hovefestivalen, Hove, Arendal
 •  STITCH TM51, Oslo
 • Playmates Artendal, Arendal
2011
 • Ild, Brann og Ilderbrann, i samarbeid med Lillesand By og Sjøfartsmuseum

Erlend Larsen (erlend-larsen.com) gir workshops i broderi på playmates torsdag 15. og 29. mai samt 12. og 26. juni klokken 19.00 - 21.30. Påmelding på post@arteriet.no. Kvelden gjennomføres ved minst fem påmeldte. Kostnader kr. 100,- per deltager.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 51k arteriet, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share
Tweet
Forward