Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, oktober 2015

Activiteitenagenda

Algemene Ledenvergadering: maandag 30 november

Tijd: 20:00 uur
Locatie: OP Plantagelaan 5 Rotterdam.
  • belangrijk: verkiezing nieuwe voorzitter, vaststelling vlootplan 2016 en werkplan & begroting 2016 (de stukken zijn binnenkort op de website te vinden)
  • interessant: voorbeschouwing en achtergrondinformatie Wereldkampioenschappen Roeien bij ons 'in de achtertuin': Willem Alexanderbaan 21-28 augustus 2016

Jeugdroeikamp 2015

Op 22 en 23 oktober j.l. heeft het jeugdbestuur van Nautilus voor de tweede keer het roeikamp georganiseerd. De opkomst was goed, met 19 jeugdleden (inclusief het jeugdbestuur) was het gezellig druk en heerste er een goede sfeer. Het programma bestond uit drie keer roeien, waarvan één keer in een acht. De andere keren mochten we zelf nummers kiezen waarin we gingen roeien. Ook hebben we één keer met een motorbootje filmopnames gemaakt van het roeien, zodat er materiaal is om te reflecteren.
Anders dan vorig jaar, aten we niet aan één grote tafel, maar was er 's avonds een lopend buffet.
 
Wij vonden het een zeer geslaagd roeikamp. Zien we jullie volgend jaar weer?
 
Tom, Arend, Hester, Noor en Willem
Het jeugdbestuur

Wedstrijden in het najaar

Rotte Competitie
Op 26 september was de eerste wedstrijd van de Rotte Competitie 2015-2016. Onder de 122 deelnemers waren 23 Nautilianen. In het klassement staat Joke Stenvert nu bovenaan. Desiree Verlegh en Jantien van der Kooy (dubbel twee) zijn 34e en 35e. Johan Maljaars en Niels Andeweg (dubbel twee) zijn 50e en 51e. Krijn van Popering en Stefano Pasquali (dubbel twee) zijn 60e en 61e. Bas Kruik is 70e. Nick Bakker is 72e. Margreet Pontier en Yosanne Heeroma (dubbel twee) zijn 73e en 74e. Ton Steenbergen en Sabine Wigmans (dubbel twee) zijn 81e en 82e. Ingeborg Absil, Sandra Gant, Wilma Straathof en Anne-Marijke de Man zijn 91e t/m 94e.

 

Erasmus Sprints, blik voor Tom

Op 10 oktober deden onze junioren Fleur van Dijk, Broer Schipper, Daan Nieuwenhuizen en Tom Becker mee aan de Erasmus Sprints. Tom Becker won het klassement van die wedstrijd. Tom, gefeliciteerd!

Weesp 
Op 10 oktober waren er ook wedstrijden voor jeugdroeiers bij Roeivereniging Weesp.

Voor Nautilus startten hier Gene Gallé, Minna den Boer, Klara van der Hoeven, Hanna Gonsalves, Jelle Osinga, Job van Houten en Sterre Maingai.  Het beste resultaat was voor Sterre en Job. Zij werden tweede in Mix18 2x.
 
Tromp 
Op 17 oktober waren de Tromp Boat Races, bij Hilversum. Voor Nautilus kwamen vijf boten aan de start.
Joke Stenvert werd bij DV1x (Dames veteranen skiff) 16e van de 27. In haar eigen leeftijdsklasse DVE1x was zij de enige.
Jeroen Harrewijne, Koen Vermeulen, Maarten van der Velde, Nick Bakker en stuurman Willem van den Berge werden in V4+ (Veteranen vier met stuurman) 6e van de 21. In hun eigen leeftijdsklasse VB4+ waren zij 4e van de 7.
Jasper Schouten (De Laak), Jeroen de Mutsert, Maarten Hoorn, Sybolt Wiersma en stuurvrouw Hester van Wessel werden in V4* (Veteranen dubbel vier met stuurman) 10e van de 18. In hun eigen klasse VB4* werden zij 2e van de 2.
Maartje Kranen, Marlies van Hoeve, Lucy Mackie, Chiharu Inoue en stuurvrouw Karin van der Vols werden bij DV4* (Dames veteranen dubbel vier met stuurman) 19e van de 25. In hun eigen klasse DVB48 werden zij 5e van de 5.
En Niels Andeweg en Johan Maljaars werden bij V2x (Veteranen dubbel twee) 15e van de 24. In hun eigen klasse VB2x werden zij 5e van de 5.
 
Frans van der Vliet

Jannet de Goede winnaar Marathonroeien 2015

 
Opnieuw heeft Arnold Scholten dit jaar, evenals vorig jaar, 11 marathons weten te roeien, maar is daarmee dit keer niet de winnaar geworden binnen Nautilus. Jannet de Goede heeft ook 11 marathons geroeid, maar is Arnold voorbij gestreefd op het aantal kilometers. Zij heeft 643 kilometers geroeid tegen Arnold 602. Het was dus een nek-aan-nekrace. Gefeliciteerd Jannet! Overigens was de landelijke uitslag nog niet bekend bij het schrijven van dit bericht.
Naast deze twee vedetten heeft Nautilus nog meer marathonroeiers geleverd. Hannie Visser en Pleun Honig roeiden 8 tochten, Wil Lokkerbol 7 en Ilona van Riel 6. Zij allen krijgen een oorkonde van de KNRB over dit marathonseizoen.
Overigens zijn er nog veel meer Nautilianen die dit jaar één of meerdere marathons hebben geroeid. In totaal is er aan 14 verschillende tochten deelgenomen door 21 Nautilianen. Bij elkaar hebben zij 81 marathons geroeid. Een prestatie waar Nautilus trots op kan zijn.
Deze Nautilianen hebben alle marathons als prestatietocht gevaren, maar marathons kunnen ook als wedstrijd gevaren worden. Wedstrijdmarathons zijn bijvoorbeeld de Amstelmarathon, de Weerribbenmarathon, de Elfstedentocht, de Ringvaartregatta, het Hart van Holland en het Groene Hart. Het zou goed zijn als er ook binnen Nautilus een ploeg opstaat die mee zou willen doen aan deze wedstrijden. Ze worden gevaren in een C2+ of C4+, al naar gelang het aantal deelnemers. Dus wedstrijdroeiers die wel eens iets anders willen dan een korte afstand racen: meld je aan. Wil Lokkerbol zorgt voor de inschrijvingen, boten enz.   willokkerbol@hotmail.com


     Jannet en Arnold tijdens de Amstelmarathon
 


Woensdag aan de Rotte


Elke woensdag wordt er van 's morgens vroeg tot zonsondergang geroeid op de Rotte.
Om 9:00 uur worden roeiers ingedeeld, die geen vaste ploeg hebben. Er zijn ook ploegen en skiffeurs, die vaak al eerder op het water zijn.
Na de koffie is er van 12:00 tot 14:00 uur skiffinstructie voor een groeiend aantal roeiers. Op mooie zomerse dagen in de schoolvakantie waren er vaak 8 roeiers, omdat toen ook de jeugd kwam, die niet met vakantie was. Het bleek een goede combinatie, dit willen we ook in andere vakanties gaan doen.
Verspreid over de dag komen er mensen, die weten dat er altijd wel iemand is om te helpen met een boot dragen.
In september en oktober is er 6 weken schoolroeien van 15:00 uur tot 16:00 uur:  30 leerlingen van het Marnixgymnasium maken kennis met de roeisport.
Van 16:00 uur tot 18:00 uur roeit de Nautilusjeugd en daarna komen de volwassen leden tot zonsondergang roeien. Zijn er andere dagen waarop zolang geroeid wordt?
Ongeveer 25 jaar geleden is het woensdagochtendroeien gestart. Er was daarvoor alleen op donderdagochtend "midweekroeien" met roeien zonder vaste ploeg. In het begin waren er alleen vrouwen, maar de afgelopen jaren komen er steeds meer mannen, zie foto.
Jaarlijkse activiteiten zijn het "mixen met de Maas" (alleen voor vrouwen), op de tweede woensdag in september en de saladelunch en soeplunch in op de laatste woensdag in maart en oktober.

Iedereen die is afgeroeid in C4 kan op woensdag meeroeien. Schrijf je naam op de lijst in de loods en je wordt ingedeeld.

Suzan Nout
suzan.nout@xs4all.nl
 

Oproepen

Onderdak voor boten met ervaring
 

Omdat we (gelukkig!) regelmatig nieuwe boten kunnen aanschaffen, maar de ruimte in onze loodsen beperkt is, zoeken we naar een goede bestemming voor onze 'occasions' die niet meer in de loods passen. Wie weet welke vereniging (in oprichting) mogelijk behoefte heeft aan een goede gebruikte boot met ruime ervaring. Laat dit weten aan onze botenmakelaar János Jónás via janosjonas@hetnet.nl.

Overige mededelingen

Londen van skull naar boord

Om de verhouding tussen boord- en scullvieren beter op elkaar af te stemmen wordt de Londen met ingang van november als boordboot opgeriggerd. Het aantal  A. en Di. gestuurde vieren bestaan uit totaal 7 boten, waarvan er dan 5 als scullboot en 2 als boordboot beschikbaar zijn.  

Krijn van Popering

Nieuwe webmaster

Sheila Tan is drie jaar webmaster geweest van de Nautilus website en heeft laten weten haar taak te willen overdragen. Sheila, dank je wel! Gelukkig is Ton Steenbergen bereid gevonden om deze functie over te nemen. De webmaster is, net als de redactie van de Nieuwsbrief, afhankelijk van de inbreng van de leden. Daarom een verzoek aan iedereen, bezoek de website (weer eens), en laat het weten als er volgens jou iets aangepast moet worden. Vooral leden die actief zijn op een bepaald terrein verzoeken we na te gaan of de informatie die op de website staat nog actueel en volledig is. Wanneer je een aanvulling of wijziging door wilt geven, kun je dat doen via het bekende adres: webmaster@rvnautilus.nl.
 

Nieuwe vormgever

Michel Uiterwijk is bereid gevonden om de taken van Susan Rutten en Anika Klevering over te nemen. Dat betekent dat we een nieuwe vormgever hebben gevonden voor het Nautiliaan Jaarboek 2015 en aan de slag kunnen met de productie. Heb je foto's en/of ideeën voor het Jaarboek of wil je zelf iets schrijven, laat het ons dan weten via nautiliaan@rvnautilus.nl

 

Geslaagd aan de OP


5 sept 2015
Cie: Emile Bezemer
Stuurbevoegdheid Ov 8: Danny Mense
 
24 okt 2015
Cie: Emile Bezemer
Stuurbevoegdheid Ov 8: Sofieke van Schaik
 
25 okt 2015
Cie: Danny Mense en Sofieke van Schaik
Ov2x+: Barbera Luten, Gerrie de Mutsert

 

Geslaagd aan de Rotte

In september zijn alle drie de instructieploegen C4x+ geslaagd.
Jorden Jansen, Jelle Verstegen, Kiek Veentje, Kika de Knegt en Bexy Locht;
Aad van der Struijs, Talea Bohlander, Violaine Vaal-Chanel, Guilherme de Carvalho en Isa Bez Batti;
Hans van Noord, Marian van Noord, Linda Bank, Saskia Sizoo, Marry Dekker en Sandra Ravensteijn.
 
In de kleine nummers mochten we bijschrijven:
A1x : Rene de Jong,
B1x : Janneke Coenen en Nicole Feringa,
C1x : Leo Kruik, Ilona van Wagtendonk, Johan Ewoldt, Olesya Belyanina.
 
Op zaterdag 24 oktober zijn geslaagd voor de A4x+ : Rutger Ligtenberg, Frank de Vries, Monique Suiker, Leon van Meel, Tom van Krugten, Jan van Krugten en Mechli Janssen.
Tevens heeft Marcin Staszewski de proef voor de C1x behaald.
 
Allen gefeliciteerd en veilige kilometers in de boot toegewenst!
 
De laatste geplande afroeidatum voor dit jaar is zaterdag 21 november. Dit is de op één na laatste zaterdag van november.

Namens de afroeicommissie, Jeroen Harrewijne

Ricardo en het mysterie van de verdwenen schragen

Sinds het begin van de zomer waren aan de Rotte een aantal schragen onvindbaar. Er werd gebeld en gemaild naar Haarlem (Spaarne Lenterace), geïnformeerd bij de Bosbaan en gespeculeerd waar ze gebleven konden zijn, maar de schragen bleven zoek. Totdat Ricardo in september voor een klus bij de WA-baan aan de slag ging.


 

En daar bleken drie van de vier zoekgeraakte Nautilusschragen in een hoekje te staan, tussen allerlei andere materialen. We missen er dus nog één.
Inmiddels zijn alle schragen voorzien van verenigingsnaam en telefoonnummer in de hoop dat ze, mochten ze na een wedstrijd ergens achterblijven of op de verkeerde locatie uitgeladen worden, uiteindelijk toch weer op de juiste bestemming komen. Maar het helpt natuurlijk ook als de wedstrijdroeiers niet alleen oog hebben voor hun boten, maar ook voor de bijbehorende materialen!

Werkzaamheden werkplaats Rotte


Overzicht werkzaamheden werkplaats a/d Rotte in oktober
 
Amsterdam     bankje 3 gerepareerd. Roer wordt niet vervangen
Antilope          lakschade gerepareerd, wordt nog bijgelakt
Ballarat           roeraandrijving gesmeerd
Bar en Boos    speaker vervangen
Boreas            voetenbord 2 gerepareerd
D.v.d. Laan     doorloop stuurtouw verbeterd, loszittende luikringen vastgezet
Keulen            slidings vastgezet
London           speaker vervangen
Manana          stelschroef voetenbord slagplaats vervangen
Makreel          spant nagemeten, staat op 103.0 cm
Marlijn            kleine rompschade (door rijden met onderliggende wherry) hersteld
Mooi Rood     lakschade beoordeeld, geen noodzaak tot ingrijpen
Oester            wieltjes van bankje vervangen
Pekingeend    schoenen maat 37 geplaatst
Ree                 rompschade t.g.v. vervoer gerepareerd
Reis v Thijs     wieltjes van bankje vervangen, kleine rompschade hersteld
Staelduin        schroeven van bankje vastgezet
Steenbok        slidings vastgezet
Steur               dop ontluchting vervangen
 
  • Verzoek om betere plaats voor B-skiffs kan voorlopig niet worden gerealiseerd
  • Cilinder van hek gesmeerd
  • Verzoek aan de vrijwilligers die een uitnodiging hebben ontvangen: check svp op welke twee avonden je bent ingepland en laat het weten wanneer je verhinderd mocht zijn. dawverlegh@gmail.com.

Namens de werkplaats, Desiree Verlegh
 

Werkzaamheden werkplaats OP

Amazone
De overnaadse dubbelwherry is na diverse montages en demontages van passende en goed rollende rvs-slidings voorzien, benevens instapplankjes voor slag en boeg. De originele klapriggers zijn bevestigd en de grendelspieën passen ook weer. Aan nieuwe vlonders bij stuurstoel en slag wordt gewerkt. Optimistisch geschreven kan er voor eind oktober nog een proefvaart plaats vinden.
 
ABC
De boorden en randen van de overnaadse C-vier hebben na een grondige schuurbeurt enige lagen blanke lak gekregen, waardoor het aanzien sterk verbeterd is. Eveneens zijn de emplacementen en slidinghouten geschuurd en gelakt, waarna de montage van de rvs-slidings ter hand is genomen. Aansluitend zijn de oude bankjes van nieuwe onderstellen voorzien.
 
Staelduin, Suez en Havel
De "rammelende" bankjes van deze 3 hechthouten Busman-wherries, deels in gebruik op de Rotte, zijn voorzien van nieuwe onderstellen waarmee waarschijnlijk een deel van de rij-/rolproblemen zijn opgelost bij het Fifty-Fit-roeien.

Narwal
Voor de C2x+ zijn rolwagens gemaakt waarmee de boot eenvoudiger onder uit de stelling te halen is.
 
Pelikaan
De riemen van de E-vier worden onder handen genomen, waarbij allereerst de bladen geschuurd  en witgelakt worden. Aansluitend wordt aandacht besteed aan de manchetten.
 
Marne
De verdwenen tip van het blad van de houten riem is aangemaakt, gelijmd, op maat geslepen, geschuurd en gelakt.
 
Herenkleedkamer
De vloer van de herenkleedkamer en aanliggende kastplinten zijn geschoond en geschuurd met de bedoeling om een verse coating aan te brengen. Wees alert op waarschuwingsborden.

Emile Bezemer
 
Amazone
     ABC 
            
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Jeannine Westenberg, Mette van Essen en Ton Steenbergen

Copyright © *|2015|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp