Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, Maart 2016

Activiteitenagenda

Plantenmarkt zaterdag 16 april

Plantenmarkt aan de Rotte op zaterdag 16 april van 10:00 tot 13:00

Verkocht worden: stekjes, zaailingen, zaden uit de Nautilustuin en privétuinen.
De opbrengst is voor Nautilus: voor de tuin of voor het gebouw, zoals de zonneschermen en de bankjes op het balkon.

Vrijdagavond 15 april vanaf 19.30 wordt de markt opgebouwd, de fietsenrekken worden net als voorgaande jaren buiten het hek bij de ingang geplaatst en de planten worden uitgestald.
Ook zaterdagochtend kunnen nog planten worden gebracht.
 


Op woensdag 13  april na het roeien kunnen we nog mensen met groene handen gebruiken om planten op te potten.  

Wil je planten brengen, komen helpen op woensdag, vrijdag of zaterdag, meld je aan bij: suzan.nout@ xs4all.nl

Suzan Nout

Zaterdag 16 april: openingstocht naar Dordrecht

Nog steeds plaatsen beschikbaar.

Dit jaar geen Koningsdag in Dordrecht, daarom is Nautilus dit keer wel welkom in de historische binnenstad. De tocht is geschikt voor iedereen die is afgeroeid voor wherry. De afstand is 2×20 km, zwemvest is verplicht. Verzamelen op de Oude Plantage om 9.15 uur. Lunch in Dordrecht op eigen kosten. Vertrek uit Dordrecht rond 14.00 uur. Terug op de OP rond 17.00 uur. Kosten: 5,- per persoon (koffie, thee en lekkers voor vertrek en soep met brood bij terugkomst).

De organisatie is in handen van Sofieke van Schaik en Isabelle Werneke. Je kunt je bij een van hen aanmelden of per mail opgeven via: rvnautilus.toercie@gmail.com

Paul Lageschaar

Avondroeien aan de OP


Het avondroeien aan de Oude Plantage (OP) gaat weer van start. Op donderdagavond kun je meedoen, als je je om 18.00 uur aanmeldt bij het logboek in het botenhuis. Ook een mooie kans voor ‘net-wherry-afgeroeiden’ om na de winter weer in vorm te komen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt een indeling gemaakt. Er wordt geroeid in diverse boottypen, tot plusminus 20.00 uur. 

Ernie Kortram

Nautilus&Friends

zaterdag 18 juni, Rotte

Zet deze datum in je agenda en nodig familie, vrienden en kennissen uit om langs de Rotte te komen en kennis te maken met Nautilus en de sport die jij zo graag doet.

Een van de activiteiten tijdens het lustrumjaar is Nautilus&Friends, een dag voor Nautilianen, hun familieleden, kennissen en vrienden, als ook voor omwonenden van de Rotte locatie. De dag die duurt van 11 tot 17 uur, wordt georganiseerd door de nieuwe leden 2015 met support van andere Nautilianen. Gedurende de dag, die voor jong en oud is, worden allerlei activiteiten georganiseerd en wordt ook aan de inwendige mens gedacht.

Langs het vlot liggen boten waar niet leden onder begeleiding een stukje mee kunnen roeien, de ergometers worden buiten gezet en er zijn clinics. De jeugdleden organiseren ook activeiten op en aan het water. In de loods is uitleg over onze boottypes. Ook informatie over zaken als het WK, de triatlon, enz. ontbreken niet.

Wil je op zaterdag 18 juni helpen de dag tot een succes te maken, mail dan even naar Hans van Noord, hansvannoord1@gmail.com .

Nog maar 5 plaatsen voor Parijs!

23-25 september 2016

Wil je mee op de Jubileumtocht naar Parijs van 23-25 september, wees dan snel. Er zijn nog maar 5 plaatsen en dan is het echt vol! De tocht wordt steeds verder ingevuld.

Het diner op vrijdagavond zal zijn in het Quartier Latin met Franse live muziek en aansluitend is er een lichtjes-bustocht door Parijs. De prijs is wat lager geworden, maximaal € 250.

Informatie over de tocht vind je op rvnautilus.nl.

Afroei data 2016

Afroeien aan de Rotte kan op de volgende data dit jaar,

Zaterdag 30 april
Zaterdag 28 mei
Zaterdag 25 juni
Zaterdag 30 juli
Zaterdag 27 augustus
Zaterdag 24 september
Zaterdag 22 oktober
Zaterdag 19 november
 
We beginnen rond 11:30.
Inschrijven uiterlijk woensdag voorafgaand via de website op www.rvnautilus.org  knop: afroeien.
 
Anne, Janine, Erik, Tom, Nick, Arjen en Jeroen

Wedstrijduitslagen


Op 5 maart werd er weer een Rotte Roei Competitie editie gehouden. Aangezien het een lustrumjaar is voor de Maas was deze editie uitgeroepen als Lustrum Beker. Voor Nautilus waren er maar liefst 16 teams present. 3 achten, 5 vieren, een 2x en wel 7 skiffs. Het was prachtig weer, dus er werd gestart vanaf de Rottemeren tot de ‘Bocht met de Bijbel’. Joke Stenvert en Marieke van Holten eindigden in hun skiffs in de top van het klassement als 5e en 6e!
 
Op 12 en 13 maart werd de Heineken Roei vierkamp op de Amstel gehouden. Voor onze roeiers betekent dit een driekamp. Op zaterdag wordt er een 2,5 km geroeid, vrijwel direct gevolgd door een sprint van 250m. Op zondag staat er dan nog een 5 km op het programma. Er deden 2 Nautilus teams mee: de dames 4* (Frederieke van de Blom, Marieke van Holten, Anna Bertling en Anne Rongen) en de heren 8+ (Sybolt Wiersma, Maarten van de Velde, Damir Vukovic, Maarten Hoorn, Jasper Schouten, Jeroen de Mutsert, Nick Bakker, Jeroen Harrewijne, gestuurd door Hester van Wessel). Zaterdag waren de omstandigheden erg goed, in het zonnetje werden de eerste 2 afstanden verroeid. Zondag met een pittige wind de 5 km. De dames (DVA4*) roeiden goed door en werden in hun categorie 3e van de 8. De heren (HVB8+) werden 8e van de 12.
 


Op 19 en 20 maart werd de Head of the river Amstel gehouden, één van de grootste Nederlandse wedstrijden, met een afstand van 8 km. Er deden 7 Nautilus teams aan mee. Met een fijn windje mee startten de teams vanuit Amsterdam richting Ouderkerk aan de Amstel.
Op zaterdag startte de dames 4* (Inoue), zij werden overall 53e van de 58, in hun leeftijdscategorie 10e van de 13. Anna Bertling viel in bij een Willem III DV4*, zij werd 14e van de 59, in het DVA veld 2e van de 7. De heren club 4* (Heukelom) werd 8e van de 9. Ook de heren (HVF) 8+ (Kerklaan) startte de 8 km. De heren werden 28e van de 56, in het HVF veld 7e  van de 14.

Op zondag startten de heren (HVB) 8+ (Harrewijne) als eerste. Na een goede race werden ze 20e van de 69, 7e van de 11 in hun categorie. De jeugd startte met 2 teams. De meiden in het M18 4* (Dirven) veld en Tom Becker en Broer Schipper waren met de Laak in een combi gestapt (J18 8+). De meiden werden 9e van de 9. De jongens 5e van de 5. De heren (HVB) 4* (vd Werf) werden 17/47 overall, in hun categorie 4e van de 7. Als laatsten op de zondag startte de dames 8+ (Absil). Zij werden 22e van de 34, als DVC 10e van de 16.In april staan er een paar mooie en leuke wedstrijden op de planning. Sommige wedstrijden zijn op tijd, sommige zijn boord-aan-boord races. Ook verschillen ze in afstand. Enkele worden ook in Rotterdam op de Willem-Alexanderbaan gehouden. Voor deelnemers en toeschouwers zijn er genoeg opties!
 
2 april Jeugd en Tweehead, Amsterdam Deadline inschrijven:
Verstreken
3 april Skiffhead, Amsterdam Verstreken
16/17 april Skøll cup, Bosbaan Amsterdam 7-4-2016
17 april Brabant 8, Tilburg 12-4-2016
17 april A-A race, Alkmaar 9-4-2016
22-24 april NK Klein/Westelijke regatta, WA baan, Rotterdam 17-4-2016
23 april Amstel Jeugd Voorjaarswedstrijden, Amsterdam 15-4-2016
24 april Amsterdam Masters, Bosbaan 16-4-2016
30 april – 1 mei Rottebokaal, WA baan, Rotterdam 24-4-2016
 
Graag hoor ik van jullie als jullie mee willen doen!
 
Janine Dousma, wedstrijdcoördinator
wedcomnautilus@gmail.com

Oproepen

11-stedenploeg zoekt chauffeur


Nautilus doet dit jaar met 2 ploegen Nautilus 1 “130 jaar” en Nautilus 2 “sinds 1886” mee met de 11 stedentocht op 6/7 mei 2016 (weekeinde na Hemelvaart). Het is een hele belevenis om, met in totaal zo’n 100 ploegen (1200 personen) een dag en nacht door Friesland te roeien en rijden. De sfeer is enorm gezellig en relaxed. De beide roeiploegen zijn compleet, we zoeken echter nog 1 of 2 chauffeurs voor het autorijden gedurende de tocht.

Plan is om op vrijdagochtend vanuit Rotterdam te vertrekken. Vrijdagmiddag worden de boten klaargemaakt, waarna op vrijdagavond de start. De hele nacht en volgende zaterdag wordt er door Friesland geroeid. Zaterdag avond is de finish, uitrusten en napraten in Campanile hotel Leeuwarden. Zondag na het late ontbijt terug naar Rotterdam.
De chauffeur heeft als taak de auto en/of bus te besturen en (nog belangrijker) de tijd in de gaten te houden, roeiers in de auto’s te dirigeren en op het juiste tijdstip bij het volgende wisselpunt te zijn. Kaarten en tomtom zijn aanwezig. Per roeiploeg zijn er 2 chauffeurs. Er is een roeiploeg die gaan slapen, één van de chauffeurs kan mee gaan slapen (in een trekkershut). Er zijn geen kosten voor de chauffeurs.  

Wil je meedoen aan dit fantastische evenement, of wil je meer informatie, meld je aan of bel even met Corien Bos.
 
Corien Bos
(010-2860824/06-55874330)

BotendoopTijdens de algemene ledenvergadering van 21 maart heeft Vera Swan de 'Bakkerskil' gedoopt. Een prachtige houten wherry. Lang op gewacht, maar dan heb je ook een prachtige boot!

Gezocht: (eind)redacteur(en) voor het jaarboek 2016


Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het Nautilus Jaarboek 2015. Omdat het eerste kwartaal van 2016 inmiddels al weer bijna voorbij is, zijn we dringend op zoek naar enkele redacteuren voor het Jaarboek van 2016. Tevens zoeken we een eindredacteur die de organisatie en planning van de totstandkoming van het Jaarboek voor zijn/haar rekening neemt.

Na 10 jaar redacteurschap wil Karen Teich haar pen graag overdragen. Vind je het leuk om te schrijven over onze vereniging, meld je dan aan bij de redactie via nautiliaan@rvnautilus.nl.
Wil je eerst nog iets meer weten, neem dan contact op met Karen Teich via kteich@maris.nl

Gezocht: Skiff instructeurs


De zomertijd is begonnen. Dit betekent in de avonduren roeien, genieten van de zon en voor sommige Nautilus leden een nieuwe uitdaging, namelijk de skiff. De aanmeldingen voor skiff instructie druppelen binnen en ik zou deze leden dan ook graag aan een enthousiaste instructeur willen koppelen.

Heb je zin om doordeweeks in de avonduren of in het weekend aan een groepje van twee a drie leden skiff instructie te geven, stuur een mailtje naar mettevanessen@me.com

Mette van Essen

Overige mededelingen

FiftyFitters afgeroeid voor C4


50-plussers alleen maar in een wherry? Niets is minder waar! Ook een aantal roeiers binnen FiftyFit heeft de ambitie om goed te roeien in verschillende boottypes, al streven ze niet meer naar het winnen van wedstrijden. Er is afgelopen week opnieuw een ploegje afgeroeid voor C4 en de volgende staan alweer te trappelen om instructie te krijgen.

De groep groeit gestaag want in april starten er ook weer 4 nieuwe FiftyFitters. Die beginnen dan wèl in een wherry….
 

Training Bedrijvenregatta begin april van start


Begin april gaan 8 ploegen bij Nautilus starten met de training voor de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta op 9 juli a.s. Tijdens een kick-off bijeenkomst krijgen zij ter voorbereiding nog een presentatie over de regatta, de huisregels tijdens de trainingen en de roeitechniek.In 10 weken worden de ploegen klaargestoomd om deel te nemen aan de wedstrijd. Voor die trainingen hebben we nog coaches en sturen nodig, zodat alle ploegen ook elke week een goede trainingssessie kunnen krijgen. De trainingen zijn op maandag- en donderdagavond van 19 tot 21uur in de maanden april, mei en juni.

Voor aanmelden of meer informatie kan je mailen naar: Chiharu.Inoue@unilever.com

Geslaagd!


Vera Arnts en Evelien de Looff zijn zojuist geslaagd voor de opleiding Roei-instructeur 2 van de KNRB. Gefeliciteerd!.

De KNRB heeft cursussen voor beginners en gevorderden tot op (sub)topniveau. Het duurt doorgaans een paar avonden en 2 praktijkdagen. Kijk regelmatig op www.knrb.nl onder roeiacademie en opleidingen.  En Nautilus betaalt!. “ Het was een leerzame en leuke cursus. Wie weet zijn er meer Nautilianen die wel eens zo’n cursus willen volgen” schreef Vera.
Klik hier voor: Voorjaarsbrief RoeiReizen

Werkzaamheden werkplaats OP

Maart 2016


Wherry Suez: het opknappen van de boot en losse onderdelen heeft ca. 150 uur gevergd en is grotendeels door FiftyFitters gerealiseerd. De kielstrip isgerepareerd evenals de beschadigde kimkiel. De instapplankjes zijn versterkt. Klaar voor de Rotte.

Wherry Zeemeeuw: de binnenhuid en spanten zijn geschuurd, herenigd en midscheeps is verdunde vernis aangebracht. De voetenborden zijn geschuurd en gelakt.

Wherry Amazone: aanpassen voetenborden met middenbevestiging en vlonders.

Wherry's Biesbosch en Marne: versterken instapplankjes, roer en roerpen gerepareerd.

Wherry Bakkerskil: nieuwe strokenwherry opgehaald   1 maart 2016 en gedoopt op 21 maart 2016 door Vera Swan.

Riemen: 16 riemen zijn van een blauw kruis voorzien.

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte, maart 2016
 
Chinook: Nagekeken op schade, geen reparatie vereist
Desiderius: Rubber aan blad riem 6 opnieuw vastgezet
Hert: Voetenbord hoger gezet ter voorkoming van schade aan romp
Jan v Gent: Verloren boegbal ? Deze boot heeft geen rubber boegbal
Kopenhagen: Klein onderhoud teneinde boot verkoop gereed te maken
Scirocco: Hoogte voetenbord in relatie tot rigger nagekeken, voetenbord is verplaatsbaar
Witte de With: Wieltjes van bankje vervangen
Marlijn:                  Schade aan waterkering hersteld, niewe rigger is besteld
cadetskiff: Nieuwe skiff (tot 60kg), nog geen naam bekend, luchtkasten vastgezet

Alle schoenen nagekeken van boten voor Heineken, Head en skiff Head. Klitteband van beide schoenen moeten met een ruk geopend kunnen worden. Dit jaar kijkt KNRB daar specifiek naar.
12 riemen gelakt.

In april worden de nieuwe stellingen voor loods a/d rotte afgeleverd. Deze worden opgeslagen in de werkplaats in afwachting van montage. Werkplaats is daardoor in april beperkt bruikbaar.

Desiree Verlegh
namens de werkplaats

Gebouwen 


Rotte: Werkplaats heeft nu ook energiezuinige verlichting. De kleedkamerkastjes hebben nu een ketting aan de zijkant. Wie een eigen slot wil gebruiken hoeft alleen maar het sleuteltje bij zich te houden, als je het kastje niet gebruikt kan het slotje aan de ketting worden gehangen. Cijferslotjes zijn nog handiger, kun je zelfs met een ploeg heel makkelijk gebruiken. De kastjes met een ingebouwd slot hebben de eigenschap dat ze wel erg makkelijk te forceren zijn, bovendien blijken sommige sleutels op meerdere slotjes passen.
Oude plantage: Dakdekker is langs geweest en heeft de vermoedelijke oorzaak van de lekkage in de sociëteit aangepakt. Was verder tevreden met de staat van de dakbedekkking.
Overig: verlichting voor nachttochten. Ik ben zelf in het bezit van een aantal setjes voor varen in het donker. Getest op ca 30 uur, maar ook geschikt voor pomp en met usb aansluiting voor navigatie en communicatie.

Bernard Seldenrath


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Jeannine Westenberg, Karen Teich en Sheila Tan

Copyright © *|2016|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp