Copy
2022. nov.

Bemutatkoznak munkatársaink:
Ágoston Misi és Lili

Ágoston Misi és Lili május óta házasok. Lelkesek, tele vannak örömel és kreatív ötletekkel. Most már ketten együtt vezetik táborainkat.

Misi:
„Keresztény családban nőttem fel. Érettségi után azonnal szolgálni kezdtem. Tudtam, hogy misszionárius akarok lenni egész életemben, itt pedig lehetőségem volt erre. Ez a 9-ik évem, hogy teljes időben a tábori csapat tagja vagyok. Jelenleg a táborvezetői pozíciót töltöm be. Remélem, hogy a szolgálatom során Isten rengeteg fiatalt ér el az evangéliummal és egyre többen leszenek a követői. Hálás vagyok Istennek, hogy láthattam és részese lehettem az ő munkájának. Fantasztikus látni, ahogy emberi életek változnak meg. 

Lili:
„Eredetileg nem keresztény családból származom, 15 éves voltam, amikor megtértem itt az Élet Szava nyári táborban! Évekig voltam önkéntes, aztán bibliaiskolás, aztán gyakornok és most már misszionárius! Látom azt, hogy óriási a szükség az országunkban és szeretném, ha a magyar fiataloknak meg lenne ugyanaz a lehetőségük, ami nekem is meg volt: hallani az evangéliumot és növekedni a hitben. Elsősorban a tábori csapattal szolgálok, az adminisztrációért vagyok felelős és vezetem a lány önkénteseket. Ezen kívül szoktam segíteni más gyülekezeti és iskolai szolgálatokban is, illetve tolmácsolok a bibliaiskolában.”

Kérlek imádkozz azért, hogy jól haladjanak a nyári táboraink előkészítésével. Idén először sci-fi témájú táborokat tartunk – meglepetésekkel készülünk.
Kérünk imádkozzatok azért is, hogy Isten gondoskodjon Misi és Lili 100%-os missziós támogatásáról. Ha szeretnéd őket támogatni, akkor adományodat a WOL Élet Szava számlaszámára „Ágoston család” megjegyzéssel küldheted el

WOLferencia

Dec 3-án tartottuk meg másodszor éves ifjúsági konferenciánkat a „WOLferenciát”. Idén a „Fiatalként a gyülekezetben” címet adtuk az alkalomnak, ahol arról esett szó, hogyan lehet egy mai tizenéves gyülekezete aktív tagja. Hetvenöten vettek részt ezen az egy napos eseményen. A célunk az volt, hogy építsük a fiataljainkat, hogy később ők építhessék a gyülekezeteiket. Három fő alkalmunk volt. Az elsőn Szimon Gergő, a Tatai Baptista Gyülekezet lelkipásztora beszélt arról, hogy mi is a gyülekezet. Majd Leandro Torres, a Fókusz Gyülekezet egyik elöljárója tanított arról, hogy mi is a feladatunk a gyülekezetben. Végül Kádár László, az Élet Szava igazgatója arról adott elő nekünk, hogyan működhetünk együtt a többi hívővel a gyülekezetben. Áldott napunk volt és mindannyian sokat tanultunk. A felvételeket ti is megtekinthetitek Youtube csatornánkon.

Őrségváltás

December 17-én a karácsonyi ünnepségünkön került sor az ünnepélyes vezetőváltásra.
Alex Konya, a leköszönő igazgató átadta a szolgálat vezetését Kádár Lászlónak. Józsué könyve 1. fejezetének 7-9. verseivel adta át Lacinak a megbízatást.

„…légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz.”

Hálásak vagyunk Alexért és Pamért. 1992. óta szolgáltak közöttünk, lelkipásztori szívvel, példamutatással és lelkesedéssel. Kérjük, imádkozzatok Laciért és Szandráért. Szeretnék továbbra is istenfélő módon, a Szentíráshoz hűen és bölcsen vezetni szolgálatunkat. Laci szívügye, hogy minél több gyermek és fiatal megismerje, kövesse és hirdesse Krisztust barátainak. Az ApCsel 1:8 alapján Laci számára hazánk, Magyarország „szolgálatunk Jeruzsáleme." Laci és a szolgálat vezetői arra törekszenek majd, hogy gyülekezetekkel és más evangelizációs szervezetekkel együttműködve hirdessék Krisztus jó hírét a magyar és európai fiataloknak.

Imakérések

  • Kérünk benneteket, imádkozzatok a nyári táborunk előkészületeiért. Imádkozzatok az önkéntes vezetőkért, imádkozzatok a tábori ösztöndíjakért és a teljes táborért.
  • Kérünk benneteket, imádkozzatok Laci és Szandráért.
  • Végül kérjük, hogy imádkozzatok azért, hogy Isten hívjon el új munkatársakat szolgálatunkba.

Áldott karácsonyt és boldog új évet kíván nektek az Élet Szava minden munkatársa, gyakornoka és diákja.

Támogasd szolgálatunkat és légy hatással a magyar fiatalokra!

Támogatást banki utalással tudsz küldeni - számlaszámunk:
WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány
11742063 - 20010427


További információk:
info@eletszava.org  |  +36 29 800 700  | www.eletszava.org

Copyright © 2022 WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány, Minden jog fenntartva.


profil frissítése --- leiratkozás
adatvédelmi nyilatkozat