Kijk op exoten
De negende nieuwsbrief Kijk op Exoten is uit. De nieuwsbrief maakt onderdeel uit van het Signaleringsproject Exoten waar de KNNV aan meewerkt. Hoe nodig dit is blijkt uit een recent filmpje over de kleine waterteunisbloem. We vragen onze leden uit te kijken naar exoten en waarnemingen te melden via Waarneming.nl of Telmee.nl.
Tweedehands boeken
Everd de Jongh meldt dat hij een mooie voorraad tweedehands boeken heeft. Kijk eens op de website of er iets voor u bij is. De opbrengst komt geheel ten goede aan de KNNV.
Vooraankondiging botanische dag
FLORON en de KNNV nodigen u van harte uit voor de landelijke dag over de Nederlandse flora op zaterdag 13 december in Nijmegen. Vertegenwoordigers van Floron en de KNNV vertellen over projecten en activiteiten in het afgelopen jaar en schetsen een beeld van de staat van de flora in Nederland.
In korte flitspresentaties illustreren we opmerkelijke ontwikkelingen en kort nieuws waar iedereen die geïnteresseerd is in planten van gehoord moet hebben.
Het volledige programma is vanaf half november te vinden op www.floron.nl. Vanaf dan kunt u zich aanmelden.
De wintergasten komen aan
De eerste wintergasten zijn al aangekomen. Een mooi thema waar verschillende KNNV afdelingen deze maand aandacht aan besteden.
Excursie
Za. 22 november: Ga mee met de excursie ‘Kennismaken met watervogels’. KNNV afdeling Apeldoorn
Lezing
Do. 27 november: Lezing over Ganzen op Spitsbergen door Maarten Loonen. KNNV afdeling Epe-Heerde
Cursus
Van november tot en met januari geeft de KNNV afdeling Eindhoven een cursus over ‘Winter-watervogels’ Start do. 20 november
Lees meer over activiteiten van de KNNV waarbij je wintergasten kunt ontmoeten.
Agenda van de KNNV in november Op de website van de KNNV vindt u een overzicht van lezingen, excursies en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen. Het is mogelijk te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of kinderen kunnen meedoen.
Een hoop leven
Wat gebeurt er echt binnenin een composthoop? Welke dieren leven er in de grond? Welke micro-organismen zetten plantenresten om in humus? Hoe kunnen schimmels, bacteriën en wormen je aan ‘goede’ compost helpen?
‘Een hoop leven – grond, humus en compost’ is een praktische gids en een handig naslagwerk voor iedereen die van tuinieren houdt, een tuin, balkon of moestuin heeft. Hoe ontstaat grond, hoe kunnen we het zelf namaken en bovenal: wat kun je ermee?
Sloten
Nederland is rijk aan sloten. Samen zijn ze maar liefst 300 duizend kilometer lang. De sloten zijn onmisbaar voor de aan- en afvoer van water en vormen een geliefd onderdeel van ons karakteristieke polderlandschap.
Dit boek vertelt het verrassende verhaal van sloten en hun geschiedenis, hun rol in het Nederlandse landschap en de fysische, chemische en biologische processen die erin plaatsvinden.
Stuur de Nieuwsbrief door! We hebben ruim 4500 abonnees op de landelijke KNNV nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans dat je wordt afgemeld door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.