Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, juni 2015

Activiteitenagenda

11 juli is het zover!


Een aantal ploegen is fanatiek aan het trainen voor de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta op zaterdag 11 juli. Omdat er een apart veld is voor onervaren ploegen, is het voor iedere ploeg nu mogelijk om een ‘blik te trekken’. En daar gaan ze natuurlijk voor!
 
Houd er rekening mee dat het vlot aan de Rotte wordt weggehaald voor gebruik bij de Regatta. Dat betekent dat er vanaf donderdag 9 juli 19 uur tot en met zaterdag 11 juli NIET geroeid kan worden. 

Botendoop
Hoofdsponsor Van Oord zal tijdens de Bedrijvenregatta de nieuwe vier dopen. Dit zal plaatsvinden tussen het middagblok en de prijsuitreiking.

25 juli: Dagtocht naar de binnenstad van Gouda


Op de toerkalender staat een dagtocht naar Schoonhoven aangekondigd. Omdat we daar in april al met de Openingstocht naar toe zijn geweest gaat de tocht van 25 juli naar de binnenstad van Gouda, 2 x 25 km. Deze tocht is geschikt voor iedereen afgeroeid in een wherry, dus ook voor beginners.

Over de Nieuwe Maas en Hollandsche IJssel, langs Capelle, Ouderkerk, Moordrecht en Gouderak naar de eeuwenoude Mallegatsluis bij Gouda. In Gouda varen we door de grachten van de historische binnenstad. Lunch is op eigen kosten op de beroemde Markt.  Na de lunch varen we weer terug over de Hollandsche IJssel naar de OP. Het is ook goed mogelijk om alleen heen of terug te roeien, als er koppels zijn die dat willen.

Aanwezig:  8.30u op de OP, 9u vertrek.
Terug op de OP tussen 16 en 17 uur.
Zwemvest verplicht.
Kosten:  3,- pp
Opgeven bij:  sjvanschaik@tiscali.nl

Hollandse Biesboschtocht: nog 2 plekken beschikbaar

 
Als je nog mee wilt op de weekendtocht naar de Hollandse Biesbosch op 8 en 9 augustus, moet je snel zijn. Er zijn nog maar 2 plekken beschikbaar!

Aanmelden kan via e-mail:  rvnautilus.toercie@gmail.com.

Meer informatie: Biesboschtocht met overnachting

Nautilus Triatlon

 
Wie kan de Nautilus Triatlon op zaterdag 12 september aan? Jij toch zeker wel …


 
Doorloop de onderdelen (roeien, fietsen, hardlopen) individueel of met een team op de Willem-Alexander Baan. We hopen op veel enthousiaste deelnemers!
 
Hoe leuk is het om bijvoorbeeld samen met je vader, moeder, broer, zus of ander familielid mee te doen aan de triatlon. Iedereen kan een onderdeel op zich nemen. Bij voldoende aanmeldingen kan een ware familie competitie gehouden worden.
 
Met de slogan ‘de uitdaging voor iedereen’ zien we jou graag aan de start verschijnen.
Vraag je je toch nog af of dit iets voor jou is of heb je andere vragen, dan kan je terecht bij onderstaande mensen. Je kan ook een mail sturen naar: triatlon@rvnautilus.nl.
 
Anna Bertling, Jannet de Goede, Frank Heukelom, Mechli Janssen, Suzanne Kuit, Martin Leclercq, Jos Molema, Intan Samsuria, Lisanne Schrijver, Ivo van der Werf en Sabine Wigmans

Wedstrijduitslagen

 

Wedstrijden in juni

 

Spaarne Lente Race, blikken voor Marieke, Frederieke, Anna, Janine, Anne en Sabine

Op zondag 31 mei was de Spaarne Lente Race. Nautilus is op deze wedstrijd altijd goed vertegenwoordigd. Dit jaar waren wij er met acht en een kwart ploeg.
Marieke van Holten werd in een Amstel/Laak/Nautilus/Rijnland combinatie eerste van de zesentwintig (!) bij DV4* A-C. In hun eigen leeftijdsklasse DVB4*  waren zij uiteraard ook eerste, in dit geval van de tien ploegen. In hetzelfde nummer DV4* A-C werden Frederieke van der Blom, Anna Bertling, Janine Dousma en Anne Rongen (Nautilus/Willem III vanwege stuurvrouw Irene Dousma) tweede. In hun leeftijdcategorie DVA4*  werden zij eerste van de vijf. Dus ook voor hen een overwinning. Marieke, Frederieke, Anna, Janine en Anne gefeliciteerd!
Eveneens in hetzelfde nummer werden Dana Wiersma, Lucy Mackie, Marlies van Hoeve, Chiharu Inoue en stuurman Hans Leliveld veertiende. In hun klasse DVB4* werden zij negende van de tien.
Bij DV8+ A-C werden Ingeborg Absil, Mette van Essen, Josanne Heeroma, Wilma Straathof, Anika Klevering, Sjoerdieke Feenstra, Anne Marijke de Man, Sandra Gant en stuurvrouw Margreet Pontier achtste van de acht ploegen. In hun eigen klasse DVC8+ werden zij derde van de drie.
Bij DV1x werd Sabine Wigmans twaalfde van de dertien. In haar eigen leeftijdsklasse DVC1x was zij de eerste van de twee. Dus een blik! Gefeliciteerd, Sabine!
Bij DV2x werden Margreet Pontier en Merijn Pieterse tiende van de zestien. In hun eigen klasse DVC2x werden zij tweede van de vijf.
Bij HV2x kwamen Niels Andeweg en Johan Maljaars helaas in een soort kettingbotsing terecht, waardoor zij lang stillagen. Zij finishten als laatsten.
Bij HV4* A-C werden Pim Ouwehand, Ton Steenbergen, Maarten Wagenaar, Erik van ’t Hoff en stuurvrouw Sabine Wigmans veertiende van de vijftien. In hun klasse HVB4* werden zij vijfde van de vijf.
Bij MixV2x werden Ivo van der Werf en Lisanne Schrijver zevende van de twaalf ploegen. In hun klasse MixVA2x waren zij derde van de drie.


Thetis Sprint

Op vrijdagavond 5 juni was de Thetis Sprint. Voor Lies kelder was dit het eerste optreden op een wedstrijd sinds zij acht maanden geleden geblesseerd raakte. Bij Lichte Dames Beginnelingen Skiff werd zij in haar voorwedstrijd vierde van de vier en in het totaal zevende van de acht. Noor Dirven zou starten in M16 1x, maar net toen zij haar boot in het water wilde leggen, werden de wedstrijden verder afgelast wegens onweer.
 

ARB

Op 6 en 7 juni was de ARB (Amsterdamsche Roeibond), op de Bosbaan.
Op zaterdag werd Noor Dirven in haar voorwedstrijd  in M16 4x (NK) derde en plaatste zich daarmee voor de finale. In die finale werd deze Laak/Gouda/Nautilus combinatie verrassend vierde van de tien ploegen bij dit nationale kampioenschap. Op zondag startte dezelfde ploeg in M16 4*, met Lies Kelder als stuurvrouw. Deze keer werden zij tweede van de vier ploegen.
Noor startte ook in de skiff. Op zaterdag werd zij bij DB1x vijfde van de vijf in haar voorwedstrijd en daarmee in het totaal elfde van de elf. Op zondag werd zij bij M16 1x in haar heat vijfde van de vijf en in het totaal  tiende van de dertien.
 

Dutch Masters Open, weer een blik voor Marieke

Op zaterdag 13 juni was de Dutch Masters Open, wedstrijden over 1000 meter op de Willem-Alexander Baan, voor veteranen en junioren.
Bij M16 1x Beginnelingen werd Zoë Gallé tweede van de vier. Linda Groenendijk mocht in dit veld meevaren als M18 1x Beginnelingen. Zij werd derde.
Bij M16 1x werd Fleur van Dijk vierde van de vijf en Pien Ruigrok vijfde.
Bij J16 2x Beginners werden Tom Becker en Willem van den Berge tweede van de zes.
Bij DV2x B-C  werd Marieke van Holten tweede van de vier (Amstel/Nautilus).
Bij J16 1x Beginners werd Tom Becker vijfde van de zeven. Arend van Gog werd zesde en Broer Schipper zevende.
Bij J18 1x Beginners werd Daan Nieuwenhuijzen derde van de drie.
Bij M16/18 2x werden Pien Ruigrok en Fleur van Dijk vijfde van de vijf.
Bij M18 2x Beginners werdenLinda Groenendijk en Zoë Gallé derde van de drie.
Bij DV4* A-C tenslotte werd Marieke van Holten eerste van de vier (Amstel/Nautilus/RIC). Marieke, gefeliciteerd met je tweede overwinning in 2015!
 

Midzomer Vechtrace, blik voor Sabine en Ton

Bij de Midzomer Vechtrace op 20 juni waren Sabine Wigmans en Ton Steenbergen in het nummer Mix2x eerste van de twee. Sabine en Ton, gefeliciteerd met jullie blik!
 
Frans van der Vliet

Oproepen

Noodoproep instructeurs C4!


Wie helpt ons uit de brand? We zijn nog naarstig op zoek naar instructeurs voor de C4 instructie welke in juli van start gaat. Het betreft de zaterdagochtenden van 11-13uur.  We horen graag of we op je kunnen rekenen, je mag je uiteraard ook samen met iemand opgeven!

groet,
Dagmara en Lucy

Honderddertig jaar Nautilus


Roeivereniging Nautilus is opgericht in 1886. In 2016 vieren wij dus ons zesentwintigste lustrum. Hoe wij dat feest gaan vieren, weten wij nu nog niet. Leden die hier ideeën over hebben en vooral ook leden die een bijdrage willen leveren aan de organisatie van de feestelijkheden, kunnen zich melden bij onze secretaris Joke Stenvert (secretarisnautilus@gmail.com).


Bron: NAI – Clubgebouw Roeivereniging Nautilus 1924

Het bestuur

Nautilianen die lid worden van een studentenroeivereniging


Het bestuur feliciteert iedereen die geslaagd is voor het eindexamen! Als ze achttien jaar zijn, stappen onze leden vaak over naar een studentenroeivereniging. Wij willen deze oudleden de mogelijkheid bieden om het contact met Nautilus te behouden. Zij blijven welkom op de vereniging en mogen daar ook roeien. Wij denken dat deze regeling zowel voor Nautilus als voor deze oudleden aantrekkelijk kan zijn en wij willen op deze manier ook stimuleren dat zij na hun studententijd weer lid worden van een “normale” roeivereniging (of roeivereniging).

Om van deze regeling gebruik te maken, moeten de betrokkenen lid zijn van een studentenroeivereniging. Wij gaan ervan uit, dat zij dan vooral bij die vereniging zullen roeien. Voorlopig is dit een proef. Gebruik maken van deze regeling is gratis. Daardoor kunnen wij er ook makkelijk vanaf, als er misbruik van gemaakt zou worden.  
Als je belangstelling hebt voor deze regeling, kan je contact opnemen met het Jeugdbestuur: jeugdbestuurRVN@gmail.com.
Bij het Jeugdbestuur kan je je in het najaar ook aanmelden, als je lid van een studentenroeivereniging bent geworden. Je moet dan ook melden van welke vereniging je lid bent geworden.
 
Namens het bestuur, Frans van der Vliet

Overige mededelingen

Het Nautiliaan Jaarboek 2014 is uit!Het Nautiliaan Jaarboek 2014 is half juni vers van de pers gerold. De uitgave, een verslag over de activiteiten van Nautilus in 2014, werd vorige week gepresenteerd tijdens het Midzomerfeest op de Oude Plantage. Naast de traditionele pijlers van onze vereniging, waaronder de instructie, toertochten, wedstrijddeelname, Bedrijvenregatta en Triatlon, worden diverse nieuwe ontwikkelingen in de uitgave belicht. Denk aan de oprichting van het nieuwe jeugdbestuur, Fifty Fit roeien en de cursus Roeien op stromend water. Wie goed op de hoogte wil zijn van het reilen en zeilen van de vereniging: lees het nieuwe jaarboek!
 
Je kunt een exemplaar meenemen als je op de Rotte of de OP bent. De redactie heeft op beide locaties een grote stapel neergelegd.

Jeannine Westenberg

Roeien zonder stuurman op de Rotte


Meestal loopt het net goed af, maar onlangs hadden wij op de Rotte helaas toch een aanvaring met schade aan mens en materiaal. Iedereen die roeit in een boot zonder stuurpersoon heeft de keus uit drie mogelijkheden:
  1. Je zorgt dat er iemand meefietst
  2. Je gebruikt een spiegeltje
  3. Je kijkt heel erg vaak om
Je moet natuurlijk je eigen wal houden, maar je kunt er niet blindelings op vertrouwen dat iedereen dat echt doet! Laten wij met elkaar zorgen dat mensen, riemen en boten heel blijven!
 
Frans van der Vliet

Geslaagde tweede editie Midzomerfeest

 
Op zaterdag 20 juni was het ouderwets gezellig op de Oude Plantage. Een groepje nieuwe leden uit 2014 organiseerde dit jaar het Midzomerfeest. Er was van alles te doen. Nieuwe haring happen, speeddaten voor het vinden van nieuwe roeipartners, en natuurlijk lekker borrelen en bijpraten met nieuwe en oude bekenden. Ruim 80 Nautilianen kwamen het Midzomerfeest meevieren, al dan niet met aanhang.Kok Gertjan, beter bekend van zijn fijne maaltijden op de dinsdagavonden aan de Rotte, verzorgde een Indische rijsttafel. Na het eten volgde er nog een verrassing: de presentatie van het Nautiliaan Jaarboek 2014 dat eerder af was dan verwacht. (Eind)redacteur Karen Teich overhandigde het eerste versgedrukte exemplaar aan bestuursvoorzitter Frans van der Vliet. Een ingehuurde dj luisterde het feest vervolgens op met eighties en nineties plaatjes, waarop diverse Nautilianen zich op de dansvloer waagden.

Met deze tweede editie van het Midzomerfeest is tevens het Nieuweledenfeest in ere hersteld. In voorgaande jaren organiseerden de nieuwe leden altijd een feest in november. Afgelopen jaar kwam het daar om verschillende redenen niet van. Met de organisatie van het Midzomerfeest kregen zij alsnog die kans. Aan de nieuwe leden van 2015 nu de uitdaging deze mooie traditie voort te zetten!

Jeannine Westenberg

Afgeroeid aan de OP op 9 juni


Wherry/D4x+:
Wim Balvert
Rutger Kruiderink
John Cornelissen
Anne Jager
Olesya Belyanina

Cie: Ria vd Hoogen en Tom Arbman

Geslaagden aan de Rotte,

 
Op 25 april zijn Iris Visser en Usch Engelmann geslaagd voor de C1x.
Sinds 30 mei kunnen Frank de Vries, Nicole Feringa, Mirjam Zengers en Lilian Lie de C1x bijschrijven op hun afroeikaart. Els van Oosten is deze dag geslaagd voor de B1x.
In mei zijn Nicole Feringa, Marijke Vernij, Marlies van Vooren en Jan Klapwijk geslaagd voor de C4x+.
 
Allen veilige en mooie roeikilometers gewenst,
Jeroen

Werkzaamheden werkplaats Rotte


Onderhoud in juni

 
Mooi Rood: boeg hersteld, sliding vastgezet, riemen gelakt
Rog: wieltjes vervangen
Kopenhagen: bankje en voetenboord gerepareerd
Tornado: manchet stuurboordriem vervangen
Antilope: kras hersteld
C-ster: slidings en voetenboordriempje vervangen
Onuitroeibaar: stuurtouwtje vastgezet
Jan Segeren: riem gerepareerd
Marlijn: sliding en wieltjes vervangen
Driekwart: handvat riem vervangen
Jumbo: skeg vastgezet, lakschade op diverse plaatsen hersteld
Tien Geboden: lakschade aan boeg hersteld, bouten voetboord slag vastgezet
Witte de With: lekje bij de slidingbevestiging verholpen
Blizzard: scheurtje in boeg hersteld
Bar en Boos: dop achterschip vervangen
 
Om kwasten te reinigen en te bewaren is de werkplaats op zoek naar smalle hoge blikken met een deksel. De blikken van limonadesiroop zoals Karvan Cevitam, zijn daarvoor prima geschikt. Mocht je zulke blikken over hebben, geef ze dan af bij de werkplaats. Bij voorbaat dank!

Desiree

Werkzaamheden werkplaats OP


Amazone
Na in de voorgaande periode de verniskwast met binnen- en buitenkant is gehanteerd, is aansluitend de aandacht gericht op het aanbrengen van de messing kielstrip, die bescherming biedt aan de houten kiellat bij het uitbrengen en terughalen via de rol op het vlot. De diverse delen van de kielstrip zijn  aangeschuind en aan elkaar gesoldeerd met de gedachte dat dit steviger zou kunnen zijn naast de vele schroefjes waarmee de strip wordt vastgezet. Het venijn van de strip zat in het staartstuk dat zich niet liet buigen en afbrak, zodat een ander stuk geprobeerd is dat zich buigzamer toonde, maar de voorgeboorde gaatjes op een andere plaats had. Voor de voetenborden zijn de stelstrips montagegereed gemaakt.
 
Nieuwe uithouders/riggers
Voor de dubbelscull Tonijn, boordvieren ABC en 100jarige zijn nieuwe uithouders ingemeten en inmiddels afgeleverd. De montage van deze nieuwe materialen zal na de roeivakantie van de werkplaatsbemensing plaatsvinden.
 
ABC
De boordvier ABC blijkt bij nadere beschouwing afwijkende en uitwijkende rvs-slidings te hebben, waardoor de wielen aan de zijkant van de slidings lopen. De wielen zijn dan ook deels gehalveerd in dikte. Een en ander manifesteerde zich doordat enige kunststof-afstandhouderplaatjes onder de rolbanken er af lagen. Stuurlieden/gebruikers gelieve hier op te letten en een schade/storingsmelding van te maken. Inmiddels zijn de SB-slidings + slidingwiggen gedemonteerd om op de juiste maat een aangepaste bevestiging mogelijk te maken, echter allereerst dienen de slidinghouten ontdaan te worden van een overmaat aan lijm waarmee de rvs-sidings waren vastgezet. Aansluitend vindt dan de vervanging van de uithouders plaats en mogelijk nog een kwastje vernis.
 
Pinkstertocht
Na de geslaagde Pinkstertocht zijn er bij drie wherries doloverslagen gerepareerd, deels doordat de sluitmoer er af gedraaid wordt en "plons" in het water verdwijnt. Losdraaien hoeft niet verder dan dat de overslag geopend kan worden.
 
Handgrepen
Zowel de scullvier Stern als de dubbeltwee Narwal hebben nu houten handgrepen. De handgreep van de Narwal is verplaatst naar de Stern omdat daar een grotere achterplecht is en de kleinere handgreep zit op de Narwal met een kleinere handgreep op een kleinere achterplecht.
 
Slidings
Nagedacht/onderzocht wordt of de aluminium slidings door rvs-slidings vervangen moeten worden om van het vervelende zwarte en veelal klonterende zwarte aluminiumslijpsel af te zijn. Voorheen zijn rvs-slidings toegepast, maar zijn deze door aluminium vervagen om mij onbekende reden. Tussen oude onderdelen, afkomstig van de Rotte, zijn zowel rvs-slidings en slidinghouten als soortgelijke aluminium slidings met houten aangetroffen. Wie heeft hier weet van?

Emile


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Karen Teich, Jeannine Westenberg en Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp