Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief   Juni / Juli 2015
Inhoud
Symposium "Groene stad van de toekomst"
Tuinambassadeurs actief in nieuwbouwwijk
Insectenweekend 4 t/m 6 september

Verslag paddentrek Delfland

 
Natura in nieuw jasje
Agenda KNNV
Vogels kijken op Mallorca
Basisgids Grassen
Stem voor natuur!
Onze waardevolle natuur wordt beschermd door Europese regelgeving, maar helaas overweegt de Europese Commissie deze regelgeving af te zwakken en de vooruitgang die we de afgelopen decennia hebben geboekt teniet te doen. Om te  voorkomen dat de natuur haar bescherming verliest wil de Europese Commissie jouw mening weten, dus laat jouw stem horen.
Lees meer
Symposium "De groene stad van de toekomst"
Zaterdag 29 augustus organiseert de Heimans en Thijssestichting samen met KNNV en IVN het symposium "De groene stad van de toekomst" in het Gemeentemuseum in Den Haag. Groene steden hebben de toekomst. Dat heeft Jac P. Thijsse, grondlegger van de natuurbescherming in Nederland, al lang geleden ingezien. Vergroening van steden wordt steeds actueler. Klimaatverandering en toenemend verkeer vormen een groeiende uitdaging. Deelnemers aan het symposium kunnen ’s morgens de tentoonstelling “Holland op z’n mooist” in het Gemeentemuseum bezoeken.

Lees meer
naar boven
Tuinambassadeurs actief in nieuwbouwwijk
In Epe wordt gebouwd aan de nieuwbouwwijk Klaarbeek. De KNNV afdeling Epe-Heerde wil samen met de toekomstige bewoners werken aan het inrichten van groene tuinen. Er wordt samengewerkt met gemeente en woningbouwvereniging. Tijdens een informatieavond werden materialen uitgedeeld.Tuinambassadeurs van de afdeling staan klaar om advies te geven aan de toekomstige bewoners.

Lees meer
naar boven
Insectenweekend
De Landelijke Insectenwerkgroep van de KNNV organiseert van 4 t/m 6 september een zomerweekend in Netersel. We gaan op pad in natuurgebieden in de omgeving en bekijken zomerinsecten, die zowel in droge als vochtige gebieden gevonden kunnen worden. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er presentaties en bij droog weer wordt de nachtvlinderlamp opgezet.

Lees meer
naar boven
Verslag paddentrek Delfland
KNNV afdeling Delfland organiseert elk jaar op veel plekken in Delfland het overzetten van padden. Zij doet dit met de hulp van heel veel vrijwilligers. Een uitgebreid overzicht van de resultaten van de paddentrek 2015 staat nu op de website van de afdeling. Wil je meer weten over de soorten, aantallen en plaatsen van de jaarlijkse paddentrek, lees dan snel verder!
 
Lees meer
naar boven
Natura in een nieuw jasje
Natura, het ledenblad van de KNNV, is in een nieuw jasje gestoken! Met een andere uitgever en een nieuwe hoofdredacteur ziet het blad er wat frisser en strakker uit. In dit nummer weer volop nieuws over veldbiologie, zoals stadsnatuur, Jac. P. Thijsse, adoptiegroen en Idylles. Leden van de KNNV ontvangen Natura gratis.

Word lid van de KNNV
naar boven
Agenda van de KNNV in juli

Op de website van de KNNV vindt u een overzicht van lezingen en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen.
Het is mogelijk om te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of kinderen kunnen meedoen.


Excursies             Cursussen              Natuurwandelingen
naar boven
Vogels kijken op Mallorca
Het eiland Mallorca is een schitterende natuurbestemming in de Middellandse Zee. Vogelaars, wandelaars en natuurfotografen vinden hier een waar paradijs. ‘Vogels kijken op Mallorca’ beschrijft de beste vogelplekken, 15 wandelroutes en geeft praktische tips voor observatie en fotografie. Onmisbare bagage voor iedereen die Mallorca wil ontdekken.

Lees meer
naar boven
Basisgids Grassen
Een toegankelijke basisgids voor beginners en gevorderden. Herken snel en betrouwbaar 100 algemene soorten grassen, cypergrassen en russen aan de hand van fraaie kleurenfoto’s en unieke detailfoto’s. Van riet tot straatgras, van zandzegge tot wollegras en van pitrus tot ruige veldbies. Voor iedereen die eens met andere ogen naar grasachtigen wil leren kijken.

Lees meer
naar boven
Deze nieuwsbrief voor leden en belangstellenden van de KNNV verschijnt 10x per jaar
Stuur de Nieuwsbrief door!
We hebben ruim 4500 abonnees op de landelijke KNNV nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans dat je wordt afgemeld door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.
  afmelden                                aanmelden                          doorsturen
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Josje Henkelman
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email