Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, mei 2016

Activiteitenagenda

Wedstrijdagenda juni

In juni worden er elk weekend meerdere mooie wedstrijden georganiseerd in het land.
Hier een klein overzicht (zie knrb.nl voor een volledig overzicht!)
 
11 juni Dutch Masters Open, WA baan Rotterdam Deadline inschrijven:
4 juni
12 juni Dommel Regatta, Den Bosch 3 juni
18 juni Mid Zomer Vechtrace, Weesp 10 juni
19 juni Zwarte Water Regatta, Zwolle 13 juni
25 juni Orca's Competitie Slot, Bosbaan Amsterdam 16 juni
25 juni Markregatta, Breda 19 juni
  Schrijf in de agenda:  
19 juli Van Oord-Nautilus Bedrijven Regatta 4 juli
3 sept Nautilus Triatlon Zelf inschrijven
 
Graag hoor ik van jullie als jullie mee willen doen!
Janine Dousma, wedstrijdcoördinator
wedcomnautilus@gmail.com


Weekendtocht Oudewater 11 en 12 juni

Circa 2 x 40 kilometer roeien - Geschikt voor beginners afgeroeid voor wherry!


  
Een mooie roeitocht door het Groene Hart van Nederland met overnachten op Natuurcamping 'De Boerderij' Snelrewaard, kamperen of B&B.
Heenweg zaterdag vanaf de Oude Plantage keuze uit korte (40 km) of lange (ruim 50 km) route. Bij de langere route verlaat je vanaf Hekendorp de Hollandsche IJssel en roei je over de Dubbele Wiericke en de Oude Rijn, langs Woerden en Linschoten.
Voor de eerste dag zelf lunch meenemen. Bij aankomst borrelen met z’n allen en eten we gezamenlijk op de camping. De bagage wordt met de auto naar de camping gebracht.
Zondag wordt het boerenontbijt en lunch voor onderweg verzorgd. Met de meegekregen knapzak roeien we weer terug naar Rotterdam.  

Vertrek: zat. om 7.30 uur vanaf OP                                            
Terugkomst: zon. om ca 17.30 uur bij OP
 
Overnachten bij De Boerderij
  • kamperen met tent incl. diner op zaterdag en ontbijt met lunch op zondag kost ca 35,00 p.p.
  • B&B met diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag kost ca 45,00 p.p. (Max. 9 plaatsen)
Organisatie/aanmelden bij: Sofieke van Schaik en Paul Lageschaar, via rvnautilus.toercie@gmail.com
 

Nautilus & Friends dag op zaterdag 18 juni!
Op zaterdag 18 juni is het Nautilus @ Friends dag aan de Rotte, van 11.00 tot 17.00. Kom met je familie en vrienden naar de Rotte en laat ze kennismaken met de sport die jij zo leuk vindt.
In het kader van het 130 jarig bestaan van Nautilus organiseren de nieuwe leden van 2015 samen met het jeugdbestuur een open dag voor alle leden, hun familie en vrienden. 
Ze kunnen proefroeien in een boot, een ergometer uitproberen, het krachthonk bezoeken, een rondleiding krijgen door de botenloods. Er zijn infostands en er draait een videopresentatie.
Ook voor jou is er informatie over o.a. het komende WK, de triatlon en de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta. 
Neem ook je zwemkleding mee, want bij mooi weer word je uitgedaagd door de jeugd voor een zwemwedstrijd. Natuurlijk is de bar geopend en is er taart, broodjes en een borrel aan het eind. Ook kun je voor weinig een mooie Nautilus zonneklep aanschaffen. Altijd handig tijdens het roeien.

Peter van de Witte


Dinsdagavond 21 juni:
Roeien + BBQ aan de OP
Het dinsdagavond roeien aan de Oude Plantage is  weer volop begonnen.
Wil je meedoen? Meld je dan om 18.00 uur bij het logboek. Afhankelijk van
aantal inschrijvingen wordt er dan een bootindeling gemaakt. Na het roeien
is er een buffet en kun je gezellig een hapje mee-eten. Graag ook hiervoor
aanmelden bij inschrijving bij het logboek. Op initiatief van en in samenwerking
met de dinsdagavondroeiers van RV de Maas wordt er op dinsdag 21 juni na
het roeien een BBQ georganiseerd aan de OP. Meer info volgt z.s.m. via het
prikbord aan de OP.

Zondag 10 juli: Toertocht met picknick in Cuijck e.o.Op zondag 10 juli maken we een roeitocht in het oosten van het land, in de buurt van Nijmegen. We zijn dan te gast bij Roeivereniging De Drie Provinciën in Cuijk en roeien van daaruit naar de Kraaijenbergse Plassen voor een gezellige picknick. Wil Lokkerbol, Isabelle Werneke en Pleun Honig organiseren deze leuke tocht in weer een heel andere omgeving dan we gewend zijn.
Vertrek om 8 uur van de OP met eigen auto’s. Na koffie in Cuijk roeien we over de Maas naar de Kraaijenbergse Plassen. Rond 18 uur zijn we weer terug in Rotterdam.
 
De kosten voor deze tocht zijn € 15, exclusief reiskosten.
Er kunnen maximaal 28 mensen mee met deze tocht en er hebben zich al 14 belangstellenden gemeld. Dus wacht niet te lang!
Meer informatie vind je op www.rvnautilus.nl.
 
Aanmelden kan via de inschrijflijsten op beide Nautilus locaties of stuur een mailtje naar rvnautilus.toercie@gmail.com.


Nautilus Triatlon: 3 september

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan…Op zaterdag 3 september 2016 organiseren we alweer de 4e editie van de Nautilus Triatlon!

De communicatie is van start! Een grote groep roeiverenigingen is voorzien van promotiemateriaal, er wordt actief geflyerd tijdens wedstrijden, de website is in een nieuw jasje gestoken en inmiddels up-and-running en nog belangrijker; de eerste aanmeldingen druppelen binnen! Maar zonder vrijwilligers, geen evenement. We hopen dan ook op jouw inzet!

Wil je meer informatie, overweeg je om zelf mee te doen of wil je je aanmelden als vrijwilliger?
Kijk dan op de website www.nautilustriatlon.nl of stuur een mailtje naar triatlon@rvnautilus.nl.
 
De Nautilus Triatlon Commissie
Anna Bertling, René de Jong, Martin LeClercq, Jos Molema, Ivo van der Werf, Sabine Wigmans en Evelien de Looff

Verslag activiteiten

Pinkstertocht

 
In het Pinksterweekend  - van 14 tot en met 16 mei -  toog een groep Nautilianen naar het zuiden van het land voor een driedaagse roeitocht van Luik naar Maastricht. Hierboven een selectie van de foto's die Arnold Scholten maakte van de tocht. Neem ook eens een kijkje op de website. Daar vind je nog veel meer mooie foto's van de tocht, gemaakt door Vera Swan.

HaventochtOp zondag 8 mei vond de Haventocht plaats. Dat deze tocht al vijfentwintig jaar populair is, blijkt uit het feit dat er altijd meer aanmeldingen zijn dan roeiplaatsen. Ervaren roeiers uit het hele land krijgen de gelegenheid om een keer op de Maas te roeien. Het roeien door de havens is min of meer een promotietocht voor Rotterdam.
Het was prachtig weer, weinig wind en er waren voldoende stuurlieden van zowel Nautilus als De Maas. Er was begeleiding van de RPA 10 van de Port of Rotterdam en de volgboot Quint.
Er werd geroeid tot de jachthaven van Schiedam, waar wij een gastvrij onthaal kregen bij de watersportverenigingen. ’s Middags werd er geroeid in de Waalhaven. Dit is de grootste gegraven haven van Rotterdam. Omdat het pas laat hoog water was, moest er flink aan getrokken worden. Maar de gasten weten nu wel wat rivierroeien is. Na afloop was er weer een overheerlijk buffet, verzorgd door Simon en Elly. De deelnemers gingen naar huis met een “ervaring rijker” gevoel. Wij Nautilianen zijn toch wel erg bevoorrecht, want wij kunnen elke week op dit prachtige water roeien met de mogelijkheid om richting Schiedam of Dordrecht te gaan.
 
Atie van Treuren  

Oproepen

De jeugd staat te trappelen!

Instructeurs en coaches gezocht voor:

Arend, Bas, Broer, Daan, Daantje, Fleur, Hester, Hieke, Job v H, Linda, Rixte, Sjoerdje, Lies, Noor, Tom, Willem, Mink, Roeland, Bas, Minna, Abel, Claire, Lodewijk, Victor, Zoé, Hanna, Jelle, Job d H, Rosa, Luuk, Gene, Sterre, Marijn, Felix, Geertje, Didde, Klara, Marga, Pip, Emma, Isabel.

Informatie en aanmelden bij:  
Jeugdbestuur: jeugdbestuurrvn@gmail.com.
Koen Vermeulen: year1975@hotmail.com.
Hans Leliveld: hansleliveld@hotmail.com

Kom helpen bij de Bedrijvenregatta!Op zaterdag 09 juli 2016 vindt de 37e editie van de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta plaats. De voorbereidingen voor deze dag zijn in volle gang en meerdere bedrijfsploegen zijn inmiddels hard aan het trainen. Om deze speciale editie van de regatta een gezellig en succesvol evenement te maken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We zoeken vrijwilligers die op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli kunnen inzetten. Dus kom helpen met opbouwen, sturen, catering of op het vlot.
Stuur een mail naar Emilie Galjema: egaljema@gmail.com
 

Overige mededelingen

Meer over de nieuwe website

Waar vind ik de ledenlijst en het botenreserveringsysteem?


Sinds twee weken zijn we helemaal over van de 'oude' naar de 'nieuwe' site. We hebben veel positieve reacties gekregen en ook enkele vragen. Graag besteden we wat extra aandacht aan een vraag die verschillende Nautilianen stelden: waar vind ik de ledenlijst en het botenreserveringsysteem?

Er bestaan twee websites binnen de vereniging:
  • www.rvnautilus.nl Dit is een openbare website die beheerd wordt door Ton Steenbergen en Sabine Wigmans (webmaster@rvnautilus.nl).
  • www.rvnautilus.org Dit is een afgeschermde website voor leden die beheerd wordt door Arjen de Blok (arjen@deblok.org).
Op www.rvnautilus.org staan onder andere het botenreserveringsysteem en de ledenlijst die daaraan gekoppeld is. Het wachtwoord voor deze site is een wachtwoord dat persoonlijk is en gekoppeld is aan je e-mail adres. Wanneer je je wachtwoord niet (meer) weet kun je het beste contact opnemen met Arjen. Je kunt deze website via de openbare Nautilus site bereiken door op het icoontje 'boten reserveren' onderaan de hoofdpagina te klikken. Je kunt deze website ook bij je favorieten zetten, wanneer je hier vaak gebruik van maakt.

Voorheen stond er ook een ledenlijst op de beveiligde sectie van de openbare Nautilus site (www.rvnautilus.nl). Deze hebben we verwijderd, omdat hier veel oude informatie in stond en het bijhouden van twee ledenlijsten ondoenlijk is. Wel is er nog altijd een 'afgeschermd' deel op deze openbare Nautilus site. Dit deel kun je vinden door te klikken op het icoontje 'ledensectie' onderaan op de hoofdpagina. Op deze ledensectie kun je inloggen met het wachtwoord 'water'.

We blijven doorwerken aan de site, binnenkort zal de website aangevuld worden met o.a. weerinfo, een (verenigings)kalender, een Nautilus film en een forum. Graag zien we jullie opmerkingen en bijdragen ook de komende tijd tegemoet.

Webmaster Nautilus

Ton Steenbergen
Sabine Wigmans

webmaster@rvnautilus.nl

Afgeroeid!

Eind april zijn afgeroeid in de skiff aan de Rotte:
Brechtje Jutte in de C1x en Astrid Vincendon in de A1x.
 
Bij de zijinstromers mochten tijdens de laatste wintermaanden Gregory Ketel, Arther Steijvers en Martijn Hassink hun bekwaamheid in de B1x bijschrijven.
 
Allen veilige kilometers gewenst,
Namens de afroeicommissie,
Jeroen Harrewijne


WK Roeien 2016 Rotterdam

Meer dan 30% korting op alle tickets!Kaartjes voor het WK Roeien van 21-28 augustus op de Willem Alexander baan zijn nu te koop op www.rotterdam2016.com. Leden van de Nederlandse roeiverenigingen krijgen niet de normale 10% voorverkoop korting, maar 30% of meer. Klik in de ticketshop op COUPON en vul 2016 in.
Aanbieding geldt tot 1 juli. De meeste kaarten zijn 'open tickets' dus je bepaalt later zelf op welke dag je komt. De finales zijn van donderdag tot en met zondag.
Het wordt een bijzonder WK. In Rotterdam voor het eerst op de internationaal nieuwste wedstrijdbaan ter wereld, een unieke combinatie van Junior, Onder 23 en Senior kampioenschappen met 1.600 atleten in 44 nummers. En waarschijnlijk op de laatste zondag een feestelijke huldiging van de Nederlandse kampioenen inclusief van de Olympische Spelen.


Subsidie voor nieuwe stellingen binnen


De nieuwe stellingen in de loods aan de Rotte zijn inmiddels gemonteerd. Veel dank aan de vele leden die meegeholpen hebben met tillen, koffiezetten, monteren et cetera!
De gemeente heeft besloten 25% van de kosten te subsidiëren vanuit een potje investeringen subsidie voor sportverenigingen.


Guus Sikkema


 

Werkzaamheden werkplaats OP

Mei 2016


Bakkerskil
De nieuwe strokenwherry Bakkerskil gaat goed door het water, maar de rolbanken zaten niet lekker, zij waren te "ondiep" oftewel te glad. Inmiddels zijn beter geprofileerde gemaakt en ontvangen en van rolbankgeleiders voorzien, waarmee op proef geroeid kan worden. Tijdelijke vervangende banken pasten niet aangezien de sliding profielen iets afwijken van de door ons standaard gemonteerde slidings evenals de rolbankgeleiders. Aldoende leren we.
 
Ahoy
De bejaarde 7-gangen dubbelwherry Amazone is na grondige sopbeurt en een verlichte schuurbeurt voorzien van een laagje verdunde vernis alvorens zwaardere reparaties te gaan uitvoeren.
 
ABC
De overnaadse C-boordvier ABC is na gesopt te zijn, licht opgeschuurd en voorzien van een verdunde vernislaag.
 
Thames
In de eerste strokenwherry Thames zijn onder de stuurstoelvlonder kunststofstroken gelijmd om inschuren van vuil (zand) onder de vlondernokken in de binnenhuid te voorkomen.
 
100jr
De riemen van de overnaadse boordvier 100jr worden ontdaan van de huidige glasvezel/epoxy-manchetten en van aramide/epoxy-manchetten voorzien, dat slijtvaster zou moeten zijn, het gebruik zal het leren.
 
Spree
Het ontwrichte roermechanisme van de dubbelwherry Spree, na Rotterdam-Rond met deels een ongestuurde boot, is hersteld en er kan weer mee geroerd worden.
 
Emile Bezemer
 

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte

Mei 2016


Amsterdam:           hielstrings 4 vervangen, kras aan romp beoordeeld, geen reparatie vereist
BRNO:                   hielstring 1 vervangen
Oefenbak:              rigger gerepareerd, riem voetenbord vervangen
Beluga:                   gevolgen aanvaring gerepareerd: gescheurde kielbalk, gescheurd spant, gebroken langsbalk (verhalen op verantwoordelijk bestuurder motorboot)

London:                  voetenbord 2 vastgezet
Z’n Maat:                veters, voetenbord vervangen
Orca:                      clips geplaatst opdat hoogte dol is aan te passen zonder gereedschap
Rio:                         pijpmoer geplaats plaats 1, verplaatsen voetenbord gaat nu gemakkelijk
Rog:                        controle skeg nagekeken op scheefstand, niet aangetroffen
Scirocco:                 vervangen stelstrip voetenbord
Steur:                      dop luchtkamer vervangen, ligplaats in stelling aangepast
Tien Geboden:        wieltjes vervangen bankje 5, riem 2 opnieuw afgeplakt
Walvis:                    clips geplaatst, hoogte dol aangepast (zonder gereedschap)
Zephyr:                   schroeven in kielbalk vastgezet, 8 riemen gelakt

Let Op:  boot alleen afspoelen indien vereist door vuil water en  aanslag.
Maak af en toe de slidings schoon, dat roeit fijner en vermindert slijtage.
Draag een spiegeltje in ongestuurde boten, dat scheelt aanvaringen en schades.

 
Desiree Verlegh
Namens de werkplaats


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Jeannine Westenberg
mede namens Karen Teich, Mette van Essen en Ton Steenbergen

Copyright © *|2016|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen
 
Copyright © 2016 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp