Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief  Augustus 2015
Inhoud
Symposium "Groene stad van de toekomst"
Nieuwsbrief Exoten
Jouw natuurfoto in Natura?
Natura redactie zoekt versterking
Flora- en Faunafestival
Agenda KNNV
Het veen, de vlinder en de openbaring
De Nederlandse bijen
Record aantal Europeanen wil goede EU-natuurwetten
In de vorige nieuwsbrieven riepen we u op om uw mening te geven over de Europese natuurwetgeving. Een half miljoen Europeanen (520.325 in totaal) heeft de Europese Commissie laten weten dat niet getornd mag worden aan de regels voor natuurbescherming. De publieksraadpleging van de Europese Commissie over de Europese regels voor natuurbescherming is om middernacht gesloten. Het is de meest succesvolle openbare raadpleging in de geschiedenis van de EU.

Lees meer
Symposium "De groene stad van de toekomst"
Er zijn nog enkele plekken vrij voor het Symposium "De groene stad van de toekomst" op zaterdag 29 augustus in het Gemeentemuseum in Den Haag. De organisatie is in handen van Heimans en Thijssestichting, KNNV en IVN. Groene steden hebben de toekomst. Dat heeft Jac. P. Thijsse, grondlegger van de natuurbescherming in Nederland, al lang geleden ingezien. Vergroening van steden wordt steeds actueler. Klimaatverandering en toenemend verkeer vormen een groeiende uitdaging. Deelnemers aan het symposium kunnen ’s morgens de tentoonstelling “Holland op z’n mooist” in het Gemeentemuseum bezoeken.

Lees meer
naar boven
Nieuwsbrief Exoten
De nieuwsbrief "Kijk op exoten", nummer 13, is verschenen. Lees in deze editie meer over Harig spookkreeftje, Buxusmot, Wasbeer, Dwergmispels, Exotische ganzen, Kassprinkhaan, Schimmelziekten en nog meer. De KNNV is partner in het Signaleringsproject Exoten en helpt mee de informatie te verspreiden onder haar leden.

Lees meer
naar boven
Jouw natuurfoto in Natura?
In ons ledenblad Natura willen we graag de mooiste foto’s van onze leden een prominente plek geven. Heb je een prachtige natuurfoto? Stuur hem dan naar de redactie! Voor het komende nummer van Natura, dat in september verschijnt, zijn we op zoek naar foto’s rond het thema "herfst". Je foto graag opsturen vóór 2 september aan: natura@knnv.nl.

Lees meer
naar boven
Redactie Natura zoekt versterking
Om van Natura een nog mooier en beter tijdschrift te maken, is de redactie op zoek naar versterking van het team. Ben je gepassioneerd door wat er in de natuur leeft, houd je de actualiteit in de gaten en zie je graag alle puntjes op de i staan? Meld je dan aan als redacteur.

Lees meer over deze vrijwillige functie
naar boven
Flora- en faunafestival 28-30 augustus
"This side of Paradise"
Boeiende lezingen, lekker eten en drinken, excursies, muziek en meer plezier bij “This Side of Paradise” van 28-30 augustus in Haren. Dit meerdaagse natuurevenement combineert inhoudelijke lezingen en excursies met andere goede dingen in het leven. Een weekend lang volop flora en fauna. Een rijk palet aan presentaties, tijd om bij te praten, een informatiemarkt, lekker swingen en ook nog op nachtexcursie, want overnachten kan ter plekke.

Lees meer
naar boven
Agenda van de KNNV in Augustus

Op de website van de KNNV vindt u een overzicht van lezingen en activiteiten van alle KNNV-afdelingen en -werkgroepen.
Het is mogelijk om te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of kinderen kunnen meedoen.


Tip:
De cursus "Mossen" van KNNV afdeling Eindhoven start op 10 september.

Excursies             Cursussen              Natuurwandelingen
naar boven
Het veen, de vlinder en de openbaring
Op een mooie zomerdag, honderd jaar geleden, ving een nietsvermoedende schooljongen in Friesland een exemplaar van de uitgestorven gewaande grote vuurvlinder. De vondst was voor vlinderkenners en natuurbeschermers in Nederland en ver daarbuiten een sensatie.

Lees meer
naar boven
De Nederlandse bijen
Dit magistrale bijenboek is weer leverbaar! Alle kennis over de Nederlandse bijen gebundeld in één magistraal standaardwerk. Behandelt ruim 350 soorten Nederlandse wilde bijen: herkenning, verspreiding, leefwijze, ecologie, bescherming en beheer. Een must voor kenners en liefhebbers van bijen en insecten.

Lees meer
naar boven
Deze nieuwsbrief voor leden en belangstellenden van de KNNV verschijnt 10x per jaar.
Stuur de Nieuwsbrief door!
We hebben ruim 4500 abonnees op de landelijke KNNV Nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans dat je wordt afgemeld door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.
  afmelden                                aanmelden                          doorsturen
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Josje Henkelman
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email