Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief    December 2014
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Inhoud
Jubileumboek Gebied en der wijs
Botanische dag
Voordeelabonnement Mens en Natuur
Lintje voor KNNV Jeugdleden

Plantenjacht
Project Natuur
Cursus Natuurlijke voortuinen
Vogels herkennen voor echte vogelaars
Agenda KNNV in december
Natuurfotografie voor kinderen 
Vogels kijken in Noordoost Duitsland
Jubileumboek Gebied en der wijs
KNNV afdeling Bollenstreek heeft ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan een prachtig jubileumboek gemaakt: "Gebied en der wijs". Het boek bevat 24 gebiedsbeschrijvingen in de Bollenstreek geïllustreerd met (wandel)kaartjes en de rijkdom aan flora en fauna per gebied.

lees meer
naar boven
Botanische dag
KNNV en FLORON nodigen u van harte uit voor de FLORON-Botanische dag op zaterdag 13 december 2013 in Nijmegen. In twee zalen is er een gevarieerd programma met lezingen en flitspresentaties. In de pauzes is er gelegenheid om bij te praten en stands te bezoeken. Er zijn natuurboeken en plantenzaden te koop. We hopen u op 13 december te ontmoeten.
 
lees meer
naar boven
Voordeelabonnement Mens en Natuur
IVN en KNNV willen elkaar beter leren kennen en werken steeds meer samen. In het kader van deze kennismaking bieden IVN en KNNV elkaars leden een voordeelabonnement aan op hun ledenmagazines. Mens en Natuur is het magazine van IVN en verschijnt vier keer per jaar. Elk nummer staat boordevol inspiratie, natuurnieuws, interviews, reportages, praktische tips en meer. Ben je KNNV-lid en wil je Mens en Natuur ontvangen? Je kunt nu abonnee worden voor €12,50 i.p.v. €20,- per jaar.

lees meer
naar boven
Lintje voor KNNV jeugdleden
Nick Noest en Denzell Ezeh, twee jeugdleden van de KNNV-afdeling Leiden en omgeving, hebben op 21 november 2014 een jeugdlintje van de stad Leiden ontvangen. De jongens kregen een lintje als waardering voor hun vrijwillige en bijzondere bijdragen aan het Vissenmonitoringsproject in Leiden. De jongens zijn zeer behendig en gedreven in het inventariseren van plaatselijke grachtbewoners, zoals vissen, kreeften en krabben. Zij verzorgen als ware biologen excursies over al die levensvormen. Bovendien helpen ze enthousiast bij het schoon­houden van de grachten.
 
lees meer
naar boven
Foto: Willie Riemsma: staat de voorjaarsbode Vroegeling al in bloei?
Plantenjacht
In een ogenschijnlijk onmogelijk periode, tussen 25 december en 4 januari, gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op plantenjacht. Maak tussen alle feestelijkheden door een wandeling van één uur in je eigen buurt en noteer welke wilde en verwilderde planten nog in bloei staan. Geef dit door aan FLORON via www.plantenjacht.nl. Er is zelfs een zoekkaart die u kunt downloaden.
 
lees meer
naar boven
Project Natuur
Wikipedia is voor veel mensen de eerste halte op zoek naar kennis. Wikimedia Nederland werkt nu aan meer en betere informatie over de natuur op Wikipedia. Er is veel mogelijk: betere artikelen, links naar brondocumenten en uploads van data. We zijn op zoek naar KNNV leden die willen meedenken en meepraten over de beste manier om ‘Project Natuur’ te kunnen vormgeven.

lees meer
naar boven
Cursus Natuurlijke Voortuinen
De KNNV afdeling Deventer organiseert in januari 2015 de cursus Natuurrijke voortuinen ontwerpen. Onder professionele begeleiding maak je een tuinontwerp en beplantingsplan voor de eigen voortuin met een rijk planten- en dierenleven.

lees meer
naar boven
Vogels herkennen voor echte vogelaars
Maandag 9 februari 2015 start voor het 6e jaar de cursus “Vogels kijken en herkennen”. De cursus wordt gegeven door KNNV Afdeling Zeist en is bedoeld voor mensen met basiskennis van vogels kijken. In deze vogelcursus leer je bijna alle vogels van Nederland herkennen op uiterlijk, gedrag en hun geluiden.

lees meer
naar boven
Agenda van de KNNV in december
Op de website van de KNNV vindt u een overzicht van lezingen, excursies en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen. Het is mogelijk te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of  kinderen kunnen meedoen.

Lezingen                    Excursies
              Cursussen          
naar boven
Natuurfotografie voor kinderen
Hoe word je een ‘echte’ natuurfotograaf? Met dit verrassende doe-boek! Voor kinderen die graag lekker buiten zijn en (beter) willen leren fotograferen. Geschreven door twee veertienjarige jongens met een grote passie voor natuurfotografie. Hun kennis, ervaring en enthousiasme delen ze graag met andere kinderen. Je hebt geen dure camera nodig. De natuur ontdekken en beleven, daar gaat het om!

lees meer
naar boven
Vogels kijken in Noordoost Duitsland

Het noordoosten van Duitsland is rijk aan uitgestrekte natuurgebieden: grote en kleinere meren, gevarieerde loofbossen, rijke uiterwaarden en zompige moerassen. 'Vogels kijken in Noordoost-Duitsland' laat je kennismaken met deze prachtige landschappen waar je zomaar bevers, kraanvogels, grote trappen, vis- en zeearenden kunt tegenkomen.
 
lees meer
naar boven
Stuur de Nieuwsbrief door!
We hebben ruim 4500 abonnees op de landelijke KNNV nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans dat je wordt afgemeld door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Matti van Wifferen
  afmelden                                aanmelden                          doorsturen