Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, januari 2015

ActiviteitenagendaSchuif ook aan bij het Headbuffet op 22 maart!


Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart staat het Kampioenschap op de Amstel (de Head) weer op de agenda. Ter gelegenheid van dit grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland, organiseert Nautilus op zondag 22 maart weer een Headbuffet. Ook niet Head-bezoekers/roeiers en introducees zijn van harte welkom.

Het is eveneens een leuke gelegenheid voor nieuwe ploegen en leden om eens gezamenlijk te eten op de Oude Plantage. De bar is open vanaf 18.00. Het buffet start tussen 19:00 en 19:30, afhankelijk van de terugkeer van de roeiers uit Amsterdam.
Kosten: 18,- euro p.p. Aanmelden kan bij Elly Nijssen tot en met 18 maart, via  e.nijssen@erasmusmc.nl
 

Bedrijvenregatta: zaterdag 11 juli


Op zaterdag 11 juli 2015 is het weer tijd voor de jaarlijkse bedrijvenregatta!
 We zijn erg blij dat Van Oord weer de sponsor wil zijn. Vanaf april gaan we trainen met de bedrijvenploegen. Natuurlijk zijn we ook weer op zoek naar voldoende coaches en stuurtjes. Nu al enthousiast en wil je helpen door een klein beetje van je tijd te doneren? Geef je dan alvast op en stuur ons een mailtje. Wil je eerst meer weten over wat je kunt doen en verwachten? Neem ook dan contact op via info@nautilusbedrijvenregatta.nl of 
Chiharu.Inoue@unilever.com
Dit jaar heeft de commissie helaas ook afscheid  genomen van twee van de commissieleden: Frank Heukelom en Patrick Stehouwer. Chiharu Inoue gaat de taken van Frank overnemen en Mirjam van Dijk neemt de technische taken van Patrick over. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.

Namens de commissie van de bedrijvenregatta

Wedstrijduitslagen

 

Rotte Competitie

 
De derde wedstrijd van de Rotte Competitie werd vanwege het weer verzet van 27 december naar 3 januari. Bij de 92 deelnemers waren 21 Nautilianen. Ik noem ze allemaal.
4e Marieke van Holten, 38e t/m 45e Jeroen de Mutsert, Maarten van de Velde, Damir Vukovic, Jasper Schouten, Koen Vermeulen, Sybolt Wiersma, M. Bakker en Tjeerd Meester; 51e t/m 54e Anne Rongen, Frederieke van der Blom, Janine Dousma en Anna Bertlin; 63e en 64e Merijn Pieterse en Margreet Pontier, 67e Jaap Dekker, 68e Noor Dirven, 72e t/m 75e Stefano Pasquali, Pim Kerklaan, Krijn van Popering en Aad Terlouw; 83e t/m 86e Peter van Soldt, René van der Voorden, Pim Ouwehand en Ivo van der Werf; 87e Casper Reinders; 88e Sabine Wigmans; 89e en 90e Erik van ’t Hoff en Jan-Willem Sanders.
 
Het klassement na drie wedstrijden telt 226 namen, waaronder 61 Nautilianen. Bij de eerste honderd staan:
4e Marieke van Holten, 17e en 18e Jeroen de Mutsert en Damir Vukovic; 21e Jaap Dekker; 22e t/m 25e Krijn van Popering, Pim Kerklaan, Aad Terlouw en Stefano Pasquali; 27e Joke Stenvert; 50e David Kampman; 52e t/m 55e Gezieneke Aris, Anne-Marie van Iwaarden, Albertien Aukema en Sophia Geelkerken; 60e en 61e Desirée Verlegh en Jantien van der Kooij; 63e t/m 65e Koen Vermeulen, Sybolt Wiersma en Jaap Schouten; 66e en 67e Margreet Pontier en Merijn Pieterse; 68e t/m 70e Frederieke van der Blom, Janine Dousma en Anne Rongen; 75e en 76e Ton Degenkamp en Douwe Schuurman; 77e en 78e Maarten van der Velde en Martin Leclerq; 79e Noor Dirven; 88e Chiharu Inoue; 89e t/m 91e Ingeborg Absil, Wilma Straathof en Mette van Essen; 95e t/m 97e Lucy Mackie, Maartje Kranen en Dagmara van Drielen.
 
De volgende wedstrijd van de Rotte Competitie is op zaterdag 31 januari. De start is om 10.00 uur op de Rottemeren. Bij mooi weer is het echt de moeite waard om een keer mee te fietsen. Wat je te zien krijgt? Veel boten en spannende inhaalmanoeuvres op de kronkelige Rotte!
 
Frans van der Vliet
 

Oproepen

Enthousiaste roei-jeugd staat te springen om extra begeleiding 


Dankzij de inzet van vele Nautilianen ontwikkelde het jeugdroeien zich sterk het afgelopen jaar. Om dat vast te houden is ook in 2015  begeleiding nodig. Is dat iets voor jou? Op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur roeit de grootste groep. De jongste is 10 jaar, de oudste zit in het examenjaar. Er wordt geroeid in skiffs, tweetjes en vieren. Tijdens de training heb je een of twee boten ‘onder je hoede’ en breng je de deelnemers de basisbeginselen van het roeien bij. Dit jaar zijn twee afroeimomenten gepland waarop de jeugdroeiers kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Op zaterdagochtend 11:30 uur roeit de fanatiekere jeugd die af en toe ook meedoet aan wedstrijden. De leeftijd varieert hier van 13 tot 17 jaar. De deelnemers roeien in A-boten. Zodra de zomertijd ingaat, zullen zij ook op donderdagavond in de boot stappen. Naast de incidentele wedstrijden is dispensatie roeien een doel.
 
Het instructieteam bestaat uit Nautilianen die op meer of minder frequente basis coachen (eens in de 2 tot 6 weken). Maar de jeugd kan meer begeleiding heel goed gebruiken, ook van leden met minder ervaring. Dus kom ons team versterken en help mee met het begeleiden en enthousiasmeren van onze jeugd! Als je meer wilt weten over de lol van het coachen of over wat je bijdrage kan zijn, kom dan eens kijken op zaterdagmiddag of spreek een van ons beiden aan en/of stuur ons een mailtje.
 
Koen Vermeulen (Year1975@hotmail.com
Hans Leliveld (Hansleliveld@hotmail.com)


        

Gezocht: ondersteuning administratie


Draai jij je hand niet om voor een financieel administratief klusje? Neem dan contact op met penningmeester Guus Sikkema. Eind maart worden de contributiebetalingen handmatig gecontroleerd. Guus is op zoek naar iemand die dit op zich wil nemen. Het kost je ongeveer drie dagdelen in maart/april, twee dagdelen in juli; en een dagdeel in september. Het is de bedoeling dat je aan de hand van bankafschriften in Excel verwerkt wie betaald heeft, en de niet betalers een herinnering of aanmaning stuurt. Als je secuur bent, basisvaardigheid hebt in Excel en kunt mailen, dan lukt het zeker. Interesse? Neem contact op voor overleg met Guus Sikkema via penningmeester@rvnautilus.nl

 

Altijd wat te doen in de Nautilustuin aan de Rotte

 
De sneeuwklokjes staan bijna in bloei, de winterjasmijn bloeit al sinds november met prachtige gele bloemetjes en de viburnum bloeit bijna het hele jaar, evenals de schoenlappersplant. In de tuin aan de Rotte is er altijd wel iets te doen, ook in de wintermaanden. Er wordt geveegd, onkruid gewied en gesnoeid. De stengels van de uitgebloeide vaste planten laten we tot het voorjaar staan, ze zijn prachtig met een dun laagje sneeuw en ook de dieren zijn er blij mee.

In maart, als de sneeuwklokjes zijn uitgebloeid is het weer tijd om de tuin voorjaarsklaar te maken. Een groep Nautilianen gaat op woensdag wieden, snoeien en verplanten, maar ook op andere dagen kan in de tuin gewerkt worden. Vaste planten, die te groot worden kunnen worden gestekt en op de plantjesmarkt in april worden verkocht. Vorig jaar zijn van de opbrengst van de plantjesmarkt twee bankjes voor het balkon gekocht. De vier bankjes staan nu binnen en zijn weer mooi gelakt door Desiree. Alle belangstellenden met of zonder groene vingers zijn welkom om te helpen in de tuin, af en toe of zo vaak als je wilt. Wil jij een handje helpen? Stuur een mailtje aan suzan.nout@xs4all.nl

Suzan Nout

Overige mededelingen


Actuele dispensatielijsten op de website


De nieuwste dispensatielijsten staan weer op de website, oftewel de stand van zaken aan het eind van 2014. Zie: http://www.rvnautilus.nl/2013/ledensectie/dispensatie/

Niels Andeweg

Nieuwe barcommissaris Rotte

Van begin januari 2011 tot eind 2014 heb ik met veel plezier 'winkeltje gespeeld' in de bar van de Rotte. Op laatste nippertjes de lange lijsten met bardienstbeurten in elkaar gezet, en bijgehouden wie wel en vooral wie nog geen diploma Verantwoord Alcohol Schenken heeft gehaald.
Dit najaar raakte ik tot mijn spijt in echte tijdproblemen en kon ik het stokje gelukkig op tijd overdragen aan Jan van Bohemen. Jan heeft deze taak soepel overgenomen. Als ervaren planner en dirigent van containers in de Rotterdamse haven kan hij vast nog betere roosters maken. Iedereen bedankt voor het bedienen van alle roeiers, het vullen van de ijskasten en koekendoos, wegbrengen van de lege flesjes naar beneden et cetera.
Een laatste verzoek, c.q. aanmoediging, aan diegenen die nog onbevoegd alcohol schenken: lees de paar bladzijden op  http://www.nocnsf.nl/iva en doe de test, daarmee voorkom je ellende voor Nautilus, mocht er controle komen.

Annelie Couvée-Kooyker

Werkzaamheden werkplaats Rotte


Bar en boos: bankje gerepareerd
Depressie: nagekeken op lekkage, niet aangetroffen
Manana: diepe krassen met epoxy gevuld, deel van de romp gelakt en 8 riemen opgeknapt
Diverse boten: dopjes geplaatst op uitstekende delen van riggers, voor deze boten  zijn geen tennisballen meer nodig ter bescherming

Desiree Verlegh
 

Werkzaamheden werkplaats OP


Vriendelijk verzoek vooraf: niet roeien bij vorst
Bij vorst is het niet raadzaam met de boten uit te gaan, omdat water in de boot tussen en onder de spanten kan komen en daar bevriest. Bij het ontdooien zetten de spanten uit en wordt de huid uit elkaar gedrukt. Dat veroorzaakt schade aan het materiaal en daar zitten de vrijwilligers van de werkplaats uiteraard niet op te wachten. Bedwing dus uw roeilust(en) om bij vriezend weer dan wel (na) nachtvorst te gaan roeien!

Tonijn en Tureluur
De dubbelscull Tonijn en boordvier Tureluur hebben het strijdperk in de werkplaats verlaten en zij weer tot de roeibare vloot toegevoegd, zodat er weer ‘ter lering ende vermaak’  gebruik gemaakt van kan worden.

Doubs
De dubbelwherry Doubs is in de dameskleedkamer na het schuren en ontstoffen van de buitenhuid, voorzien van meerdere verse lagen vernis. De wherry is inmiddels weer op zijn kiel gedraaid en voorzien van enige verlengde latten naast de vlonders. Dit om een makkelijker wisselen met de boegplaats mogelijk te maken en de huid te beschermen.

Amazone
De dubbelwherry Amazone heeft een eerste laag verdunde lak op de buitenhuid gekregen, de boot is omgekeerd en de klinknagels zijn nagelopen en gecorrigeerd. Aan de nieuwe zwaardere en langere binnenkiel en vrangkoppelstukken wordt momenteel gewerkt.

Aalscholver
De E-dubbelvier Aalscholver uit 1996 is in de ‘lege’ werkplaats beland om een ‘medium’ onderhoudsbeurt te ondergaan. Het blijkt dat vele bevestigingsschroeven van de slidingwiggen het hebben begeven, verteerd zijn en dat de slidings eveneens aan vervanging toe zijn. De multiplex spanten worden goed opgeschuurd en stofvrij gemaakt, vervolgens worden ze van enige lagen vernis voorzien. Vooral dit laatste kan alleen worden gedaan bij een ‘draaglijke’ temperatuur. Tevens zal de boot voorzien worden van draaghouten bij de boegplaatsen, dit voorkomt het afklemmen van de vingers tijdens transport naar en van het vlot.

Fotoboek Nautilus (8)
Het heeft Aad en Margot Terlouw behaagd om de foto’s van de herstelwerkzaamheden aan de 8 in een fotoboek te bundelen. Wellicht komt dit boek te gelegener tijd ter inzage te liggen voor belangstellenden.

Emile Bezemer
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Jeannine Westenberg,
mede namens Mette van Essen, Sheila Tan en Karen Teich

Copyright © *|2014|* RV Nautilus

Afmelden    Gegevens aanpassen
 
Copyright © 2014 RV Nautilus, All rights reserved.
ledenlijst Nautilus


Our mailing address is:
RV Nautilus
Rotterdam, The Netherlands
Delft, Zh 2611 AA
Netherlands

add us to your adress book

unsubscribe from this list    update subscription preferences