Copy
2021. augusztus

Tábor

Az idei nyári tábori szezonunk elképesztő áldásokkal van tele. Senki sem szenvedett komolyabb sérülést, illetve a COVID is eddig kapuinkon kívül maradt. A táborozók jól érzik magukat, lelkesek és figyelnek a tanításokra. Sokan jelezték, hogy megtértek, illetve még ennél is többen akarják teljesen odaszánni életüket Istennek. Kérjük, imádkozzatok a megtérőkért, illetve a még meg nem tértekért, valamint azért, hogy továbbra is betegség és komoly baleset nélkül tudjuk lebonyolítani az utolsó hetet.

Bizonyságtételek:

„Most vagyok itt először a táborban. Megtérés előtt egy kicsit zűrös életem volt, sokat piszkáltak az iskolában. Harag és nagyon sok feszültség gyűlt fel bennem. Isten körülbelül harmadik osztályos koromban kezdett el munkálkodni bennem, és ez köszönhető volt például a tanáraimnak is. Keresztény családban nőttem fel, már nagyszüleim és a szüleim is református lelkipásztorok, ezért sok prédikációt hallottam már, de nem figyeltem annyira az elején. A gyerekistentiszteleteket viszont teljesen értettem, és elkezdtem felismerni azt, hogy Isten munkálkodott az életemben. Ő segített abban, hogy elsimuljon az életem. A héten elsősorban a délelőtti bibliaórákon tanultam sokat, fel lehetett ismerni ezekben a dolgokban, hogy Jézus ott is ott van. Jézus azt mondja, hogy bocsássunk meg az ellenségeinknek, és hogy amikor nem értünk egyet, akkor is szeressük egymást. Jézus minden dologban ott van, nem csak egy távoli ember, aki egyszer itt járt, hanem ő most is ismeri a problémáinkat. Tudja, hogy hogyan tudnánk ezeket jól kezelni.  Igyekszem hasznosítani ezt a tudást, amit itt megszereztem. Ez nem mindig sikerül, de ha Istennek odaszánjuk magunkat, Ő segíteni fog, hogy ez sikerüljön. A héten a legemlékezetesebb pillanat az odaszánás volt, amikor felmentünk a színpadra és odaszántuk magunkat Istennek, hogy Ő munkálkodjon az életünkben és általunk. Én is eldöntöttem, hogy Istennek akarok élni.” (Jonatán,12)

„Ez életem első tábora, nagyon tetszik az egész hangulata, a bibliaórák a kedvenceim, de a sportszakkör is nagyon jó. Ezen a héten tértem meg. Eddig is tudtam, hogy Jézus értünk halt meg és hogy harmadnap feltámadt. Gyakran hallottam másoktól, hogy nem létezik a menny se, és Isten se segít, mert akkor miért történt ez a rossz dolog, vagy miért halt meg valaki a családban, de itt most már megerősödtem és elhiszem és fel is szeretném vállalni mások előtt. A bibliaórákon azt tanultam, hogy a függőségen, a telefonhasználaton sokat kellene változtatnom nekem is. Volt szó a testképzavarról is, és megértettem, hogy nem az számít, hogy külsőleg milyen vagy. Pozitívabbak lettek a gondolataim is, mert eddig nagyon negatívan gondolkodtam, mindenben a rosszat láttam, de most már rájöttem, hogy ha valamit meg szeretnék kapni és nem kapom meg azonnal, akkor, ha kérem Istent és neki is kedves, akkor lehetséges. Nagyon szívesen visszajönnék jövőre is, és majd önkéntesnek is szeretnék jönni. Szeretnék barátokat és az öcsémet is elhozni, hogy ők is elhiggyék és megerősödjenek, mert számukra is hasznos lenne. A szobavezetők nagyon aranyosak és kedvesek, számomra ez meghatározó volt, hogy így az első héten ki van velem. A szobai közösség is nagyon jó, lettek új barátaim is, akikkel biztos, hogy tartani fogom a kapcsolatot, nagyon jó hangulat van mindig. Sportra jelentkeztünk a legtöbben a szobából és ott is mindig nevetünk meg együtt vagyunk bármilyen feladaton.” (Tifani, 13)

Úszómedence projekt

Nagy fába vágtuk a fejszénket! A terültünkön lévő tavak korábban fürdőzésre is voltak használva, azonban azok már nem felelnek meg a szükséges egészségbiztonsági előírásoknak, ezért az utóbbi években nem is használtuk őket. Ugyanakkor, látjuk a táborozóink részéről a fürdőzés lehetőségének igényét. Ezért célunk egy modern, biztonságos és élményt nyújtó úszómedence építése, amelyet a táborozóink, bibliaiskolánk résztvevői és más vendégeink használhatnának áprilistól szeptemberig. Álmunk, hogy a medencét már a következő, 2022-es tábori szezonban használatba adjuk.

Ha szeretnél adományt küldeni erre a projektre, akkor erre az OTP számlaszámra utald:

WOL Élet Szava
11742063-20010427

Kérjük, a közleménybe írd be: “úszómedence adomány
 

További részletek az alábbi brosúrán:

Támogasd szolgálatunkat és légy hatással a magyar fiatalokra!

Támogatást banki utalással tudsz küldeni - számlaszámunk:
WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány
11742063 - 20010427


További információk:
info@eletszava.org  |  +36 29 800 700  | www.eletszava.org

Copyright © 2021 WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány, Minden jog fenntartva.


profil frissítése --- leiratkozás
adatvédelmi nyilatkozat