Copy
nieuwsbrief

E-nieuws Nautilus, mei 2013

Beste Nautiliaan,
Graag sturen we je hierbij namens de redactie van de Nautiliaan en de webmaster van de Nautilus-site de digitale Nautilus nieuwsbrief van mei 2013.

Met vriendelijke groet,
 
Karen Teich,
mede namens Jannet de Goede,  Maria van Donkelaar en Sheila Tan
 

 

C4x+ INSTRUCTEURS GEZOCHT

In juli start de tweede ploeg C4x+ beginnersinstructie. Ook dit keer hebben we weer een flinke ploeg met enthousiaste mensen die zich graag gedurende 3 maanden de roeitechniek eigen maken. Hiervoor zijn we op zoek naar instructeurs die in de periode juli-september twee uurtjes op een doordeweekse avond of ochtend in het weekend vrij willen maken voor instructie aan een groep van max 6 beginners. Per groep hebben we 2 instructeurs, dus als je minder ervaren bent in het geven van instructie - geen probleem!
Dan koppelen we je aan een ervaren instructeur.
 
We zoeken maar liefst 7 instructeurs om de ploegen compleet te maken, dus geef je snel op! Medio juni maken we de definitieve roosters op.
 
Interesse? Neem contact op met Lucy Mackie of Dagmara van Drielen

 

Oproep voor skiffinstructeurs 

Hierbij doe ik dringend oproep aan de leden die skiffinstructie zouden willen geven.
Wij hebben een groot aantal leden die skiffinstructie willen ontvangen. We hebben door de vele aanvragen een tekort aan instructeurs. De meeste aanvragen zijn voor C1 X, verder voor B 1 X en een enkele voor A 1 X.
Het leuke van skiffinstructie geven is niet alleen dat je daarvan ook zelf veel opsteekt voor je eigen roeien, maar je kunt zelf met je cursist afspreken wanneer het jullie beiden het schikt om aan de gang te gaan. Het is dus heel flexibel.
 
Met vriendelijke groet,
János Jónás
 
Coördinator Skiff school Nautilus
tel. 010-413.33.24
janosjonas@hetnet.nl

Damen Raceroei Regatta & Westelijke Regatta

Op 4 en 5 mei organiseerde Laga voor de eerste keer de Damen Raceroei Regatta. Deze nieuwe wedstrijd op de Willem Alexanderbaan was goed georganiseerd, maar het aantal deelnemers was nog niet groot. Nautilus was aanwezig met 3 skiffs.
David Kampman werd in J16 1x 2e van de 4 deelnemers. Vera Vlugter en Lies Kelder hadden in M16 1x alleen elkaar als tegenstander. Vera won. Gefeliciteerd Vera!

Westelijke regatta
Op 25 en 26 mei was op de roeibaan in Zevenhuizen de Westelijke Regatta. Vijf junioren startten daar.
Anna de Vries was als enige van hen goed bestand tegen de harde wind (schuin tegen) en de golven. Op zaterdag werd zij in M18 1x A 5e van de 6. De 4 snellere meisjes waren ook op de NK veel beter dan Anna en zijn al min of meer zeker van selectie voor een uitzending. Op zondag werd Anna in M18 1x 3e van de 13. Voor de 2 snellere roeisters geldt hetzelfde als zaterdag.
David Kampman en Christiaan van Meggelen werden op zaterdag in J16 2x  16e van de 18 en op zondag in hetzelfde nummer 14e van de 15. David sloeg op zaterdag om in J16 1x B. Op zondag werd hij in J18 1x 15e van de 16.
Vera Vlugter werd op zaterdag in M16 1x A 7e van de 7. Op zondag werd zij in M18 1x 10e van de 12. Lies Kelder werd op zaterdag in M16 1x B 12e van de 13 en op zondag werd zij in M18 1x 12e.
 
Frans van der Vliet

 

Verborgen Tuinen 8 en 9 juni 

Nautilus doet ook dit jaar weer mee met het Verborgentuinenweekend.
Tuinliefhebbers kunnen zaterdag 8 juni en zondag 9 juni van 10.30 tot 17.00 onze tuin aan de Rotte, die in juni op zijn mooist is, bezoeken.
Veel bezoekers hebben ook belangstelling voor het roeien bij Nautilus, er meldden zich vorig jaar zelfs nieuwe leden.
Nautilianen geven een rondleiding door de tuin en er zijn extra bardiensten geregeld om bezoekers koffie met appelgebak te verkopen.
Op vrijdagavond 7 juni zullen de fietsenrekken buiten het hek geplaatst worden om ruimte te maken voor de plantenmarkt en een tafel met informatie en gastenboek.
We kunnen op woensdag 5 juni na het roeien vanaf 12 uur nog vrijwilligers gebruiken in de tuin te werken en het terrein aan te vegen.
We hopen op een zonnig weekend met veel bezoekers.
 
Suzan Nout

Nieuwe banken op balkon Rotte

Sinds een paar weken staan op het balkon twee nieuwe banken, gekocht  van de opbrengst van de plantenmarkt van 2012.
Suzan Nout

 
Zondag 9 juni: Roeien op de Willem-Alexanderbaan

De Interne organiseert een kennismakings-roeidag naar de nieuwe Willem-Alexanderbaan. Het programma voor die dag ziet er globaal als volgt uit:
Na de koffie vertrekken we om 10 uur met de boten vanaf de Rotte. Bij de WA-baan dragen we de boten over (er liggen prachtige vlotten om dit mogelijk te maken). Tot 12 uur verkennen we al roeiend  de roeibaan en de omliggende wateren. Om 12 uur is er een roeiwedstrijd over 2 km op de officiële wedstrijdbaan. Daarna wordt in het sportcafé van de WA-baan een lunch verzorgd. Na de lunch volgt een rondleiding door het gebouw en de directe omgeving. 's Middags roeien we weer terug naar onze Rotte locatie (aankomst tussen 16 en 17 uur).
 
Ga je mee? Schrijf je dan in. Dit kan individueel en als (roei)ploeg. Geef aan in welk boottype je wilt roeien (alle beschikbare boottypes zijn mogelijk) zodat we daar met de indeling rekening mee kunnen houden en of je wel of niet met de wedstrijd mee wilt doen.
Inschrijven kan op de lijsten die aan de Rotte en de OP komen te hangen en via interne@rvnautilus.nl
De kosten voor de dag zullen tussen de 10-15 euro zijn.
Afhankelijk van het aantal teamleden kunnen we kiezen voor het boottype, indeling, roei-frequentie, blokindeling, enz.
Peter van de Witte

Zondag 16 juni 2013: Dagtocht over het riviertje de Meije

Ongeveer 33 km roeien
Geschikt voor beginners afgeroeid voor wherry, zwemvest niet verplicht 
Verzamelen Oude Plantage: 8.30 uur
Terugkomst: ca. 18:00 uur
Om 10.00 uur gaan we het water op bij de roevereniging Alphen. 
We hebben boten gehuurd bij de roeivereniging Alphen. Er kunnen aan deze tocht maximaal 20 roeiers deelnemen, dus wees er snel bij.
Kosten botenhuur 7,50 pp, autovervoer wordt hoofdelijk omgeslagen.
Graag vermelden of je ook over een auto beschikt en medepassagiers wilt meenemen.
De lunch moet je zelf verzorgen. Er zijn ook cafés onderweg om te lunchen.
Organisatie: Sofieke van Schaik (sjvanschaik@tiscali.nl ) en Paul Lageschaar (paul.lageschaar@online.nl)
Aanmelden op de lijst of per mail 
 

Zaterdag 6 juli: Estafette toertocht naar Schipluiden en Delft

Op zaterdag 6 juli organiseert de toercie van Nautilus een estafettetoertocht. Normaliter is dit een marathontocht van in totaal 50 kilometer, maar we willen hem nu ook weer als estafettetocht organiseren.
Hoe ziet het er uit?
We vertrekken ‘s morgens om 07.30 uur van de Oude Plantage en roeien met de stroom mee over de rivier naar Vlaardingen. Daar gaan we door de sluis en via de Vlaardingervaart  naar Schipluiden, waar om 12.30 uur het wisselpunt is.
Je maatje neemt het van je over en roeit via Delft (leuke grachten, prachtige binnenstad) terug naar Rotterdam. Dit gaat over de Schie, door de Parksluizen en het laatste stukje over de rivier naar de Oude Plantage. We zullen daar om ongeveer 17.00 uur aankomen.
Het vervoer van en naar Schipluiden regelen we onderling.
Ben je een bikkel en wil je zelf de tocht in z’n geheel roeien, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.
Schrijf je je in voor de estafette, dan doe je dit samen met je maatje en geef je aan wie welk deel van de tocht roeit. Dus estafette per koppel inschrijven.
Het inschrijven kan op de lijsten aan de Rotte en de OP, of via de mail bij Peter van de Witte, petervandewitte@kpnmail.nl of Renske Venstra,  r.venstra@versatel.nl

13 juli: Ouderdag aan de Rotte

De Ouderdag is op zaterdag 13 juli en dat is de laatste roeiles voor de vakantie. Op deze dag leren de kids hun ouders roeien. Niet alleen ouders zijn welkom, maar ook broers, zussen etc. We maken er een gezellige dag van.
In de vakantie is er geen jeugdroeien maar zijn er wel door de studentenverenigingen Laga en Aegir georganiseerde roeikampen, zie onderstaande sites.
http://jrk.laga.nl/
www.Roeikamp.nl
 

Nog trainingsruimte voor de Bedrijvenregatta

Inmiddels zijn de Rechtbank, Shell, Johnson Controls en Rabobank gestart met trainingen voor de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta van 7 september a.s. Eneco en de Kunsthal zijn bezig een ploeg te formeren. Er is ruimte voor nog een aantal ploegen.
Dus heb je sportieve collega's, spoor ze dan aan om mee te doen. De Bedrijvenregatta is een sportief, maar vooral ook gezellig evenement.

 

Verslag Bedrijvenregatta 2012

Voor een  video-verslag van de Nautilus van Oord Bedrijvenregatta 2012, zie http://youtu.be/S_8X-cCEn0w.

Muziek maken tijdens WK roeien 2014?

Het WK Roeien vindt volgend jaar van 24 tot en met 31 augustus plaats op de Bosbaan in Amsterdam. In dat kader is TIG Sports (verantwoordelijk voor de entertainment) op zoek naar muzikanten/bands/acts vanuit de roeiverenigingen.
Deze muzikanten zullen de unieke mogelijkheid krijgen om op te treden in een van de tenten en podia tijdens het WK roeien.
Als er roeileden zijn die hier belangstelling voor hebben, kunnen ze contact opnemen met Martijn van der Meij, TIG Sports Amsterdam, tel. 06-14794846.
 
 

Overzicht van de maand mei werkplaats aan de Rotte 

Ballarat: stuurtje aangepast
Macon: stuurtouw vervangen
Onuitroeibaar: waterkering gelijmd
Marlijn: afgebroken stuk waterkering gerepareerd en verbeterd                                                                      
Heerenleed: dol gerepareerd en bankklemmen aangepast
Onuitroeibaar: elastiek vastzetten bankje vervangen
3-Kwart: manchet van riem aangepast
Ergometerhok: vloer geschilderd en tekst geschreven op muur
Let op: er zijn nog enkele boten die wachten op schoonmaken, ontkalken en in de was zetten.
Desiree Verlegh 

logo

E-nieuwsbrief
De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster.

De papieren Nautiliaan leent zich vooral voor achtergrondartikelen en sfeervolle verslagen. Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Stuur dit bericht door
Afmelden