Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief maart 2017
Inhoud
Jaarvergadering KNNV zaterdag 1 april
KNNV kampeervakanties 2017
Groen Kieskompas
Veldcursus ecologie voor studenten
KNNV afdeling Deventer 100 jaar

 
Vogelvaartocht op het IJsselmeer
Agenda KNNV in maart
Tweedehandsboeken KNNV
Crossbill Guide Western Andalucia
Vogels en de liefde
Jaarvergadering KNNV zaterdag 1 april
Zaterdag 1 april is de Vertegenwoordigende Vergadering van de landelijke KNNV in Utrecht. 's Morgens komen in het huishoudelijk gedeelte het jaarverslag 2016, het Meerjarenbeleidsplan 2017-2021 en het jaarplan voor 2017 aan de orde en is er verkiezing van bestuursleden. Wim Zolf is aftredend en herkiesbaar. Penningmeester Herman ten Grotenhuis treedt af, er ontstaat een vacature. Het bestuur roept kandidaten op zich te melden. 's Middags komt Frank Berendse spreken over de toekomst van de natuurbescherming in Nederland.

Lees meer
naar boven
Laatste plaatsen KNNV natuurreizen
Schrijf je voor 1 april in voor de laatste plekken op de vogelreis naar Falsterbo in Zweden en Rügen in Noord-Duitsland. Er is ook nog plaats op de zeereis van Engeland naar Spanje. Op deze reis kun je de pijlstormvogel, jagers en dolfijnen tegenkomen. 
Lees meer
KNNV kampeervakanties 2017
Tot 1 maart is het nog mogelijk je aan te melden voor KNNV kampeervakanties deze zomer. Er zijn nog plekken vrij voor de Ebrodelta in Spanje, de Dordogne, Roemenië en Wales. Het zijn actieve vakanties in prachtige natuurgebieden. Bij de dagelijkse excursies kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Een lange of korte wandeling, een stuk fietsen of een oud stadje bezoeken.

Inschrijven
naar boven
Groen Kieskompas
Welke partij past bij jou? Iedere Nederlander die milieu en natuur mee wil laten wegen in zijn of haar stemkeuze op 15 maart, kan het groenkieskompas.nl invullen. De invuller krijgt 30 stellingen over natuur, klimaat, energie, mobiliteit en landbouw voorgelegd. Het Groen Kieskompas geeft inzicht hoe politieke partijen staan tegenover groene thema’s.

Lees meer
naar boven
KNNV afdeling Deventer 100 jaar
Wie jarig is trakteert! In 2017 bestaat KNNV afdeling Deventer 100 jaar en geeft daarom 100 gierzwaluwkasten cadeau. De nestkasten worden opgehangen door leden van de vogelwerkgroep IJsselstreek. Met 100 extra broedgelegenheden leveren we een bijdrage aan de bescherming van de gierzwaluwen in Deventer en omstreken.

Lees meer
naar boven
Veldcursus ecologie voor studenten
Ben je student PABO, Bos- en Natuurbeheer, (Toegepaste) Biologie en wil je je kennis vergroten? In augustus 2017 organiseert de KNNV twee cursussen ecologie, flora en fauna voor studenten. De cursussen zijn leerzaam, goedkoop en ontzettend leuk. De deskundige begeleiding leert je alles over insecten, planten, vogels en de natuur van Nederland. Voorkennis is niet nodig, we beginnen bij de basis. Ook als je al best wat weet van veldbiologie, is er heel veel te leren.

Lees meer
naar boven
Vogelvaartocht op het IJsselmeer
Ga mee op zaterdag 11 maart het IJsselmeer op. Met de MS Friesland, de voormalige veerboot naar Terschelling, varen we vanuit Enkhuizen en kijken naar vogels die hier de winter doorbrengen. Natuurlijk gaan we op zoek naar de tienduizenden toppereenden op het IJsselmeer. We varen ook langs vogeleiland de Kreupel, een hotspot voor rustende watervogels.

Lees meer
naar boven
Agenda van de KNNV in maart

Op de landelijke website van de KNNV vind je een Overzicht van lezingen en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen.
Het is mogelijk om te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of kinderen kunnen meedoen.

Excursies            Cursussen             Lezingen
naar boven
Tweedehandsboeken KNNV
De KNNV heeft een ruim assortiment aan goede en bruikbare tweedehands boeken, zoals naslagwerken en veldgidsen. Deze collectie is te danken aan leden of hun erfgenamen, die hun boeken gratis ter beschikking stelden aan de KNNV. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten gunste van de KNNV. Als u op zoek bent naar een boek of Wetenschappelijke mededelingen, bekijk dan het aanbod op onze website.

Lees meer
naar boven
Crossbill Guide Western Andalucía
Dit is een van de twee nieuwe natuurreisgidsen in de Crossbill Guides Serie die de regio Andalusië in Spanje behandelt. Dit deel behandelt de westelijke provincies Huelva, Sevilla, Cádiz en Málaga. Het beschrijft routes en hotspots, waaronder Coto Doñana, Cádiz en de straat van Gibraltar, Alcornocales, Sierra de Grazalema, las Nieves and Morena. Net als alle andere Crossbill Guides, beantwoordt deze titel twee vragen: wat maakt deze regio zo speciaal, en hoe kun je deze mooie natuurgebieden zelf optimaal verkennen?

Naar het inkijkexemplaar
naar boven
Vogels en de liefde
Hoe zit dat eigenlijk met vogels en de liefde? Zijn vogels voor altijd bij elkaar of vervluchtigt de liefde al snel? Van zomerhuwelijk en vurige liefde tot jarenlange trouw en treuren na de dood van de partner; verleiding, vreemdgaan, latrelaties, homoseksualiteit. Het passeert allemaal de revue in Vogels en de liefde.

Naar het inkijkexemplaar
naar boven
Deze nieuwsbrief voor leden en belangstellenden van de KNNV verschijnt 10x per jaar.
Stuur de Nieuwsbrief door!
De landelijke KNNV Nieuwsbrief heeft ruim 5200 abonnees. Wil je de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans afgemeld te worden door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.
  afmelden                                aanmelden                          doorsturen
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Josje Henkelman
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email