Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
KNNV nieuwsbrief   Juni 2015
Inhoud
Jubileum KNNV afdeling Doetinchem
Kampeervakantie in natuurgebieden
Tegel eruit, plant erin, Tuinweek

Presentatie brochure Renkums Beekdal
Soortenrijkdom Nijmegen in beeld
Vogelzeilexcursies De Kreupel
Woesteland zomerweken
Agenda KNNV

Veldgids Rompgemeenschappen
Natuurgids Middellaandse Zee
Stem voor natuur!
Onze  waardevolle natuur wordt beschermd door Europese regelgeving, maar helaas overweegt de Europese Commissie deze regelgeving af te zwakken en de vooruitgang die we de afgelopen decennia hebben geboekt teniet te doen. Om te  voorkomen dat de natuur haar bescherming verliest wil de Europese Commissie jouw mening weten, dus laat jouw stem horen.
Lees meer
Jubileum KNNV afdeling Doetinchem
Op 6 en 7 juni viert KNNV afdeling regio Doetinchem met een publieksmanifestatie dat zij 100 jaar eigenaar is van een beschermd natuurgebied van 3,5 ha aan de oostkant van Doetinchem, dat onderdeel is van het Zumpe. Kom ook naar dit jubileum en maak kennis met de biodiversiteit  van dit bijzondere gebied.

Lees meer
naar boven
Kampeervakantie in natuurgebieden
Het is nog mogelijk om mee te gaan met drie KNNV kampeervakanties in de nazomer.  Ga mee  naar prachtige natuurgebieden: De duinen van Den Helder, Falsterbo in Zweden en Lac du Der in Frankrijk. Inschrijven is mogelijk tot 1 juli 2015.

Lees meer
naar boven
Tegel eruit, plant erin bij Nationale Tuinweek
Van 13-20 juni is het Nationale Tuinweek. Het thema is “Water in en om de tuin”. Wie op zaterdag 20 juni 2015 een tegel inlevert bij Intratuin, krijgt twee gratis vlinder- of bijenlokkende planten cadeau. Ook Tuinambassadeurs van de KNNV doen mee.

Lees meer
naar boven
Presentatie brochure Renkums Beekdal
De KNNV afdeling Wageningen viert  haar 105 jarig bestaan met een gratis natuurfestival Renkums Beekdal op zaterdag 13 juni 2015. Vijftig leden van de afdeling hebben in 2014 de verschillende natuursoorten in het Renkums Beekdal geïnventariseerd. De resultaten zijn samengevat in een schitterende brochure met informatie over de historie en recente ontwikkelingen van het Renkumse Beekdal. De presentatie is op woensdag 3 juni in Renkum.

Lees meer
naar boven
Soortenrijkdom van Nijmegen
Je hoeft niet meer naar Costa Rica of Afrika om de wonderen der natuur te aanschouwen, want in Nijmegen is het allemaal te zien. Urban Biodiversity Nijmegen 2015 is een project van KNNV afdeling Nijmegen en brengt de biodiversiteit in de gemeente Nijmegen in beeld.

Lees meer
naar boven
Vogelzeilexcursies de Kreupel
Stap aan boord van het 100 jaar oude monument Schuttevaer en vaar mee naar het onbewoonde vogeleiland de Kreupel.
Een uniek gebiedvoor de kust van Enkhuizen dat bestaat uit meerdere kleine eilanden omringd door ondiep water, slikken en geulen. Er verblijven duizenden vogels zoals visdieven, meeuwen, aalscholver en andere soorten zoals in augustus zwarte sterns en enkele witvleugelsterns.

Lees meer
naar boven
WoesteLand  Zomerweken
WoesteLand is de landelijke  werkgroep van IVN voor jongeren tussen 12 en 30 jaar. Deze zomer worden reizen naar bestemmingen in binnen- en buitenland georganiseerd: van Texel tot aan Ierland. WoesteLand vakanties worden begeleid door enthousiaste jonge vrijwilligers.

Lees meer
naar boven
Agenda van de KNNV in juni

Op de website van de KNNV vindt u een overzicht van lezingen en activiteiten van alle KNNV afdelingen en werkgroepen.
Het is mogelijk om te zoeken op provincie, soort activiteit, afdeling en of kinderen kunnen meedoen.


Excursies             Cursussen              Lezingen
naar boven
Veldgids Rompgemeenschappen
Het nieuwe standaardwerk over de flora van Nederland voor ecologen, beheerders en plantenliefhebbers verschijnt in juni. Plantengemeenschappen zijn groepen van samen voorkomende plantensoorten typerend voor de grote verscheidenheid aan biotopen, zoals moeras, grasland, akker en bos en zeggen veel over waterhuishouding, bodem, klimaat en landgebruik. Door intensivering zijn goed ontwikkelde plantengemeenschappen echter vrij zeldzaam geworden en verarmd. Voorintekenactie met € 5,- korting.

Lees meer
naar boven
Natuurgids Middellandse Zee
Ontdek de flora en fauna van de Middellandse zee
Een compacte, visuele gids voor liefhebbers van kust en zee. Beschrijft interessante hotspots, biotopen en meer dan 800 soorten planten en dieren van de Middellandse Zee. Boordevol schitterende illustraties, achtergrondinformatie en tips voor herkenning langs de kust en op het strand, vanaf een schip, in het water snorkelend of duikend.

Lees meer
naar boven
Deze nieuwsbrief voor leden en belangstellenden van de KNNV verschijnt 10x per jaar
Stuur de Nieuwsbrief door!
We hebben ruim 4500 abonnees op de landelijke KNNV nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen aan andere natuurliefhebbers? Graag! Gebruik daarvoor de knop "doorsturen" onderaan deze nieuwsbrief! Dus liever niet doorsturen met je eigen mailprogramma. Je loopt dan de kans dat je wordt afgemeld door degene aan wie je de nieuwsbrief doorstuurde.
  afmelden                                aanmelden                          doorsturen
Hartelijke groet,
Landelijke Vereniging KNNV
Redactie:
Yvonne van Putten en Josje Henkelman
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email