Copy
2020. június

Elérkezett a bibliaiskolai tanév vége, diákjaink világszerte megkezdik nyári szolgálati gyakorlataikat. Hála Istennek, hogy a saját otthonaikból, online is folytathatták a tanulást!

Múlt héten közzétettük a jövő tanév beoszásának változásait, amely nagyobb mozgásteret enged az őszi utazási előkészületek megtervezésének. Az eredeti tervhez képest három héttel később kezdünk, a beiratkozás új időpontja 2020. szeptember 30. Emellett, az utazásban hátráltatott diákoknak lehetőségük nyílik a tanév első négy hetében otthon, online tanulni, majd november első hetében csatlakozni társaikhoz az iskolapadban.

További információ és friss híreink a bibliaiskola.org/hirek oldalon olvashatók.
Továbbra is várjuk a jelentkezéseket! A bibliaiskola.org/jelentkezz oldalon folyamatosan nyitva áll a lehetőség a következő tanévre való regisztrációra.

Kérjük imádkozzatok a diákjainkért, illetve egészségükért a nyári szolgálataik során!

A koronavírus körül kialakult helyzet miatt néhány olyan munka elvégzésére tudtunk sort keríteni, amelyekre általános működés mellett az elmúlt évtizedekben nem volt lehetőségünk. A legfontosabb ilyen feladat a 30 hektárnyi területünk erdős részének kitakarítása: az elmúlt hetekben láncfűrészek, traktorok és teherautók zúgásától volt zajos a kastélypark, munkatársaink szorgalmas munkával több hektárnyi erdőt varázsoltak szemetgyönyörködtető állapotba. Mindemelett több hónapra elegendő tüzifát sikerült kitermelni, amelynek a télen fogjuk nagy hasznát venni.

Jó hír, nem csak táborozóknak! A drótkötélpályánk felújítva várja a kalandvágyókat! A pálya több helyen is átalakításra, illetve hatósági jóváhagyásra került, öt frissen kiképezett munkatársunk biztosítja az üzemeltetést és az élményt a jelentkezők számára. Alig várjuk, hogy táborozóinkat lássuk rajta csúszni!

Nagyon hálásak vagyunk Istennek azért, hogy idén is lehetnek táborok Tóalmáson! Ezen a nyáron is 7 héten át várjuk a táborozókat, és reményeink szerint turnusonként 100 gyermek és fiatal hallhatja majd Jézus Krisztus evangéliumát. Köszönjük, hogy imádkoztál azért, hogy ez lehetséges legyen!
Több információt olvashatsz, illetve jelentkezhetsz is a táborba ezen a linken: esztabor.org/nyaritabor.


Minden nyáron szükségünk van tapasztalt segítségre a konyhán, karbantartási feladatokban és a házvezetésben is. Ha szeretnél szolgálatunknak ily módon is részese lenni, kérlek, írj üzenetet a jakabadam@wol.org email címre!


Ha támogatni szeretnél egy táborozót, adományodat erre a számlaszámra küldheted: WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány 11742063-20010427. A közleménybe, kérünk, ezt írd: „tábori ösztöndíj”.

Idén 5 gyülekezeti tábort tervezünk tartani július és augusztus hónapokban. Bár sok amerikai önkéntest hívtunk meg, akik nagyon szerettek volna velünk szolgálni, az utazási korlátozások miatt idén nem tudnak hozzánk csatlakozni. Ennek ellenére a munkatársi csapatunkkal meg tudjuk tartani a gyülekezeti táborokat.

Ezekbe a napközis táborokba többnyire rászoruló gyerekek jönnek, olyan családokból, ahol komoly nehézséget okoz a legkisebb részvételi díj megfizetése is. Ha szeretnéd egy rászoruló gyermek táborozását támogatni, megteheted erre a számlaszámra utalva: WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány 11742063-20010427, ezzel a közleménnyel: „napközis tábor".

Isten átvitt minket a koronavírus által előidézett kihívás legsötétebb napjain. Isten kegyelméből és a hűséges támogatóink segítségével sikerült átvészelni az utóbbi hónapokat további elbocsátások nélkül, és számláinkat sikerült időben kifizetni. Az elbocsátásokon felül csapatunk jelentős fizetéscsökkentést vállalt és különböző áldozatokat hozott azért, hogy ez megvalósulhasson. Ennek ellenére a táborban legalább 33%-os létszámcsökkenéssel állunk szemben (a távolságtartási követelmények miatt), és ugyanerre számítunk jelentős mértékben az őszi bibliaiskolai jelentkezéseknél. Hisszük, hogy amint ez a pénzügyi vihar elül, a WOL Élet Szava szolgálata újra talpra áll és erősebb lesz, mint valaha. Még soha nem tapasztaltunk ilyen lenyűgöző reakciót a tábori programjainkra vonatkozóan. Mi pedig készen állunk arra, hogy ott osszuk meg a magyarokkal az evangélium jó hírét, ahol csak tudjuk! Kérünk, imádkozz azért, hogy Isten kirendelje azt a szükséges összeget, ami áthidalja 2020-ban ezt az időszakot, hogy hirdethessük a jó hírt Magyarországon! Amennyiben Isten úgy vezet, hogy adományt küldj számunkra, megteheted azt a 11742063-20010427 OTP bankszámlaszámra utalva. Hálásan köszönjük!

Hálaadások:

  • Isten átsegített az utóbbi hónapok pénzügyi kihívásain a kifizetett számláinkkal.

  • Isten mindegyik munkatársunkat megőrizte egészségben.

  • A táborok előtt nagyon szükséges munkák lettek elvégezve.

  • Az elbocsátott munkatársaink közül egy kivételével mindenki talált munkát.

Imakérések:

  • Hogy táboraink megteljenek és sok táborozó jöjjön Krisztushoz és bízza rá az életét.

  • Hogy bölcsen tudjunk alkalmazkodni az egészségügyi követelményekhez a táborozás alatt és minden táborozónk és munkatársunk egészséges maradjon.

  • Hogy legalább 60 diák jelentkezzen a Bibliaiskolába, és hogy a hatóságok engedélyezzék az iskola normál működését.

  • Hogy a jelenlegi pénzügyi szakadékot áthidalhassuk. 

Támogasd szolgálatunkat és légy hatással a magyar fiatalokra!

Támogatást banki utalással tudsz küldeni - számlaszámunk:
WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány
11742063 - 20010427


További információk:
info@eletszava.org  |  +36 29 800 700  | www.eletszava.org

2020 WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány


profil frissítése --- leiratkozás
adatvédelmi nyilatkozat