Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, augustus 2014

Activiteitenagenda

Zaterdag 6 september: Nautilus Triatlon

Op zaterdag 6 september vindt de vierde Nautilus Triatlon plaats. Er hebben zich al heel wat Nautilianen ingeschreven, maar er zijn ook deelnemers van RV Rijnland, De Maas, regionale talenten en uit Eindhoven van ERV Beatrix. Het evenement vindt plaats op en rond de Willem-Alexanderbaan.
De deelnemers zijn welkom vanaf 9.00 uur. Het eerste onderdeel, het roeien, begint om 11.00 uur.
De prijsuitreiking zal rond 14.00 uur plaatsvinden.
Supporters en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie: http://www.rvnautilus.nl/triatlon
 

Zaterdag 20 september toertocht naar Schiedam 

De toercie organiseert een tochtje naar Schiedam en terug op zaterdag 20 september.
Verzamelen aan de OP om 08.30 uur. Koffie en thee staan klaar. Om 09.00 uur in de boten. De route is vanaf de OP door de Parksluizen en via de Schie en Overschie naar Schiedam. Daar een lunch in een horecagelegenheid (voor eigen rekening). ’s Middags vanuit Schiedam over de Nieuwe Maas weer terug naar de OP. Aankomst aldaar om ca 16.30 uur.
Kosten 5 euro, inclusief koffie/thee en drankje na afloop. Opgave via de inschrijflijsten op de roeilocaties of via de mail bij petervandewitte@kpnmail.nl of  riahoogen@hotmail.com
 

Alweer een botendoop: 20 september

Op zaterdag 20 september om 11.30 uur wordt aan de Rotte een nieuwe twee gedoopt door Hanneke Willemsen. Ik nodig iedereen uit, om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn.

Frans van der Vliet
                                                                                                                                                                              
 

Vrijwilligersborrel op zaterdag 20 september

Op zaterdag 20 september is onze jaarlijkse vrijwilligersborrel. Dit jaar vindt dit evenement plaats aan de Rotte, vanaf 16.00 uur. Door de inzet en het enthousiasme van veel van onze leden kan Nautilus zijn wat het is: een complete roeivereniging waar de roeisport door mensen van alle leeftijden op allerlei manieren beoefend kan worden.
Iedereen die instructie geeft, de boten en de gebouwen helpt onderhouden, achter de bar staat, actief is bij de wedstrijden die wij organiseren of op een andere manier iets anders voor Nautilus doet dan alleen maar zelf roeien, is van harte welkom! Vind je dat je dit jaar eigenlijk niet genoeg gedaan hebt? Kom dan toch naar de borrel en doe vanaf nu meer!

Frans van der Vliet

Zondag 5 oktober: Sluitingstocht Leiden

Op zondag 5 oktober organiseren we alweer de laatste tocht van dit seizoen. We gaan dan roeien in Leiden en omgeving. Nadere informatie en inschrijflijsten vind je binnenkort op de website en de mededelingenborden.
Je kunt je ook per e-mail aanmelden bij vera.swan@planet.nl of riahoogen@hotmail.com .

Vera Swan

WK-roeien op de Bosbaan : 24 - 31 augustus

Op zondag 24 augustus is het WK Roeien begonnen. Een week lang komen in Amsterdam de beste roeiers ter wereld in actie. Voor bezoekers is er op het WK veel meer te beleven dan alleen toproeien. Lees meer in de vierde WK-krant.

Deze week is de vierde en laatste editie van de WK-krant verschenen. In de krant lees je de 10 beste redenen om naar het WK te komen en een vooruitblik op het WK door Nico Rienks en andere roeiprominenten. Ook vind je in de krant een overzicht van de Nederlandse ploegen die op het WK starten. Verder een interview met Mahe Drysdale. De Nieuw-Zeelander gaat  voor zijn zesde wereldtitel en kan in Amsterdam de meest succesvolle skiffeur aller tijden worden op een WK.
Lees alles over wat er te doen is in de Aegon Fanzone, de bereikbaarheid van de Bosbaan tijdens het WK en hoe je het WK volgt via websites, social media en op tv.

De WK-krant is bezorgd bij alle roeiverenigingen. We hopen dat de WK-krant zo wijd mogelijk kan worden verspreid op de verenigingen, onder de leden en andere geïnteresseerden. De krant is informatief voor wie van plan is het WK te bezoeken en zal twijfelaars over de streep trekken om ook naar de Bosbaan te komen!

Nu al is de krant online te lezen:
http://issuu.com/tigsports/docs/celebrate_rowing_augustus_2014


              

Oproepen

Nautilus triatlon: arts en schipper gezocht

Is er nog een arts en iemand met een vaarbewijs die wil helpen bij de Triatlon op 6 september?
Neem dan contact op met Sabine Wigmans, tel 0614592255 of via triatlon@rvnautilus.nl.         

Nieuwe lichting FiftyFit van start in september

De FiftyFit ploeg kan weer uitgebreid worden. We starten op dinsdag 2 september met een nieuw ploegje en er is nog een plaats vrij! Dus weet je iemand die lekker buiten op het water wil bewegen in een gezellige club, dan kan hij of zij nog meedoen.
Heb je tijd op dinsdagochtend en lijkt het je leuk om voorroeier of instructeur te zijn, meld je dan aan bij FiftyFitRoeien@rvnautilus.nl. We kunnen altijd hulp gebruiken!

Vera Swan

          

           

Overige mededelingen

80 deelnemers van de Rotte Swim Experience gefinisht bij Nautilus

Op zondag 13 juli 2014 zijn tachtig zwemmers in Oud Verlaat gestart voor een zwemtocht in de Rotte, met als eindbestemming Nautilus. Door deze tocht van bijna 7 km onder te verdelen in vijf etappes, van ongeveer 1,3 km, is de zwemtocht laagdrempelig gehouden.
Onderweg was er, bij elke tussenstop, eten en drinken beschikbaar. Zodoende was het voor een ieder mogelijk om mee te doen, omdat iedere deelnemer zelf kon kiezen hoeveel etappes hij of zij mee wilde zwemmen.
 
De deelnemers aan de Rotte Swim Experience werden op het water begeleid vanuit boten en door peddelaars en vanaf de kant door wandelaars en fietsers.
Als afsluiting was er voor alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen op de ligweide aan de Bergse Voorplas een BBQ met live muziek.
Voor volgend jaar staat deze zwemtocht gepland op zondag 12 juli, met een maximaal 150 deelnemers. De finish is wederom bij RV Nautilius.
 
Voor meer informatie: www.010swimexperience.nl

         
 


Archief

Het archief van Roeivereeniging Nautilus wordt ondergebracht bij het gemeentearchief van Rotterdam. Het blijft ons eigendom, maar op deze manier wordt het veiliger bewaard en is het beter toegankelijk. Een half jaar lang zijn Marieke Schram, Rob van Herk, Guus Sikkema en ik iedere woensdagmiddag bezig geweest om ons archief klaar te maken voor de overdracht aan het gemeentearchief. Wij hebben alles verdeeld over meer dan 500 mappen, die voorzien zijn van een nummer en een korte beschrijving.

In het archief zitten onder meer alle jaargangen van ons verenigingsblad de “Nautiliaan” vanaf 1932. Wij hebben nogal wat exemplaren over. Ik zal zorgen dat er in onze beide gebouwen een stapel oude jaargangen komt te liggen. Niet compleet, maar wel leuk voor belangstellenden. Het is de bedoeling dat de bladen gelezen worden, maar wel in onze gebouwen blijven!

Frans van der Vliet       
 

Rotteloods is geen fietsenstalling

De laatste tijd gebruiken steeds meer mensen de botenloods aan de Rotte als fietsenstalling. Dat is niet de bedoeling. Neem een slot mee als je op de fiets komt en stal je fiets buiten.

Namens het bestuur, Frans van der Vliet                           
                                                                
             
 

Werkzaamheden werkplaats Rotte

In de maand augustus zijn er door de vakantieperiode weinig werkzaamheden uitgevoerd.

Nieuwe boot
Er is een nieuwe A-2  gearriveerd van het merk Wintech. Door deze aanschaf zijn er nu twee A-tweetjes van dit merk.  De doop moet nog plaatsvinden, maar er wordt al in geroeid. Deze dubbel twee  is geschikt voor de gewichtsklasse 75-90kg.

Nieuwe riemen
Nautilus heeft voor de nieuw aangeschafte boten  riemen aangeschaft van het merk BRACA. Deze zijn beduidend goedkoper dan riemen van het merk CONCEPT . Dit nieuwe merk riemen wordt ook gebruikt tijdens wedstrijden op nationaal en internationaal niveau, wij zijn benieuwd naar de ervaringen en duurzaamheid.
De nieuwe riemen worden nu klaargemaakt voor gebruik: manchetten en kragen inmeten en verenigingskleuren op de bladen aanbrengen.

Nieuw karretje
Er is een karretje gemaakt waarmee C1- en C2-boten naar het vlot vervoerd kunnen worden. Dit kan gebruikt worden door degenen die daaraan behoefte hebben.

Vrijwilligers voor de werkplaats
Mensen die zich bij hun inschrijving als lid van Nautilus hebben aangemeld als vrijwilliger voor de werkplaats, zullen binnenkort een mail ontvangen.
Daarin staat vermeld op welke donderdagavond zij zijn ingeroosterd om in de werkplaats te helpen met de werkzaamheden.

Desiree Verlegh                                        

Werkzaamheden werkplaats OP
 

Tonijn

De dubbelscull Tonijn is voorzien van de eerste laklagen, na minutieus reparatie- en schuurwerk. Deze gaat weer op een boot lijken dank zij Pim’s vaardige handen.
 

Loopbrug

Onder de planken van de loopbrug zijn versterkingen aangebracht, overeenkomstig de ondersteuning van de planken van het balkon van de Rotte. Een en ander is door Kees v. S. nauwkeurig uitgemeten en in tekening gebracht.
 

Amazone

De dubbelwherry Amazone is aan het “dichtgroeien”, de SB- zandstrook onder stuurstoel tot de achtersteven is aangebracht door Aad, terwijl de BB-strook gereed staat om geplaatst te worden. 

Emile Bezemer                                                                                                             
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Maria van Donkelaar, Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus