Copy
2020. október

Az idei nyári tábor több szempontból is egyedülálló volt, hiszen figyelembe kellett vennünk a járványügyi korlátozásokat. A legtöbb programot a szabadban tartottuk, és ha az időjárás miatt mégis bent kellett tartózkodni, akkor a székek egymástól távolabb lettek elhelyezve, valamint a szokásostól eltérően nem lehetett énekelni és hangosan szurkolni sem. Munkatársaink elképesztő munkát végeztek, olyan feladatokat végrehajtva, amelyeket még soha. Isten pedig csodálatos módon áldotta meg az erőfeszítéseinket. Nem tapasztaltunk komolyabb megbetegedéseket, sem COVID-os eseteket a hét tábori hét alatt. Az egyik szolgáló csapatunk 5 héten át napközis táborokat is tartott, szintén megbetegedések nélkül, az ország különböző településein: Dunaharaszti, Apc, Zsámbok, Boldog és Tatárszentgyörgy. Mindent összevetve, 990 táborozónk volt, akik közül 333-an hoztak nyilvános döntést Krisztus mellett. Alább olvasható néhány bizonyságtétel:

Zerénd, 13 éves

„Voltam már más táborokban, de itt mindenki egyformán kedves. Nincs olyan, hogy „én vagyok a jobb”.  Ez vonatkozik a táborozókra, felnőttekre, mindenkire. Nekem otthon nincs sok barátom, mert kicsit kirekesztett vagyok. Úgyhogy arra gondoltam, hogy mivel ezen a helyen nem ismer senki, hátha szerzek barátokat. Tetszik a hét, mert sokat lehet tanulni.  Kedden hallottam, hogy Jézus annyira szeret, hogy meghalt értem, ami többet jelent, mint egy barátság. Ez hiányzott az életemből, hogy valakiben teljesen megbízzak, mert a családomon kívül senkiben sem tudok. Ezt szeretném haza vinni magammal és elmondani a többieknek is! Ismerek még olyanokat, akiket eléggé kiközösítettek, és így nekik is egy kicsit jobbá tehetném az életüket. Azoknak is, akik engem megbántottak, megmutatnám, hogy a szeretet mire képes.”

Emma, 10 éves

„Keresztyén családból jöttem, szoktunk templomba járni, de ennyi.  Nekem nincs Bibliám és nem is szoktuk együtt olvasni, csak apukám egyedül minden reggel. Hogyha elkezdte mesélni, hogy mit tanult belőle, akkor én mondtam, hogy nem akarok erről hallani. Nem is nagyon akartam otthon Istenről beszélni. De akkor én még nem tudtam, hogy meg kell térni és hogy Jézus nagyon fontos az életünkben. Idén harmadik alkalommal jöttem a táborba. Azt értettem meg a héten, hogy a Megváltó a mi bűnünkért halt meg és miattunk támadt fel. Szeret minket, nagyon sok dolgot tett értünk és mindent tud rólunk. Azt a döntést hoztam most, hogy Istennek adom az életem. Tavaly még kicsi voltam, nem akartam ebben részt venni. Azt éreztem, hogy még nem vagyok kész. Idén viszont már igen!”

Augusztus 23-án különleges napra virradtunk, amikor is a WOL Élet Szava Bibliaiskola megtartotta az idei diplomaosztó ünnepséget. Az idei végzős osztályokra úgy fogunk emlékezni, mint a COVID évfolyam. Azokról az osztályokról van szó, akiket 72 órán belül haza kellett küldeni márciusban és 10 hét alatt távoktatás keretein belül kellett befejezniük az anyagot. De nem adtál fel az akadályok ellenére sem és hűségesek maradtak Krisztushoz. Idén 57 végzős diákunk volt és közülük sokan személyesen is részt tudtak venni ezen a különleges alkalmon, mások online csatlakoztak az ünnepélyhez. Isten áldjon, 2020-as végzettjeink! Nem felejtünk el benneteket!

Szeptember 30-án kezdtük el fogadni az új diákokat az idei tanévre. Az összes nemzetközi diák és munkatárs 10 napos karanténban volt érkezésüket követően. Mostanra már majdnem mindenki megérkezett és összesen 46 diákunk van. Miközben természetesen alkalmazkodunk a sok egészségügyi előíráshoz, a diákok lelkesek és készen állnak arra, hogy növekedjenek az Úrban. Mivel a területünkön kívül eső személyes találkozásokat korlátoznunk kell a járvány miatt, átcsoportosítottuk a diákok külsős szolgálatait online formátumba. Imádkozz, kérlek, az új diákokért!

A koronavírus nem csak a szolgálati lehetőségeinkre van hatással, hanem az anyagi helyzetünkre is. Az, hogy nem jöhetnek csoportok a területre és a bibliaiskolai részvétel is jóval alacsonyabb, jelentős hatással van a bevételeinkre, legalábbis az év végéig biztosan pénzügyi nehézségek állnak fenn. Kérünk, imádkozz azért, hogy Isten gondoskodjon a hiányzó 100 000 dolláros hiányról, azért, hogy folytathassuk a munkát a következő évben! További információért vagy részletes költségvetési beszámolóért, kérdésekkel személyesen Alex Kónyának lehet írni az alábbi címre: alexkonya@wol.org. Adományokat a következő OTP bankszámlaszámra lehet utalni: WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány 11742063-20010427. Köszönjük, hogy segítesz a bajban!

  • Dicsérjük Istent, hogy a nyári tábori program biztonságosan és lelkesen zajlott le! Imádkozz különösen azokért, akik Krisztus mellett döntöttek, hogy növekedjenek és ne szégyelljék Őt!

  • Hálásak vagyunk Istennek a diákjainkért, akik nem adták fel és sikeresen befejezték a bibliaiskolai tanévet. Imádkozz azért, hogy Isten használja és vezesse őket, hogy Vele járjanak minden lépésükben!

  • Imádkozz az új bibliaiskolás diákjainkért, hogy Isten bátorítsa és áldja meg őket, hogy szorgalmasan tanulják Isten igéjét, ezekben a szokatlan körülményekben!

  • Imádkozz biztonságért és jó egészségi állapotért a területünkön!

  • Imádkozz a külsős szolgálatokért, hogy sokan meghallják az evangéliumot és Krisztushoz térjenek!

  • Imádkozz azért, hogy Isten áthidalja a pénzügyi szakadékot az év végéig!

Támogasd szolgálatunkat és légy hatással a magyar fiatalokra!

Támogatást banki utalással tudsz küldeni - számlaszámunk:
WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány
11742063 - 20010427


További információk:
info@eletszava.org  |  +36 29 800 700  | www.eletszava.org

2020 WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány


profil frissítése --- leiratkozás
adatvédelmi nyilatkozat