Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, juli 2016

Activiteitenagenda

Nautilus Triatlon  3 september

Op zaterdag 3 september vindt de vierde Nautilus Triatlon plaats.
Wil je deelnemen en wil je weten wie zich nog meer hebben aangemeld?
Kijk dan op 
http://www.rvnautilus.nl/web/triatlon/inschrijvingen/
Wil je mee helpen als vrijwilliger?
Aanmelden kan via: triatlon@rvnautilus.nl

Voor meer informatie, kijk op  www.nautilustriatlon.nl
De Nautilus Triatlon Commissie

Anna Bertling, René de Jong, Martin LeClercq, Evelien de Looff, Jos Molema, Ivo van der Werf en Sabine Wigmans

Nieuwe ledenfeest zaterdag 10 september

Wat : Nieuweledenfeest
Thema : Cent Trent ohlàlà  ðŸŽ¶
(130 jaar Nautilus lustrum)
Waar : Oude Plantage
Wanneer : zaterdag 10 september
Tijd : start vanaf  19:30 uur

Lieve leden van Nautilus!!
Wij zijn met de vereniging al 130 jaar roeiend ons een weg aan het banen over stromend Maaswater en de spiegelgladde Rotte!
Dit gaan wij op gepaste wijze vieren met een groots feest op Franse wijze met hapjes en drankjes om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
Er wordt muziek in stijl gebracht, liefelijke chansons om mee te beginnen, naadloos overgaand in heerlijke dansmuziek met de wereldberoemde DJ Frans!!
De nieuwe leden willen je graag ontmoeten en leren kennen door activiteiten die op de avond door ons worden verzorgd.
Volg daarom nauw de berichtgeving en zorg dat je erbij bent!

Graag tot 10 september!

De nieuwelingen van 2016

Naar Schiedam over de rivier op 17 september

Op zaterdag 17 september organiseert de Toercommissie een tocht naar het centrum van Schiedam. Heen vanaf de OP, over de Nieuwe Maas, terug binnendoor tot aan de Parksluizen en dan nog een stukje over de rivier. Een afstand van in totaal ca. 25 km, dus ook erg geschikt voor beginnende toertochtroeiers! We vertrekken om 10 uur, de lunch is op eigen gelegenheid in het gezellige centrum van Schiedam en rond half 5 zijn we weer terug.
Lijkt het je wat? Geef je dan op via de inschrijflijsten die binnenkort op beide locaties hangen of stuur een mailtje naar rvnautilus.toercie@gmail.com.

Vera Swan

Verslag evenementen

Nautilus @ Friends dag aan de Rotte op 18 juni

Een regelmatig regenbuitje kon niet verhinderen dat Nautilus zich op zaterdag 18 juni als een enthousiaste club heeft gepresenteerd, met posters, een mooi filmpje en uitleg aan belangstellenden.  
Na de broodjes en vele zelfgebakken taarten werd er vanaf 12 uur tot na 17 uur aan een stuk door proefgeroeid met familieleden en met aanlopers die gehoord hadden van de Open dag. Die mochten hiervoor eerst even oefenen op de ergometers.
 
De jeugd trok er op uit met een C4 en de twee wherries waren de hele dag in vol bedrijf. Zondagmorgen kwam de eerste mail al binnen van een nieuwe aanmelding. Opvallend was ook de belangstelling van 'zij-instromers' met bijvoorbeeld al ervaring met schoolroeien of met de vraag "ik heb 10 jaar niet geroeid, kan ik het nog?".

Marian van Noord

Van OordNautilusbedrijvenregatta op 9 juli


Zaterdag 9 juli heeft de 37ste editie van de Van OordNautilus-bedrijvenregatta plaats gevonden.
Vier C4-en en dertien achten hebben geroeid op de Bergse Voorplas. Ploegen kwamen uit verschillende delen van het land om mee te strijden om de dagbokaal, maar ook om hun plaats in het bedrijfsroeiklassement te verdedigen. Bij de C4-en ging Rowbeco met de dagwinst er vandoor. Aangezien Rowbeco niet deelnam aan het bedrijfsroeiklassement, was het KPMG Meijburg&Co die in dit veld de prijs pakte.
Bij de onervaren bedrijfsachten, dit zijn over het algemeen de bedrijfsachten die jullie de afgelopen tijd hebben zien trainen bij Nautilus, was het de TU Delft die zich naar de eerste plek roeide.
Als laatste hebben we nog de ervaren bedrijfsachten. Hierbij hadden we ook twee winnaars. De snelste van de dag was Delta Lloyd. Delta Lloyd kwam echter net wat punten tekort om ook in het bedrijfsroeiklassement de eerste plek te veroveren. Zowel Accenture, Delta Lloyd als KPMG Meijburg&Co streden om de eerste plek binnen het bedrijfsroeiklassement. Het was KPMG Meijburg&Co zoals gezegd die op de eerste plek is geëindigd. 

Als organisatie hebben we een mooie dag gehad. We willen alle ploegen bedanken voor hun deelname en hopen hen volgend jaar weer te zien. Daarnaast willen we alle vrijwilligers bedanken. Zowel de mensen die de ploegen hebben getraind als de mensen die op de dag zelf aanwezig waren om te sturen, de lunch te verzorgen, tijden te klokken en alle andere taken uit te voeren. Speciale dank voor de baanploeg die al jaren met dezelfde mensen de baan uitlegt en weer opruimt. Daar zijn we erg blij mee!
Ook speciale dank voor de vele jeugdleden die zowel bij trainingen hebben geholpen met sturen als op de dag zelf met tijdklokken, sturen en als vlothond.

Meer foto's staan op de site http://nautilusbedrijvenregatta.nl/

Tot volgend jaar!

Emilie Galjema

Oproepen

A4x+ ploeg aan de Rotte zoekt roeiers
 

Voor ons A4x+ ploegje zijn wij op zoek naar uitbreiding met enkele enthousiaste dames.
Zin om aan te sluiten? Stuur een mailtje naar els.heerschap@gmail.com!

Gezocht: (eind)redacteur(en) voor het jaarboek 2016


Het Jaarboek 2015 is verschenen, maar omdat de eerste helft van 2016 inmiddels weer voorbij is, zijn we dringend op zoek naar enkele redacteuren voor het Jaarboek van 2016. Daarnaast zoeken we een eindredacteur die de organisatie en planning van de totstandkoming van het Jaarboek voor zijn/haar rekening neemt.

Na 10 jaar redacteurschap wil Karen Teich haar pen graag overdragen. Vind je het leuk om te schrijven over onze vereniging, meld je dan aan bij de redactie via nautiliaan@rvnautilus.nl.
Wil je eerst nog iets meer weten, neem dan contact op met Karen Teich via kteich@maris.nl

Cursus Roei instructeur 2

 
Bij Nautilus wordt zowel aan de Rotte als op de OP instructie gegeven voor verschillende types boten. Het is altijd moeilijk om (nieuwe) instructeurs te vinden, niet iedereen vindt zichzelf voldoende ervaren om instructie te gaan geven.
Daarom wil ik in oktober voor Nautilus de cursus Roei instructeur 2 organiseren.
Meer informatie over deze cursus is te vinden op https://knrb.nl/soort-opleiding/roei-instructeur-2/
De cursus vindt plaats gedurende vier avonden door de week (3 uur theorie) en 2 dagen in het weekend (6 uur praktijk).
Over de data moet ik nog afspraken maken met de docent, Jorg Santen.
Mocht je belangstelling hebben voor deze cursus, neem dan s.v.p contact op met mij. inoue005@planet.nl
 
Chiharu Inoue

Overige mededelingen

Erepenning goud van de K.N.R.B. voor Rob Datema


Rob Datema heeft de erepenning Goud van de K.N.R.B. uitgereikt gekregen tijdens een
ALV gehouden in Restaurant De Veranda (bij de Bosbaan) in Amsterdam op zaterdag 25 juni 2016. 
Rob was lid van de Toercommissie van de KNRB vanaf 1992.
Daarnaast was hij ook:
Penningmeester Toercommissie vanaf 1997.
Secretaris/penningmeester Stichting Boot 1997 tot 2000.
Secretaris/penningmeester Commissie Jeugd- en Toerboten: 2000 tot 2009.
Lid onderzoekscommissie dodelijk roeiongeluk Zeewolde
Bedenker botenwagenproject
Ontwerper en voortrekker grote botenwagen (acht wherries).

Het Nautilus Jaarboek 2015 is klaar!

Op beide locaties liggen sinds kort exemplaren van het Jaarboek 2015. Naast het jaarverslag vind je daarin interviews met Nautilianen en verslagen van tochten en evenementen in 2015. 
Neem een exemplaar mee!
De vormgeving is verzorgd door Michel Uiterwijk, de redactie bestond uit Jeannine Westenberg, Bonnie Noorman en Karen Teich.

Nautiluspromotiefilm

Tijdens de Nautilus@ Friends dag werd een Nautiluspromotiefilm gepresenteerd. Deze is gemaakt door een van onze jeugdleden, Willem van den Berge.
Je kunt de film vinden op onze website http://www.rvnautilus.nl/web/actueel/     
 

Steur van 2x naar 2-


Met de komst van de Dolfijn (2x) is er weer wat meer ruimte in de tweetjesvloot aan de Rotte. Daarom zal in de zomermaanden de Steur worden omgeriggerd tot een boord 2-. Eind oktober zullen we kijken of hij ook in de wintermaanden 2- blijft of weer terug wordt geriggerd naar 2x. Let op, je hebt wel dispensatie in de 2- nodig om dan in de Steur te varen. Dispensatie varen kan elke laatste zondag van de maand. Aanmelden bij Niels Andeweg (nandeweg@gmail.com).
 

Afgeroeid aan de OP
 

Op 5 juli zijn voor wherry de volgende leerlingen afgeroeid:
 Linda Bank
 Marian van Noord
 Hans van Noord
 Saskia Sizoo
 Jelle Verstegen

Afroeicie: Tom Arbman en Ria van den Hoogen

Skiffinstructie op een hete woensdagmiddag
 

Op woensdag om 12 uur geven Han Wigmans, Hetty Ouwehand en Suzan Nout skiffinstructie aan de Rotte. De instructie is op C, B en A niveau.
Roeiers melden zich aan als ze zijn afgeroeid in de C4 en wherry, maar er komen ook zij-instromers via Krijn van Popering, en Fifty Fitters die willen skiffen.
Mette van Essen is onze contactpersoon. Omdat ze zelf regelmatig, net als de instructeurs, op woensdagochtend roeit, spreken we elkaar vaak.
Midden op de dag komen er niet alleen ouderen die veel vrije tijd hebben, maar ook twintigers en dertigers met flexibele werktijden.
In juli en augustus kunnen nieuwe leden, die niet willen wachten tot volgend jaar april voor de basisinstructie in C4, bij ons starten in C 1. Deze enthousiaste roeiers stromen meestal daarna vlot door naar een vervolgtraject.
De tropische temperaturen deze zomer waren aanleiding voor een spontane cursus omslaan en weer in de boot klimmen. Alle drie cursisten zijn daarvoor geslaagd wat betreft behendigheid, spierkracht en inzet. We hopen dat ze met het afroeien ook zoveel succes hebben.

Suzan Nout

Werkplaats Oude Plantage


ABC
De overnaadse boordvier ABC is na een interne wasbeurt en opschuurbeurt eerst in de verdunde vernis gezet en naderhand in gewone vernis, waarmee weer een fraai resultaat is neergezet. De vlonders en opsluitlatten zijn eveneens behandeld en scharnierend aan elkaar bevestigd om de spanten te sparen. Aansluitend komen nieuwe naamletters op het boord te prijken en dienen de uithouders afgesteld te worden waarna de boot vaargereed is.

Ahoy
Van de dubbelwherry Ahoy is de binnenhuid opgeschuurd en deels dun gelakt. Er dienen nog diverse reparaties te gebeuren aan huid en spanten, dan wel de boordstijfheid.

100jr
Van de overnaadse boordvier 100jr zijn de riemen voorzien van aramide-met-epoxy-manchetten in de hoop dat deze constructie slijtvaster is dan de voorgaande van glasvezel-met-epoxy. Die verpulverden namelijk in korte tijd in de dollen.

Bakkerskil
De rolbanken in de nieuwe wherry Bakkerskil zijn vervangen door een aangepaste vormgeving, die echter niet overeenkomt met onze gebruikelijke rolbanken. Navraag met de gebruikers en overleg met de maker moet tot betere vormgeving leiden en niet tot roei-lijden.

Alk
De kunsstofboordvier Alk is weer in het bezit van een gerichte SB-boegrigger en dolhouder. Door een onbekend gebleven aanvaring is deze beschadigd aangetroffen in de loods.

Spree en IJssel
Van deze beide wherries is de stuurinrichting gerepareerd na het er afvaren van de roeipen. In de IJssel is de SB-stuurstoelvergrendeling gerepareerd.

Emile Bezemer

Werkplaats Rotte


Constant                            wieltjes vervangen van beide bankjes
Depressie                           kielbalk verstevigd
In m’n eendje                      wieltjes onder bankje vervangen
Z’n Maat                            veters in voetenbord vervangen
Makreel                              slidings en wieltjes van bankje vervangen
Mistral                                tempometer beter vastgezet
Ree                                   voetenbord hersteld
Rooibok                             dopjes op punt slidings geplaatst
Scirocco                            afstand tussen voetenbord en rigger vergroot
Snoek                                slangklem op drukstang vastgezet
Tornado                              verzoek voor langere sliding kan niet worden gehonoreerd
Wil de Rijck                        oorspronkelijke afstelling riggers en slidings hersteld

Boten die naar Parijs gaan in september (Jan Segeren, Boreas, Zephyr, Jan van Gent) zijn daarvoor gereedgemaakt
Afstand tussen de viertjes in de stelling in het middenpad wordt zo spoedig mogelijk vergroot
 
Namens werkplaats
Desiree Verlegh
                         
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Jeannine Westenberg, Mette van Essen en Ton Steenbergen

Copyright © *|2016|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen