Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief December 2016
Inhoud
Floron dag/ KNNV Botanische dag 2016
Vacatures Landelijke Bestuur KNNV
Eindejaars Plantenjacht in Harderbos
Uniek boek over Stadsnatuur Tilburg
Jongeren en natuur beleven
Actie Red de pad
 
Geslaagde bestuurders avonden
Cursus Hoe heet die wilde plant?
Agenda KNNV in december
Feestelijke najaarsactie uitgeverij
Het Stadsparadijs
Florondag/ KNNV Botanische dag 2016
FLORON en de KNNV nodigen je van harte uit voor de FLORON-dag op zaterdag 10 december 2016 in Nijmegen. Het thema is “Flora in beweging”. We bieden een gevarieerd programma met 12 lezingen, 10 flitspresentaties, drie workshops en  gelegenheid om bij te praten of een van de stands te bezoeken. Maak kennis met de mensen achter Gewildgroei, ontmoet botanisch filosoof Norbert Peeters en hoor welke gevolgen de nieuwe Wet Natuurbescherming heeft voor de Nederlandse wilde flora.
Kom je ook?

Lees meer
naar boven
Vacatures Landelijk Bestuur KNNV
In het landelijk bestuur van de KNNV ontstaan in 2017 twee vacatures. We zijn op zoek naar een penningmeester en een algemeen bestuurslid. De huidige penningmeester Herman ten Grotenhuis stelt zich niet herkiesbaar. Een eerdere vacature, ontstaan door het vertrek van Kees Nieuwerth in 2015 is nog niet opgevuld. De verkiezing vindt plaats op de Vertegenwoordigende Vergadering van 1 april 2017. We nodigen kandidaten van harte uit te reageren. Een uitgebreide functieomschrijving vind je op de website. Met vragen kan je terecht bij Kai Waterreus, voorzitter van het landelijk bestuur.

Meer informatie
naar boven
Eindejaars Plantenjacht in Harderbos
Ga op 29 december mee met KNNV afdeling Noordwest Veluwe op Eindejaarsplantenjacht. De route gaat door het Harderbos bij Zeewolde. We speuren naar bloeiende planten. De eindejaars plantenjacht is een landelijk initiatief van FLORON. Door het relatief warme weer verwachten we dit jaar een recordaantal plantensoorten bloeiend te vinden.

Lees meer
naar boven
Uniek boek over Stadsnatuur Tilburg
De KNNV-afdeling Tilburg heeft een uniek boek uitgebracht: "Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende wingerd". Het boek laat de verrassende veelzijdigheid aan natuur in de stad zien. Je leest over knorrende mannen, mölderkes, vliegende tandems, spuugbeestjes en keldervarkens. Het boek bevat een selectie van columns van Rob Vereijken over stadsnatuur die de afgelopen 12,5 jaar verschenen in de Tilburgse Koerier. Al jaren onderzoekt hij met nieuwsgierigheid de natuur in de stad, vanuit de gedachte dat je niet ver hoeft te reizen om verwonderd te raken.

Lees meer
naar boven
Jongeren en natuur beleven
In het voorjaar 2017 geeft de WoesteLand academie diverse workshops over jongeren en natuur beleven. Iedereen die jongeren bij natuur en duurzaamheid wil betrekken kan meedoen. WoesteLand heeft veel ervaring op dit gebied en wil deze kennis graag met natuurorganisaties delen.

Lees meer
naar boven
Actie Red de pad!
De Paddenwerkgroep Brouwerskolkweg van de KNNV afdeling Haarlem is de actie `Red de pad` gestart. Hiermee willen zij geld inzamelen voor een nieuw paddenscherm van 300 meter. Ieder jaar, vanaf eind februari, trekken veel padden van de duinen naar hun voortplantingswater ‘Het Brouwerskolkje’. Op de drukke weg in Overveen lopen de padden het risico plat gereden te worden. De actie loopt tot eind december.

Lees meer
naar boven
Cursus: Hoe heet die wilde plant?
KNNV afdeling Arnhem organiseert jaarlijks een cursus Wilde Planten. Al meer dan vijfhonderd mensen hebben deze cursus gevolgd. Wil jij ook leren om met behulp van een flora de naam van wilde planten te vinden? Doe dan mee! Er komen ook andere onderwerpen aan bod zoals de bouw van planten, de voortplanting, de relatie met insecten en de systematiek. Natuurlijk is er ruimte voor bewondering en verwondering. De cursus start in april 2017.

Lees meer
naar boven
Geslaagde bestuurdersavonden KNNV
In oktober organiseerde het landelijk bestuur van de KNNV drie geslaagde bestuurdersavonden met workshops over Natuurbescherming, PR&communicatie en het penningmeesterschap van een afdeling. Ruim 50 bestuursleden van verschillende afdelingen deden mee. Er is veel informatie uitgewisseld en ervaringen gedeeld. Afdelingen leren van elkaar en de onderlinge banden zijn aangehaald. Met deze avonden wordt de bestuurlijke kracht van de afdelingen versterkt. De opzet is geslaagd en voor herhalingvatbaar in 2017. De presentaties zijn te vinden op de KNNV website.

Lees meer
naar boven
Agenda van de KNNV in december

Op de landelijke website van de KNNV vind je een Overzicht van lezingen en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen.
Het is mogelijk om te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of kinderen kunnen meedoen.

Excursies            Cursussen             Lezingen
naar boven
Feestelijke najaarsactie KNNV uitgeverij
Tot 50% korting! Profiteer van onze feestelijke najaarsactie, geldig tot 31december 2016. Bestel nu met flinke korting: onder andere De Nederlandse biodiversiteit, Veldgids planten- en rompgemeenschappen, Het grote vlinderboek, Over elfjes en kogelgaten, Plukalmanak, Eetbare paddenstoelen, Pomodori, Buurttuinieren, Mijn Reigerparadijs en nog veel meer.

Lees meer
naar boven
Het stadsparadijs 
Een inspirerende roman voor tuinliefhebbers over winkeldame Viola en hovenier Henk, die samen een tuinontwerpwinkel in Amsterdam runnen. Het boek mag dan lezen als een roman, tussen de regels door staat het boordevol weetjes over tuinieren en adviezen voor de eigen stadstuin. Voor sommigen zal dit boek een feest van herkenning zijn, voor anderen juist een eyeopener. Grappig, onderhoudend en leerzaam voor iedereen met passie voor tuinbeleving en tuinieren in de stad.

Naar het inkijkexemplaar
naar boven
Deze nieuwsbrief voor leden en belangstellenden van de KNNV verschijnt 10x per jaar.
Stuur de Nieuwsbrief door!
De landelijke KNNV Nieuwsbrief heeft ruim 5000 abonnees. Wil je de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans afgemeld te worden door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.
  afmelden                                aanmelden                          doorsturen
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Josje Henkelman
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email