Copy
2021. április

Bibliaiskola

A fenti képen a diákjaink láthatóak, akik most, mint oly sokan mások is, online tanulnak, vagy online csatlakoznak gyülekezeti közösségükhöz – ilyen körülmények között zajlik a világ nagy része, ez az új valóságunk. A világjárvány miatt november óta diákjaink online csatlakoznak be az órákba, annak ellenére, hogy itt vannak a kampuszunkon. Sajnos március elején haza kellett küldeni a magyar diákjainkat. Csak nemzetközi diákok vannak itt helyben.

A diákok egészségének védelme érdekében egész márciusban a területen tartottuk őket. Még mindig nem tudjuk, hogy mennyi ideig lesz szükség arra, hogy így maradjunk az egészségük védelmére. Április közepéig valószínűleg így is marad. A kórházakra óriási nyomás nehezedik, mivel Magyarország szenvedi a Közép-Európát különösen sújtó harmadik hullám egyik legsúlyosabb csapását. Sajnos Magyarország a halálozásban rekordokat dönt, bár a vakcina bevezetése felgyorsult.

A nehézségek ellenére azonban dicsérjük az Urat, hogy november óta egyetlen diák vagy munkatárs sem betegedett meg a COVID-19 miatt! Továbbra is tanulnak a Szentírásból, és növekednek a Krisztusba vetett hitükben. Ez a hét volt a tavaszi szünetünk. Már csak nyolc hét van hátra a tanév végéig!

A következőkben olvasható egy pár beszámoló a diákjainktól.

"A Covid sokat változtatott az itt töltött évemen, de nem is lehetnék hálásabb az itt töltött időért. Itt a kampuszon sok időt tudtam a többi diákkal tölteni, és céltudatosan tudtam őket megismerni. Mivel sokféle országból és háttérből származnak, ezért sok különböző területen tanulhattam és fejlődhettem az ő segítségükkel." (Tessa Finkle, Amerikai Egyesült Államok)

"Bár arra számítottam, hogy az idei év másképp fog kinézni, Isten terve az idei évre mindig is tartalmazta a Covid-hullámokat és korlátozásokat, és hogy őszinte legyek, hálás vagyok ezért! Az, hogy az idei év nagy részét a területen töltöttük, lehetővé tette számomra, hogy olyan barátságokra tegyek szert, amelyek akár életre szólóak is lehetnek! Sőt, Isten egész idő alatt megtanított arra, hogyan legyek elégedett, és hogyan legyünk hálásak, még akkor is, ha a dolgok nem változnak a legőszintébb imáim ellenére is. Láttam, ahogy megváltoztatott engem és másokat oly módon, holott ezt lehet hogy nem is vettük volna észre, ha nem ragadtunk volna itt a területen. Ez bizonyítja, hogy Isten hűséges volt, és hűséges is marad mindenen keresztül!" (Krzysztof Pardel, Lengyelország)

Tábor

Online téli tábor

A WOL Élet Szava történelmében először rendeztünk egy kizárólag online eseményt. Ez a "Cyber Tábor" egy teljesen új és ismeretlen szolgálati terület volt a számunkra. Azt sem tudtuk, hogy lesz-e valaki, aki nézni fogja, hiszen a gyerekek biztos belefáradtak az állandó monitor bámulásba. Azonban ennek ellenére neki vágtunk! Készítettünk jelmezeket és kellékeket, készítettünk egy programot, majd elgyakoroltuk és reméltük, hogy minden rendben lesz. Istennek hála hatalmas siker volt. Legalább 80-an követtek bennünket élőben, mára már több mint 1200 megtekintés van a két videón a youtube-on. Ez annyira felbátorított bennünket, hogy elhatároztuk, minden évben rendezni fogunk egy ilyen eseményt.

Csapatépítő önkénteseknek

Közeleg a nyár! A csapatunk lelkesen készül a táborra. Április 17-én egy csapatépítő napot rendezünk önkénteseknek online, ahol együtt készülünk az önkénteseinkkel a szolgálatra. Reméljük, hogy az interneten keresztül is tudjuk bátorítani és lelkesíteni az önkénteseinket! Ha te is szeretnél velünk szolgálni, jelentkezz a csapatépítő hétvégére a tábor weboldalán keresztül!

Nyári készülődés

Több mint 500-an jelentkeztek már a táborunkba. Ezek a fiatalok legalább olyan lelkesen várják a tábort, mint a csapatunk. Rengeteg újdonsággal készülünk a számukra. Új programoktól kezdve a meglévők fejlesztéséig mindenre lehet számítani. Ahhoz, hogy a legjobb tábort tudjuk biztosítani a fiatalok számára, szükségünk van képzett és tapasztalattal rendelkező elsősegély nyújtóra. Ha szeretnél ebben segíteni nekünk, kérlek keresd fel a táborvezetőt, Ágoston Misit: magoston@eletszava.org.

Minden évben több fiatal jön táborunkba ösztöndíj segítségével. Erre mindig gyűjtünk adományokat. Kérlek imádkozz azért, hogy Isten kirendelje a megfelelő összeget, hogy egy táborozót se kelljen visszautasítanunk anyagi okok miatt!

Támogasd szolgálatunkat és légy hatással a magyar fiatalokra!

Támogatást banki utalással tudsz küldeni - számlaszámunk:
WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány
11742063 - 20010427


További információk:
info@eletszava.org  |  +36 29 800 700  | www.eletszava.org

Copyright © 2021 WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány, Minden jog fenntartva.


profil frissítése --- leiratkozás
adatvédelmi nyilatkozat