Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, februari 2015

Activiteitenagenda

                    
Schuif ook aan bij het Headbuffet op 22 maart!


Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart staat het Kampioenschap op de Amstel (de Head) weer op de agenda. Ter gelegenheid van dit grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland, organiseert Nautilus op zondag 22 maart weer het Headbuffet. Ook niet Head-bezoekers/roeiers en introducees zijn van harte welkom.

Het is eveneens een leuke gelegenheid voor nieuwe ploegen en leden om eens gezamenlijk te eten op de Oude Plantage. 
                                                                                                                                               
 
De bar is open vanaf 18.00 uur. Het buffet start tussen 19:00 en 19:30, afhankelijk van de terugkeer van de roeiers uit Amsterdam.
Kosten: 18,- euro p.p. Aanmelden kan bij Elly Nijssen tot en met 18 maart, via  e.nijssen@erasmusmc.nl
 

Algemene Ledenvergadering
 Hierbij nodigen wij je uit voor de Algemene Ledenvergadering die wordt gehouden op maandag 30 maart 2014. De ALV begint om 20.00 uur op de sociëteit aan de Oude Plantagelaan 3. Alle stukken voor de ALV worden geplaatst op http://www.rvnautilus.nl
 

Pinkstertocht Weerribben 23-25 mei

Er zijn nog een paar plaatsen voor de Pinkstertocht.
De Pinkstertocht gaat dit jaar naar de Weerribben, een prachtig gebied met veel mooi roeiwater. We overnachten in Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl.
De tocht is al bijna volgeboekt, dus als je nog mee wilt, moet je snel een mailtje sturen naar Wil Lokkerbol, willokkerbol@hotmail.com
 

Wedstrijduitslagen

 Van Oord Winterwedstrijden

Op 21 en 22 februari waren de Van Oord Winterwedstrijden in Delft, over 5000 meter.
Bij J18 1x werd David Kampman 2e van de 8 deelnemers.

 
Rotte Competitie

Op 31 januari was de vierde wedstrijd van de Rotte Competitie 2014-2015. Onder de 106 deelnemers waren 40 Nautilianen. De resultaten:
1e Marieke van Holten, 27e David Kampman, 35e en 36e Desiree Verlegh en Jantien van der Kooy (2x), 37e Jaap Dekker, 38e t/m 45e Maarten van der Velde, Koen Vermeulen, Jeroen Harrewijne, Damir Vukovic, Jeroen de Mutsert, Jasper Schouten, Maarten Hoorn en Sybolt Wietsma (8+), 54e en 55e Merijn Pieterse en Margreet Pontier (2x), 68e Noor Dirven, 69e Bas Kruik, 70e t/m 73e Anne Rongen, Janine Dousma, Anna Bertling en Frederieke van der Blom (4x), 74e Chiharu Inoue, 79e t/m 86e Stefano Pasquali, Stef Jansen, Rob Lloyd, Wim Verburg, Frans van der Vliet, Pim Kerklaan, Krijn van Popering en Aad Terlouw (8+), 93e en 94e Sabine Wigmans en Ton Steenbergen (2x), 95e t/m 98e Frank Heukelom, Philippe Perret, Jan-Willem Sanders en Erik van ’t Hoff (4x), 99e t/m 102 Bjorn de Groot, Bas Goris, Susanne Kuit en Lisanne Schrijver (4+).
 
Voor het klassement gelden de drie beste resultaten. Tot nu toe hebben 247 roei(st)ers een keer of meerdere keren meegedaan, waaronder 67 Nautilianen. En dat is exclusief stuurlieden en coaches!
Bij de eerste honderd staan:
3e Marieke van Holten, 22e David Kampman, 28e en 29e Desiree Verlegh en Jantien van der Kooy, 31e t/m 35e Jeroen de Mutsert, Koen Vermeulen, Sybolt Wiersma, Damir Vukovic en Jasper Schouten, 38e en 39e Margreet Pontier en Merijn Pieterse, 40e t/m 42e Frederieke van der Blom, Janine Dousma en  Anne Rongen, 43e Maarten van der Velde, 44e Jaap Dekker, 47e t/m 50e Krijn van Popering, Pim Kerklaan, Aad Terlouw en Stefano Pasquali, 51e Noor Dirven, 52e Chiharu Inoue, 56e en 57e Rob Lloyd en Wim Verburg, 58e Jan-Willem Sanders, 59e Joke Stenvert, 86e t/m 89e Gezieneke Aris, Anne-Marie van Iwaarden, Albertien Aukema en Sophia Geelkerken, 98e Maarten Hoorn.
 
De vijfde wedstrijd van de Rotte Competitie is op zaterdag  28 februari. Start 10.00 uur op de Rottemeren.
 
Frans van der Vliet

Oproepen

Vrijwilligers verzorgingspost ¼ Marathon Rotterdam op 12 april 
 

Ook dit jaar is Nautilus weer van de partij bij de ¼ Marathon Rotterdam.
Naast de 25 verkeersregelaars die zich reeds hebben opgegeven, willen wij dit keer ook 25 Nautilianen inzetten bij de verzorgingspost van de ¼ Marathon. Met de organisatie is overeengekomen dat alle Nautilianen bij dezelfde post worden ingedeeld.
Ruim 10.000 lopers zullen de post passeren en willen graag voorzien worden van water. Het is dus een belangrijke taak, maar het is ook een heel leuke, zeker als je daar met veel Nautilianen staat.
Wij richten ons dit jaar met name op de jeugdleden en de leden die vorig jaar lid zijn geworden en die graag ook iets voor de vereniging willen doen. Maar ……. de andere leden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Velen zullen van mij ook nog een persoonlijke e-mail krijgen (Per abuis heb ik bijna alle leden een e-mail gestuurd die voor de jeugdleden bestemd was en dit ook niet per BCC, waarvoor mijn excuses.)
Er hebben zich al leden opgegeven, maar er zijn er nog meer nodig.
Als je (nog) geen e-mail met verzoek tot deelname heb gehad en toch graag wil helpen, schroom niet, maar geef je op. Je zult het zeker als een heel leuke bezigheid ervaren.
Ik zie graag je positieve reactie z.s.m. tegemoet.

Je kunt je opgeven via: nautilus.vrijwilligers@gmail.com
Alvast hartstikke bedankt namens de lopers, de organisatie en Nautilus.

Henk Hagers
Coördinator Nautilus vrijwilligers Marathon 2015


 

Van Oord Bedrijvenregatta 11 juli

Heb je al een ploeg voor de Bedrijvenregatta?
De Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta houden we dit jaar op zaterdag 11 juli. In april beginnen de trainingen, dus als je met je bedrijf mee wilt doen, wordt het tijd om een ploeg samen te stellen. Er is nu ook een apart veld voor de minder ervaren ploegen, dus iedereen kan winnen!
Kijk op www.nautilusbedrijvenregatta.nl voor meer informatie.

Marathontochten

Een roeimarathon is minimaal 50 km en daar worden er vele van door het hele land georganiseerd. Nautilus doet daar uiteraard ook aan mee. Je mag je individueel opgeven, maar ook met een heel team. Er zijn marathons die in estafette geroeid kunnen worden, maar er zijn ook wedstrijdmarathons en prestatiemarathons. Dus voor ieder wat wils. De marathontochtenkalender wordt gepubliceerd op  http://www.rvnautilus.nl/2013/roeiagenda/marathon-tochten-2014/.
Mocht je meer willen weten en/of mee willen doen, meld je aan bij Wil.  
willokkerbol@hotmail.com of 06-44816310.

Toertochten

Het overzicht voor 2015 met toertochten is klaar en staat op de Nautilus website. Zie http://www.rvnautilus.nl/2013/roeiagenda/toerroeien/

 

Voorjaar in de tuin aan de Rotte

Op veler  verzoek van zal er voortaan elke maand een tuinwerkdag zijn, maar het blijft natuurlijk ook mogelijk om op andere dagen in de tuin te werken. Woensdag 18 maart na het roeien krijgt de tuin een voorjaarsbeurt.
Struiken worden gesnoeid en de stengels van de uitgebloeide vaste planten kunnen nu ook worden verwijderd.  Te groot geworden planten worden gesplitst en gestekt voor de plantjesmarkt in april. Als je in je eigen tuin aan de slag gaat, gooi niet direct overtollige planten op de composthoop, er is vast nog wel een liefhebber voor.
Nadere informatie over de plantjesmarkt komt in de nieuwsbrief van maart.
 

Suzan Nout

                                   
 

Overige mededelingen


Contributie

Betaal svp de contributie 2015 voor 15 maart as. Je ontving in december de factuur: de contributie 2015 bedraagt € 305 en € 195 voor junioren. Je mag € 50 aftrekken als je 65 jaar of ouder bent, of minstens 25 jaar lid, of studiefinanciering hebt. Betaal je niet voor 15 maart, dan hebben we veel werk aan de controle en het versturen van herinneringen. Je moet dan € 25 boete betalen. Gespreid betalen zonder boete mag ook, meld het wel eerst: penningmeester@rvnautilus.nl. Donateurschap kost € 40.

Guus Sikkema
 

Keuring reddingvest: uiterlijk 16 maart inleveren

Het wordt aanbevolen elke twee jaar je reddingsvest te laten keuren. We zamelen de vesten voor de keuring in. Zorg dat jouw vest in de sociëteit (boven) op de OP ligt op maandag 16 maart. Je hebt je vest dan vrijdag 20 maart weer terug. De kosten zijn ongeveer € 30 per vest, je krijgt na afloop een keuringsbewijs en de rekening.
 
Vesten ouder dan 11 jaar worden niet meer gekeurd. Je hebt al een goed nieuw vest voor € 80. Op het prikbord OP hangt informatie over de juiste specificaties en een probeerversie van een nieuw geschikt - goedkoop (€ 80) - vest. Vraag evt. info@guussikkema.nl
 

Verkoop/te koop
 

Recent is de Pinguin C 2x/1x+ verkocht aan roeivereniging de Zaankanaries.
Oproep aan de leden: ik zoek een koper voor de Kopenhagen.
Is er iemand die een koper weet? Misschien een pas gestarte roeivereniging?
De Kopenhagen is een 4x+, een oude houten wedstrijdboot die achterin gestuurd wordt.
János Jónás: janosjonas@hetnet.nl
tel.010-413.33.24/ mob. 06.509.728.23
 

           
Driekwart met handvat

Nautilianen, die in de C3 roeien zullen het al opgemerkt hebben: er zit een handvat op het dekje van de Driekwart. Nu kan  zonder rugpijn op een ergonomisch verantwoorde manier de boot in en uit het water getild worden.
Emile, namens de woensdagochtendroeiers, hartelijk bedankt!

Suzan Nout
 
 

Werkzaamheden werkplaats Rotte

Ballarat:               schoenen vervangen
Boreas:                loslatende kielstrip vastgezet, dolklep vervangen
Noordkaper:        voetenbord gerepareerd
Rotterdam:          vastgelopen stuur in orde gemaakt
Wil de Rijck:        bouten van voetenbord vervangen
Witte de With:      wieltjes van bankje vervangen
Manana:              groot onderhoud aan de romp en voetenborden; kleine schades hersteld, alles gelakt.
Riemen:               12 riemen gelakt
LET OP: begin april zal de Dick van de Laan zijn opgeriggerd als boordvier en de Ballarat als scullvier. Deze beslissing is genomen door de wedstrijdcommissaris  op verzoek van enkele ploegen.
Verzoek:  zouden alle roeiers, voordat zij in hun boot stappen, de slidings met een nat doekje of sponsje willen schoonmaken zodat de slijtage van wieltjes en slidings wordt vertraagd.

Desiree Verlegh
 

Werkzaamheden werkplaats OP

Tonijn

De inmiddels in "bedrijf" genomen dubbelscull Tonijn blijkt na diverse klachten/opmerkingen over te veel overlap een te kleine spanbreedte te hebben en wel 149 cm ipv. van 160 cm. Inmiddels wordt hiervoor aan vulklossen gewerkt die de op de boorden onder de uithouderbevestigingen worden aangebracht, waarmee een groter span zal worden gerealiseerd.

Doubs

De dubbelwherry Doubs is als een sphinx uit de kleedkamer te voorschijn gekomen als ware het een verkleedpartij en naar haar ligplaats in de loods gebracht. Er zijn nog geen op- dan wel aanmerkingen over gebreken gerapporteerd, dus wellicht kan de boot weer geruime tijd storingsvrij functioneren.

Salamander

De plaats van de Doubs in de kleedkamer is inmiddels ingenomen door de dubbelwherry Salamander, in 1934 gebouwd door "Luxe Bootbouwer Hes" uit Overschie. Sedert de laatste reparatie eind 2008/begin 2009 heeft de boot de werkplaats niet meer bezocht. Het onderhoud is aangevangen met een stevige schrobbeurt aan de binnenzijde om het aangekoekte vuil te verwijderen en een beter zicht en grip op het aansluitende schuren en op aanwezige scheuren mogelijk te maken. Eenvoudig losneembare dingen zijn verwijderd zoals verstelstrips en zijlatten van de vlonders, zodat daaronder eveneens geschuurd en te zijner tijd gelakt kan worden.

Aalscholver

De kunststof  E-vier Aalscholver heeft een klaarliggend geschuurd binnenwerk en wacht op hogere temperatuur om vernissen mogelijk te maken. Inmiddels zijn de slidings met slidingwiggen proefgemonteerd, waarbij we de wiggen kunnen vastzetten naast de afgebroken bevestigingsschroeven, door de wiggen, die asymmetrisch geboord zijn, om te keren ( geluk bij ...). Tevens zijn de nieuwe draaglatten op proef aangebracht.

Tuin

In de winter gaat het tuinonderhoud door, want na het vallen van de bladeren blijven deze uit alle hoeken en gaten steeds weer tevoorschijn komen. De heg staat er mooi strak bij en wacht op het voorjaar om weer uit te lopen.

 Emile Bezemer
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich ,
mede namens Jeannine Westenberg, Mette van Essen en Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus

Afmelden    Gegevens aanpassen
 
Copyright © 2014 RV Nautilus, All rights reserved.
ledenlijst Nautilus


Our mailing address is:
RV Nautilus
Rotterdam, The Netherlands
Delft, Zh 2611 AA
Netherlands

add us to your adress book

unsubscribe from this list    update subscription preferences