Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief   Maart 2014
KNNV maakt je wegwijs in de natuur
www.knnv.nl
Inhoud
Jaarvergadering KNNV
Meer natuur in je buurt
Herdenkingsjaar Eli Heimans
Minisymposium over de ringslang

Fête de la Nature
100 soorten in de tuin-tellijst
Excursies
Lezingen
Cursussen
Zaaiagenda
Stadsvogels in hun domein

 
De tuin van de Hoornbloem
Aardhommelkoninginnen worden wakker en zoeken een plek om een nestje te maken. Lees meer
Jaarvergadering KNNV
Het landelijk bestuur van de KNNV nodigt u uit voor de Vertegenwoordigende Vergadering op zaterdag 5 april 2014 van 10.30 tot 16.00 uur  in het Koetshuis te Nijkerk. Op de agenda staan het jaarplan voor 2014, jaarverslag en jaarrekening 2013, verkiezing bestuursleden en presentaties in het kader van het jaarthema “Natuur in je buurt”.

Lees meer
naar boven
Meer natuur in je buurt
In het kader van het KNNV jaarthema "Meer natuur in je buurt" organiseert de KNNV afdeling Utrecht een rondleiding in het  tuinenpark de Pionier. Op dit complex zijn 60 soorten vogels, 20 soorten dagvlinders en 7 soorten amfibieën en reptielen te vinden.
Ook meer natuur in uw tuin? Ga mee met één van de negen excursies van Dik Vonk vanaf 1 maart in de stadskweektuin Ter Kleef in Haarlem.

Lees meer
naar boven
Herdenkingsjaar Eli Heimans
Op 22 juli 2014 is het 100 jaar geleden dat Eli Heimans, één van de oprichters van de KNNV, overleed. Samen met Jac. P. Thijsse stond hij aan de basis van de natuurbescherming in Nederland. De Heimans en Thijsse Stichting brengt het gedachtegoed van Eli Heimans onder de aandacht met een boek over zijn leven, een App, lezingen en wandelingen.

Lees meer
naar boven
Minisymposium over de ringslang
KNNV afdeling Delfland organiseert op vrijdag 14 maart samen met RAVON  en de Ringslangen Werkgroep Zuid-Holland een minisymposium: "De ringslang in Zuid-Holland, een opportunist in opmars". Plaats is Naturalis, Leiden. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Lees meer
naar boven
Fête de la Nature
Mensen een inspirerende en feestelijk ervaring in de natuur bezorgen door heel Nederland. Dat is wat Fête de Nature wil bereiken op 24 en 25 mei. Door traditionele natuuractiviteiten maar ook onverwachte en verrassende combinaties. Heb je een leuk idee om mensen een feestelijke ervaring in de natuur te laten beleven? Doe mee en meld je aan.

Lees meer
naar boven
De 100 soorten in de tuin- tellijst
Vlakbij huis valt er veel te zien en te beleven! Marijke van Damme, werkte mee aan de herkenningskaart "Dieren in de tuin". Zij heeft in haar tuin meer dan 100 plant- en diersoorten en vertelde erover in het radioprogramma VARA Vroege Vogels.
Wil je weten hoeveel planten en diersoorten er in jouw tuin leven?  Download dan gratis de 100 soorten in de tuin-tellijst.

Lees meer
naar boven
Excursies

za 29 maart Ganzen, zwanen en eenden kijken in de Kop van Overijssel
KNNV afdeling  Noordwesthoek

do 11 maart Ochtendexcursie Westduinpark
KNNV afdeling Den Haag

za 22 maart Mossenexcursie Stad Utrecht
KNNV afdeling  Zeist Heuvelrug Kromme Rijn

Meer KNNV excursies zijn te vinden in de Agenda
naar boven
Lezingen

KNNV afdeling Roosendaal  di. 11 maart 19:30 uur
Spinnen door Emmy Blok

KNNV afdeling Breda vr. 14 maart 13:00 - 17:00 uur
Studiemiddag over bloemrijke bermen en ecologisch beheer

KNNV afdeling Gouda wo. 26 maart 20:00 uur
Spinnen door Peter van Helsdingen
naar boven
Cursussen

Vogelcursus, start di. 25 maart. Leer de vogels herkennen, vier dinsdagavonden.
KNNV afdeling IJssel en Lek

Tuinieren voor (wilde) dieren, start za. 1 maart. Wat zijn de mogelijkheden om meer dieren in de tuin te krijgen? We kijken vooral naar wat grotere tuinen.
KNNV afdeling Den Helder

Planten determineren, start do. 27 maart. 
Altijd al met een flora willen leren werken? Dat kan nu! De cursus voor zowel beginners als gevorderden is vooral op de praktijk gericht.
KNNV afdeling Eindhoven

Wilde planten, start 9 april. Al meer dan vijfhonderd mensen hebben deze cursus bij ons gevolgd. Je leert hoe je met een flora zelf de naam van wilde planten kunt vinden.
KNNV afdeling Arnhem
naar boven
Agenda van de KNNV in maart
Op de website van de KNNV vindt u onder Agenda een overzicht van lezingen, excursies en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen. De activiteiten staan elke maand per afdeling genoemd.

Doe mee en kijk in de KNNV agenda
naar boven
Zaaiagenda
Een complete gids met de zaai- en oogstmomenten van 90 groentesoorten en 1100 groenterassen! Met veel nuttige tips en wetenswaardigheden, extra aandacht voor biologische en historische zaden, de beste teeltmomenten, vergeten groenten, kleine moestuinen, pot en bak.

Lees meer
naar boven
Stadsvogels in hun domein
Vogels in de stad tellen en beschermen. Dit boek laat je kennis maken met 18 stadse vogelgemeenschappen in verschillende wijktypen. Welke vogelsoorten komen er voor en in welke aantallen? Scoort mijn wijk onder of boven het landelijk gemiddelde? Waarom ontbreken sommige vogels? En wat kunnen we daaraan doen?

Lees meer
naar boven
Stuur de Nieuwsbrief door!
We hebben ruim 4300 abonnees op de landelijke KNNV nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan de nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma!
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Matti van Wifferen
Contactgegevens:
info@knnv.nl              

afmelden                                aanmelden                          doorsturen

Volg ons op Twitter