Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief Mei 2014
KNNV maakt je wegwijs in de natuur
www.knnv.nl
Inhoud
Kampeervakanties
Maak je eigen natuurboek!
Bijenschoolkrant
Haal de natuur nu ook digitaal in huis!
Muurplanten in Amsterdam
Huisvesting aangeboden
Excursies
Lezingen en cursussen
Wildplukken
Vogels kijken op Lesbos
Voorjaarsvlinders
Er vliegen al aardig wat vlinders rond. Het muntvlindertje is een klein beestje dat je al gauw over het hoofd ziet. Maar mooi dat ie is!  Lees meer
foto Marek Szczepanek
Kampeervakanties voor KNNV-ers en IVN-ers
Wil  je  samen met andere natuurliefhebbers genieten van het idyllische landschap rond Winterswijk? Of kraanvogels zien in Noord Oost Duitsland? Ga dan eens mee met een kampeervakanties van de KNNV. Het is nog mogelijk je in te schrijven voor deze zomer. (foto: Marek Szczepanek)

lees meer
naar boven
Maak je eigen natuurboek!
KNNV Uitgeverij biedt auteurs nu de mogelijkheid om in eigen beheer te  publiceren. Niet alle manuscripten zijn geschikt om direct in hoge oplage uit te geven. Via Anoda Publishing (partner van de KNNV uitgeverij) bepaalt u als auteur zelf  inhoud, vorm en prijs van het boek.

lees meer
naar boven
Bijenschoolkrant
Bijen zijn belangrijke bestuivers en leveren daarmee een essentiële bijdrage aan de  wereldwijde voedselproductie en biodiversiteit. De KNNV heeft mooie voorlichtingsmaterialen over bijen, waaronder de schoolkrant: “Zoemers en Prikkers”. De schoolkrant is geschikt voor groep 6-8 van het basisonderwijs.

lees meer
naar boven
Haal de natuur nu ook digitaal in huis!
De gratis app NatuurLink is de digitale kiosk van de KNNV Uitgeverij. Download deze gratis app en krijg toegang tot de digitale collectie natuurgidsen, natuur apps en het magazine Natura. De kiosk wordt nu gevuld met zes praktijkgidsen voor natuurbeheer. Daarna volgen titels rondom ‘Vogels van Nederland’ en de veldgidsen.

lees meer
naar boven
Muurplanten in Amsterdam
In 2013 onderzocht  de muurplantenwerkgroep van de KNNV afdeling Amsterdam, de Amsterdamse grachten en kademuren op beschermde muurplanten. Het resultaat is te lezen in een zeer informatief rapport. Ook leuk is de digitale kaart waarmee je de muurplanten kunt vinden. (foto Teun Spaans)

lees meer
naar boven
Huisvesting aangeboden

Aangeboden: In de gemeente Wapenveld, aan de Werverdijk tegenover gemaal Pauwel Bakhuis: een riant wooncomplex met 90 wooneenheden voor startende oeverzwaluwen. De woningen zijn per direct te betrekken. Dit prachtige project is uitgevoerd door een enthousiaste groep van 12 vrijwilligers van de vogelwerkgroep van de KNNV afdeling Epe/Heerde.

lees meer
naar boven
Excursies

vr 2 mei  Nachtegalenwandeling
KNNV afdeling Haarlem en omstreken

za 10 mei  Sleepnet-excursie naar het Noord-Hollands duinreservaat
KNNV gewest IJssel en Lek

za 10 mei Groentjes (vlinder!) wandeling
KNNV afdeling Den Helder

Meer KNNV excursies zijn te vinden in de Agenda
naar boven
Cursussen en lezingen

Cursus Nachtvlinders start wo 7 mei.
Een bijzondere cursus op soms bijzondere tijdstippen
KNNV afdeling Breda

Lezing "De Heuvelrug door vlinderogen"  do 8 mei 20:00 uur
door Kars Veling van de Vlinderstichting
KNNV afdeling Zeist Heuvelrug Kromme Rijn 

Lezing "Waarom water water is" do 15 mei 20:00 uur
Deze lezing vormt de aftrap van de soortenzoekdag.
KNNV afdeling Lelystad
naar boven
Agenda van de KNNV in mei
Op de website van de KNNV vindt u onder Agenda een overzicht van lezingen, excursies en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen. De activiteiten staan elke maand per afdeling genoemd.

Doe mee en kijk in de KNNV agenda
naar boven
Wildplukken
Natuurgerijpt, vers geplukt en onbespoten. Wat is er leuker dan eten uit de natuur? Appels, noten, bessen en nog veel meer. Wildplukken geeft je de inspiratie om al deze delicatessen te vinden, te plukken en te bereiden. Met de uitvouwbare Wildplukkaart vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet.
 
Lees meer
naar boven
Vogels kijken op Lesbos
Lesbos is een geliefde bestemming onder vogelaars, fotografen en andere natuurliefhebbers. Er komen ruim 300 vogelsoorten voor, waaronder maar liefst 33 soorten roofvogels en een keur aan bijzondere steltlopers, watervogels en zangvogels.
'Vogels kijken op Lesbos' is de ideale gids voor iedereen die deze vogelrijkdom wil ontdekken. Het boek beschrijft de belangrijkste soorten ende  beste vogelplekken op het eiland. Met talloze praktische tips voor fotografen.

Lees meer
naar boven
Stuur de Nieuwsbrief door!
We hebben ruim 4400 abonnees op de landelijke KNNV nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan de nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans dat degene aan wie je doorstuurt jou voor de nieuwsbrief afmeldt.
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Matti van Wifferen
Contactgegevens:
info@knnv.nl              

afmelden                                aanmelden                          doorsturen

Volg ons op Twitter